Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Powód chwilowo nieznany. Przez 2 tygodnie zaległo u mnie w garażu - temp. od pewnie 8 -9 do maks. 12-14 st. Zadzwoniłem dzisaj do jednego człowieka z Manufaktury, sympatyczny i odniósł się ze zrozumieniem - przekaże sprawę wyżej i zobaczymy co z tego wyniknie.Comment
-
Powód chwilowo nieznany. Przez 2 tygodnie zaległo u mnie w garażu - temp. od pewnie 8 -9 do maks. 12-14 st. Zadzwoniłem dzisaj do jednego człowieka z Manufaktury, sympatyczny i odniósł się ze zrozumieniem - przekaże sprawę wyżej i zobaczymy co z tego wyniknie.Comment
-
Last edited by docent; 2012-03-05, 12:25.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Comment
-
Nie wiesz w jakiej temepraturze stało piwo. Piwa nieutrwalane wymagają szczególnej uwagi i troski od producenta i odbiorcy. Browar powinien okreslić maksymalną temperaturę przechowywania, ale 14 C to naprawdę ciepło.Comment
-
Wiem, ze temperatura w garazu jest wyzsza od zewn, o ok. 10 st.
Sprawdziłem zakres temperatur w Warszawie w lutym od -5 do +3. Myslałem, że było cieplej, stąd pierwotne wartosci.
Mądrząc sie dalej - piwo stało w zakresie 5-13 st.
Koniec mojego mądrzenia, Wy tu sobie dyskutujcie, a ja muszą do pracy.
Zaglądnę wieczorem. Zdrówko.Comment
-
Ok, dzięki za wyjaśnienie. Trwałem w fałszywym przekonaniu, że niefiltrowane oznacza po prostu, że tak jak w domowych są żywe drożdże w butelce."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
EDIT: A może jednak nie, bo skąd żywe komórki bez refermentacji?Last edited by docent; 2012-03-05, 14:17.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Last edited by Pendragon; 2012-03-05, 16:06.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment