Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
    Jak Policka 12 to Zavis, to dla mnie to piwo jest zdecydowanym faworytem
    Ponoć archetyp czeskie klasyki, ale tylko w wersji beczkowej.

A teraz do lokalu - macie 10 piw beczkowych i 3 krany - zastosujcie rotację. Za 3-4 miesiące będziecie wiedzieli co się najlepiej sprzedaje, aczkolwiek moim zdaniem najlepiej mieć (na stałe) rotację.
    Last edited by Pendragon; 2012-01-04, 22:55.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
      Dam znać jak się coś zmieni.
      To może potwierdź najpierw dostępność beczkowych, żebyśmy się nie musieli ślinić nadaremno.

Comment

• bayern71
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.06
        • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
        Miło zobaczyć szybki i konkretny odzew. W ofercie Darsa z listopada ( doprecyzuję i zgłoszę poprawki, jesli będą ) są kegi Primatora -Lager 5 %, Polotmawy 5,5 %, Weizenbier, Lezak 4,7 %, Dark 4,8 %.
        Oraz Krakonos 11 i 12% , Svijany Maz 11 %, Policka 10 i 12 %. Cała reszta w butelce.
        Dam znać jak się coś zmieni.
        Pozdrawiam Sławek Warzęchowski
        Po pierwsze cieszę się z powstania nowego lokalu z czeskim piwem.
        Po drugie mam zapytanie czy już kalkulowaliście ceny?
        Po trzecie wydaje mi się, że proponowana oferta nie będzie wielkim hitem. Primatora omijam, Krakonos jest dobry tylko w porównaniu z piwami polskimi, jeśli Svijany to raczej Rytir i Knezna, Policka Zavis byłby ok.
        Moim zdaniem, jeśli chcecie osiągnąć sukces w dłuższej perspektywie powinniście pomyśleć o własnym imporcie. Oferta Darsa jest dość przeciętna

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Oferta Darsa jest jak na polskie warunki bardzo dobra. Poza tym trzeba pamiętać, że własny transport generuje ogromne koszty.
          Ja wolę aby było w stałej ofercie niezłe piwo jak Krakonosz czy Zavis w rozsądnej cenie niż piwa z mikrobrowarów sprowadzane raz na jakiś czas po cenie na którą i tak mnie nie stać.

Generalnie można to rozwiązać mając trzy nalewaki w taki sposób:
          1. Piwo jasne popularne w stałe sprzedaży po rozsądnej cenie (powiedzmy Krakonosz)
          2. Piwo pszeniczne (bo to też zdobyło niezłą popularność i na pewno będzie się spzredawać) - np.: Weizen z Primatora
          3. Jeden nalewak rotacyjny na piwa takie jak EPA z Primatora czy własny transport (ewentualnie dodaganie się z Czeską Basztą i wspólne wyjazdy) plus na tym rotacyjnym PINTA czy inne polskie piwa naprawdę specjalne.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz

Generalnie można to rozwiązać mając trzy nalewaki w taki sposób:
            1. Piwo jasne popularne w stałe sprzedaży po rozsądnej cenie (powiedzmy Krakonosz)
            2. Piwo pszeniczne (bo to też zdobyło niezłą popularność i na pewno będzie się spzredawać) - np.: Weizen z Primatora
            3. Jeden nalewak rotacyjny na piwa takie jak EPA z Primatora czy własny transport (ewentualnie dodaganie się z Czeską Basztą i wspólne wyjazdy) plus na tym rotacyjnym PINTA czy inne polskie piwa naprawdę specjalne.
            Jak najbardziej przychylam się do tej koncepcji, tym bardziej że pszenica Primatora jest wg mnie wyjątkiem wyłączonym z zasady rotacyjności
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• bayern71
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.06
              • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
              Jak najbardziej przychylam się do tej koncepcji, tym bardziej że pszenica Primatora jest wg mnie wyjątkiem wyłączonym z zasady rotacyjności
              Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie lokalu z czeskim piwem bez stałej obecności ciemnego. Jeśli o mnie chodzi zrezygnowałbym z pszenicy (ale to moje zdanie).

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
                Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie lokalu z czeskim piwem bez stałej obecności ciemnego. Jeśli o mnie chodzi zrezygnowałbym z pszenicy (ale to moje zdanie).
                Ciemne powinno być, ale akurat Primátor i Krakonoš pod tym względem są po prostu słabe. Svijanská Kněžna wydaje się być najlepszym ciemniakiem z Darsu, pytanie czy mają go w kegu.
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Po trzecie wydaje mi się, że proponowana oferta nie będzie wielkim hitem. Primatora omijam, Krakonos jest dobry tylko w porównaniu z piwami polskimi,
                  Ciut ostro kolega ocenia powyższe browary...Polotmavy Primator to moim zdaniem bardzo wysoki poziom w swojej klasie a Krakonos 11/12 to także przynajmniej dobre pilsy i to bynajmniej nie tylko w Polsce. Mnie z butelki bardziej smakują niż Policka, no ale to juz może kwestia gustu

Comment

• bayern71
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.06
                    • 1004

Ciemne powinno być, ale akurat Primátor i Krakonoš pod tym względem są po prostu słabe. Svijanská Kněžna wydaje się być najlepszym ciemniakiem z Darsu, pytanie czy mają go w kegu.
                    No i właśnie dlatego napisałem wyżej, że oferta Darsu jest przeciętna. A o piwach okazjonalnie warzonych (np. świątecznych) można zapomnieć.
                    Zaproponowane piwa w dłuższej perspektywie się znudzą (oceniam to po tym co zamawiam w Czeskiej Baszcie - Cerna Hora i Krakonos już przestały dla mnie istnieć - szczególnie w kontekście ceny), a lokal stanie się piwiarnią dla okolicznych mieszkańców

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

No i właśnie dlatego napisałem wyżej, że oferta Darsu jest przeciętna. A o piwach okazjonalnie warzonych (np. świątecznych) można zapomnieć.
                      Zaproponowane piwa w dłuższej perspektywie się znudzą (oceniam to po tym co zamawiam w Czeskiej Baszcie - Cerna Hora i Krakonos już przestały dla mnie istnieć - szczególnie w kontekście ceny), a lokal stanie się piwiarnią dla okolicznych mieszkańców
                      Spokojnie, ja mam nadzieję, że to będzie efekt kuli śniegowej. Niech już pojawi się jeden lokal z piwami Darsu w wawie to później będzie ich coraz więcej z coraz większym asortymentem.
                      Zresztą odniosę się do tego co napisał zythum - potrzeba w wawie lokalu z dobrym piwem o przystępnej cenie i tu właśnie oferta Darsu jest idealna. Na ciekawostki zawsze można uderzyć do Czeskiej Baszty.

Comment

• bayern71
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.06
                        • 1004

Spokojnie, ja mam nadzieję, że to będzie efekt kuli śniegowej. Niech już pojawi się jeden lokal z piwami Darsu w wawie to później będzie ich coraz więcej z coraz większym asortymentem.
                        Zresztą odniosę się do tego co napisał zythum - potrzeba w wawie lokalu z dobrym piwem o przystępnej cenie i tu właśnie oferta Darsu jest idealna. Na ciekawostki zawsze można uderzyć do Czeskiej Baszty.
                        Też chciałbym, żeby ich powstało kilka. No i dobrze, że zwróciłeś uwagę na dobrą cenę. Tej na razie nie znamy. A przy zapowiadanej ofercie będzie to kluczowy argument za częstym bywaniem.

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

No jestem ciekaw jak ta cena zostanie skalkulowana. Dars daje możliwość zaproponowania dobrej ceny. Myślę, że średnia hurtowa cena za kufelek wynosi mniej więcej 2,50. To co powyżej, to już marża lokalu. U mnie to jest 5 zł (piwo dnia 4), w Żyrardowie bodajże 6, czyli w Warszawie pewnie będzie 7 zł...
                          Last edited by Pendragon; 2012-01-05, 10:58.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Też chciałbym, żeby ich powstało kilka. No i dobrze, że zwróciłeś uwagę na dobrą cenę. Tej na razie nie znamy. A przy zapowiadanej ofercie będzie to kluczowy argument za częstym bywaniem.
                            Cena nominalna to jedna sprawa. Zawsze przecież można stosować karty rabatowe, happy hours czy inne zniżki dla sekciarzy. Coś, czego właśnie brakuje mi w Czeskiej Baszcie. Widocznie piwo dobrze się sprzedaje bez tego i dopiero konkurencja wymusi stosowanie takich zabiegów.

Comment

• docent
                              • 2002.10
                              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                              No jestem ciekaw jak ta cena zostanie skalkulowana. Dars daje możliwość skalkulowania dobrej ceny. Myślę, że średnia hurtowa cena za kufelek wynosi mniej więcej 2,50. To co powyżej, to już marża lokalu. U mnie to jest 5 zł (piwo dnia 4), w Żyrardowie bodajże 6, czyli w Warszawie pewnie będzie 7 zł...
                              Też sądzę, że 7 pln aczkolwiek jeśli cena będzie nawet wyższa to patrz post wyżej odnośnie zniżek.

Comment

• warzechow
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2005.07
                                • 354

Troszkę poszperałem, troszke podzwoniłem. Oferta Darsa jest na początek roszerzania piwnej oferty bardzo dobra. Nie zapominajcie, że działamy od 3 mies i nie jest to lokal w centrum z tłumem przechodniów za progiem. Po niedzieli potwierdzę faktyczną dostepność beczek. Kalkulacji ceny dzisiaj nie podam, ale na pewno 21 stycznia będzie mocno promocyjna - taki dzień długich happy hours dla browarbizu. Pozdrawiam.

Comment

Przetwarzanie...