Lepsza lokalizacja to wyższe koszty. Mieliśmy już taki case Odessy na forum. Produkt będzie unikatowy nadal. Czeska Baszta też nie jest nastawiona na masowego klienta, a wydaje się, że się zapina. Ja w ten lokal wierzę (pod warunkiem rozwoju asortymentu). Nawet nazwa mi się coraz bardziej podoba.
Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Gdyby tak postępowano jak pisze travel to wszystkie usługi i firmy byłyby tylko w ścisłym Centrum. Na szczęście mimo szumnych deklaracji co to nie on i czego to on nie robił wypisuje głupoty. Lokalizacja się liczy jak się niczym nie umiesz wyróżnić, natomiast wyróżnikiem może być asortyment i wtedy ludzie będą tam dojeżdżać.
Na całym świecie i w Warszawie także są knajpy i w Centrum i daleko od niego i jakoś funkcjonują.
Zly Casy w Pradze też nie jest w dobrej lokalizacji a i Odessa by spokojnie funkjonowałą gdyby nie podniesiony do absurdalnego czynsz.
Do tego w lokalu w Centrum piwo osiąga idiotyczne i nie akceptowalne ceny a tu jest szansa na rozsądne i akceptowalne."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ja na pewno częściej bym chodził do Wlazł Kotka niż do lokali w centrum, gdybym wciąż mieszkał w tamtej okolicy. Teraz mieszkam na innym "zadupiu", gdzie była Odessa, zanim przestała być.
Lokale działające w niegdysiejszych sypialniach Warszawy spokojnie mogą funkcjonować, przecież coraz więcej widać różnego rodzaju kafejek i restauracyjek.
Comment
-
-
Ten turbo tap idalnlnie nadawałby się do Czeskiej Baszty, gdzie czasami trzeba czekać kilka minut na zamówione piwo. Przy okazji, znalazłem stronę polskiego dystrybutora: http://turbotappolska.com/
Comment
-
-
Dostępność piw w kegach Primatora i Krakonosa jak w wykazie ofertowym, z pozostałymi kegami może być ciężko przynajmniej na 21 stycznia. Dobra wiadomosc na przyszłość - przy odpowiednim wyprzedzeniu można zamawiać lanie do kegów większości asortymentu butelkowanego w ofercie Darsa. To dobry punkt wyjścia dla miłych spotkań tematycznych - tak np. tmavy weekend mi się wielce podoba.
Comment
-
-
Na obecną chwilę w zamówieniu mamy - kegi i butelki z Primatora
polotmavy
dark
pszeniczne
i lagerek ( nie padł w propozycjach, winien chyba być ).
Z butelek Primatora dodatkowo - Pale Ale.
Butelkowane Svijany - Ritir, Kniezna i Dziesiątka.
Keg Krakonosa 11 % i tmave butelkowe
Dodatkowo Rychtara Premium i Demona ( nie piłem Demona - warto ? ),
oraz Policka 12.
Proszę o ew. sugestie butelkowe - mamy czas do piątku na skompletowanie listy.
Ja np. miło wspominam Staropramenski Granat.
W tamacie TurboTap - fajne, ale poczekam na tłok przy nalewaku i narzekania klientów na te niedogodność - chwilowo oddam się marzeniom o kolejkach we Wlazłkotku
Comment
-
-
Demon to naprawdę dobre piwo, myślę, że warto
Co do butelek to ja raczej będę zaglądał na beczkowe ale według mnie warto byłoby mieć kilka rodzajów nieco mniej typowych czeskich piw, np. Pardubickiego Portera (nie wiem czy macie taką możliwość) czy wspomniane Pale Ale.
Pomysł na tmavy weekend jest świetnyNie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Gwoli ścisłości i temu co twierdzi Dars, Demon nie pochodzi z browaru Rychtar, tylko z Vysokiego Chlumca.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Chyba już pora na jakieś wieści odnośnie sobotniego spotkania pogiełdowego. Czy udało się zainstalować nalewaki? Jakie piwo zostanie podczepione?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pięknie. Już się nie mogę doczekaćPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Duncon dobrze pisze.
Przepraszam wszystkich za zwłokę w podawaniu informacji, ale powody były poważne.
Po pierwsze mój stan przedzawałowy w środę w zwiazku z informacjami, które przyszły. Wszystko było precyzyjne zaplanowane i początek był dobry - demontaż łomzy we wtorek, lekka modyfikacja baru w środę. No i dalej kanał - nie wdając się w szczegóły na skutek złej komunikacji na linni przedstawiciel warszawski - Lubin - Czechy, Primator nie wysłał na czas instalacji - przyjedzie po niedzieli. Miałem juz wizję nalewania Pimatora chochlą do kubków przed wejściem na giełdę, niemniej jednak po 2 dniowej akcji udało się zaistalować 2 kije dostosowane do Primatora na miejscu w Kotku.
W zwiazku z powyższym podpinamy Lagera i Darka, potem przeniczniaka i polotmavego. Ceny dla giełdowiczów po 5 pln za kazde lane.
Ponadto 16 piw butelkowych z oferty Darsa ( efekt życzeń na tym forum i mojego widzimisia ) w cenach od 5 do 10 pln.
Aby głód straszny przy piwie zabić, oferujemy - pannini w róznych wersjach, pierogi z mięsem i wszelakie podgryzki. Jedzenie z własnej kuchni.
Serdecznie zapraszam.
PS. Poniewaz szkło jedzie razem z instalacją, lejemy Primatory do szklanek Łomży, ale kurna już tego nie przeskoczę. Pozdrawiam.
Comment
-
Comment