Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bayern71
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
    Ja nie muszę, bo ja nie narzekam, że 8zł za lane czeskie piwo w stolycy to dużo, to Ty próbujesz sugerować zniżki na piwo z tytułu PU.
    A wyróżnianie browarbizowiczów miałoby być to tylko przy okazji spotkań pogiełdowych czy z góry założonych nalotów czy również podczas wizyt pojedyńczych osób? Może czas wyrobić karty członkowskie?

Proponuję wysłać do MZK pismo aby przydzielili bilety ulgowe dla PU jadących na piwo

To, że właściciel daje forumowiczom rabaty to tylko ukłon w jego stronę i duże podziękowania, jakiekolwiek inne, chociażby najmniejsze sugestie, że może jeszcze coś dla browarbizowiczów, że sklep taki a taki dla PU ma rabaty, że moze promocyjne piątki, jest po prostu niegrzeczne. To jest na zasadzie, daj rękę, a odgryzę Ci całe ramię łącznie z łopatką.
    Nie wiem jak to skomentować. Jak napisał docent propozycja padła od właściciela. Potem moja odpowiedź (porównanie z odgryzaniem ręki jest zabawna).
    Dodałem też (opierając się na swoim kilkuletnim doświadczeniu w jednej z firm), że lepiej podebrać klientów innym lokalom w czasie gdy coś się dzieje, niż próbować zwiększyć frekwencje w okresie martwym.
    Dawanie upustów wcale nie jest wyrzucaniem pieniędzy tylko budowaniem lojalności grupy konsumenckiej (i w konsekwencji frekwencji). To były zresztą tylko rady, a co właściciel z tym zrobi zobaczymy.
    Tak czy inaczej zamierzam tam zaglądać (tym chętniej jeśli będzie ewoluować oferta piwna). Na piwo za 8 zł mam.
    Mam wrażenie, że po prostu miałeś ochotę się przyczepić do kogoś, a pechowo nie było innej okazji.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedzi
      Odpowiem Twoimi słowami...."ZDEJM KAPELUSZ".....zasłania Ci rzeczywistość.
      Co ma piernik do wiatraka i porównywanie Twojego zacietrzewienia w sprzedaży butelkowych piw w knajpach po wysokich cenach do lanego czeskiego po 8 zł? (Twoje zacietrzewienie było moim zdaniem tak samo absurdalne jak Hydrozagadka)

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
      Becik, nie rozumiem dlaczego się bulwersujesz. Przecież warzechow w poście #109 poprosił nas, abyśmy zaproponowali formę zniżki/promocji dla forumowiczów. Bayern71 rzucił pomysł zniżek dla PU, warzechow zaproponował tanie poniedziałki, po czym dodał jeszcze tanie piątki. I to wg mnie jest ok.
      Absolutnie się nie bulwersuję tylko na spokojnie czytam i komentuję, byc może coś źle odbiorę ale ja nieomylny nie jestem

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wiem jak to skomentować. Jak napisał docent propozycja padła od właściciela. Potem moja odpowiedź (porównanie z odgryzaniem ręki jest zabawna).
      Dodałem też (opierając się na swoim kilkuletnim doświadczeniu w jednej z firm), że lepiej podebrać klientów innym lokalom w czasie gdy coś się dzieje, niż próbować zwiększyć frekwencje w okresie martwym.
      Dawanie upustów wcale nie jest wyrzucaniem pieniędzy tylko budowaniem lojalności grupy konsumenckiej (i w konsekwencji frekwencji). To były zresztą tylko rady, a co właściciel z tym zrobi zobaczymy.
      Tak czy inaczej zamierzam tam zaglądać (tym chętniej jeśli będzie ewoluować oferta piwna). Na piwo za 8 zł mam.
      Mam wrażenie, że po prostu miałeś ochotę się przyczepić do kogoś, a pechowo nie było innej okazji.
      Nie miałem ochoty się przyczepiać i nie uważam, że to robię Jedyne do czego możesz się przyczepić u mnie to fakt, że nie podoba mi się podział forumowiczów na lepszych i gorszych (czyli PU i nie PU). Nawet jeśli jest to tylko propozycja.
      Tylko pytanie, jak myślisz zaznaczyć grupę konsumencką do której jest skierowana oferta? jak często grupa konsumencka będzie korzystać z tej oferty? Jak duża i regularna będzie to grupa? Czy lokal będzie się tylko opierać na dedykowanej grupie konsumenckiej?
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

becik.......jak czytam Twoje wypowiedzi jak powyższa, o cenie za piwo butelkowe, to odnoszę wrażenie, że Ty chyba dawno nie byłeś za granicą.
        No dawno nie byłem, to fakt....

Travel - dla mnie ceny butelkowego piwa w knajpach też są chore. Sam takich nie kupuję, a jeśli już to sporadycznie, ostatni raz był to Czarnków za 10 zł z jakiś rok temu, aaa no i pardubicky porter w czeskiej Baszcie za 10 zl + kaucja 50 gr. To, że mnie to mierzi to raz, to, że właściciel na tym zarabia to dwa, a po trzecie, jeśli te piwa nadal są, w takich cenach tzn. że i popyt też jest. To, że właściciel na tym zarabia to jego sprawa, mi nic do tego. Jak mam fantazję to sobie kupię ale ogólnie nie chodzę napić sie piwa do miejsc gdzie są tylko piwa w butelkach, co najwyżej, na kawę lub jedzenie.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Widzę, co ile kosztuje w Lizbonie, Oslo czy w Palermo. Wszystko jest albo tańsze, albo w tych samych cenach co u Nas.
          Przepraszam, ale w którym Oslo widziałeś coś tańszego niż w Polsce? Piwo lane od 30 złotych w górę, jednorazowy bilet na autobusowy za 16 złotych, to tak jak w Polsce? To samo Oslo, które zostało uznane w 2010 roku za najdroższe miasto na świecie?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

Proszę wrócić do tematu o lokalu Wlazł Kotek. Nieposłuszeństwo będzie karane wpisem w ACTA.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Musze poszukać jakiejś fajnej etykiety z rycerzami, pilot będzie mój

Comment

• bayern71
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.06
                • 1004

Nie miałem ochoty się przyczepiać i nie uważam, że to robię Jedyne do czego możesz się przyczepić u mnie to fakt, że nie podoba mi się podział forumowiczów na lepszych i gorszych (czyli PU i nie PU). Nawet jeśli jest to tylko propozycja.
                Tylko pytanie, jak myślisz zaznaczyć grupę konsumencką do której jest skierowana oferta? jak często grupa konsumencka będzie korzystać z tej oferty? Jak duża i regularna będzie to grupa? Czy lokal będzie się tylko opierać na dedykowanej grupie konsumenckiej?
                Grupa konsumencka w postaci PU (czy też ogólnie BrowarBiz) może zaznaczyć się sama (poprzez oświadczenie lub wcześniejszą mailową deklarację przybycia (PW chociażby - jak to jest w Piwotece). Grupa nie jest może liczna ale bardzo aktywna i gotowa do długich podróży (wystarczy przejrzeć ile było wątków poświęconych Odessie) jeśli oferta i produkt będzie odpowiedni. Ale to jest wątek poboczny
                Główna strategia lokalu powinna się opierać na dobrym produkcie oferowanym w konkurencyjnych cenach. Jeśłi porównamy obecną ofertę Wlazłkotka (produkt (piwo) i cena) do Czeskiej Baszty (czyli jedynego w Wawie lokalu ze zbliżonym asortymencie), to w tej chwili przegrywa. Przegrywa produktem i to trudno będzie zmienić bo CzB ma własny kanał zakupowy. Dlatego rada moja była taka aby grać ceną (poprzez budowę systemu lojalnościowego). Osoby rozróżniające smak piwa mogą po jakimś czasie ("miesiącu miodowym") odpłynąć. A szkoda byłoby nowego miejsca na mapie.
                A miłośnikom warko-tyskich lokal z czeskim piwem za 8 może powiewać.

Comment

• duncon
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2012.01
                  • 6

W piątki we Wlazł Kotku lejemy (na razie) Primatora za 5 zł! Zapraszamy

Comment

• docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duncon Wyświetlenie odpowiedzi
                    W piątki we Wlazł Kotku lejemy (na razie) Primatora za 5 zł! Zapraszamy
                    Czy pszenica jutro zagości na kranie?
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• warzechow
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.07
                      • 354

Owszem, jutro przyjeżdża dostawa. Tylko kij Primatora i szkło jeszcze nie dojechało. Mikołaj jeszcze na urlopie, a ja niestety jutro mam dużur, więc honory pełnił będzie Maciej oraz miła Pani, wspomniana w poprzednich postach. Okażcie wyrozumiałość przy mocno spienionej pszenicy i łyżeczce w jej ręku.
                      PS. Przypominam o 2 butelkach degustacyjnych.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Zdecydowanie łyżki zabronić i wpoić łagodnego informowania Klientów o odpowiednio długim czasie nalewania!
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• warzechow
                          • 2005.07
                          • 354

Trochę wieści z przed chwili, czyli dupa, dupa, dupa. Obiecany na czwartek, a przełozony na dzisiaj transport z Darsa nie dotarł. Nikt nie wie dlaczego utknął w Zielonej Górze - bedzie w poniedziałek. Natomiast dzisiaj w ofercie Tmave i Lager wpięte wczoraj, oraz pszeniczniak Primatora w butelce ( też po 5 pln - taki skromny zamienniczek ). Pozostałe piwa jak w zeszły weekend. jedzenie też w gotowości.

Comment

• warzechow
                            • 2005.07
                            • 354

Ale są i dobre wieści. Chciałbym wstępnie zaprosić wszystkich na Happy Weekend Svijanowego Kija - ostrożna data 17-18-19 luty. W planie Knezna, Knize, Rytir i Maz 11%.
                            Mamy czas na przemyslenie oferty do poniedziałku, wtorku. Czekam na sugestie do tego czasu. Pozdrawiam. Sławek

Comment

• warzechow
                              • 2005.07
                              • 354

Otóż to.
                              Jedynym narzędziem dopuszczonym do kontaktu z piwem może być skimming knife, którym odcina się nadmiar piany po nalaniu piwa. Polecam obejrzeć tą procedurę na stronie http://www.palm.be/
                              Wybieramy język, ale nie wpisujemy daty urodzenia. Oglądamy co się dzieje i śmiejemy się. W końcu zmuszeni jesteśmy do podania swoich danych urodzeniowych i idziemy dalej. Pojawi się Szef za 6 kijami z piwami. Po chwili klikamy na etykiety przy kijach i oglądamy całą ceremonię. Chciałbym dożyć dnia, w którym wszędzie w Polsce będą w taki sposób serwowane piwa ))
                              Pozdrawiam !
                              Ładny film, ale brakuje mi momentu, w którym przemiły pan za barem wyciera, czyści, suszy praktycznie cała mokrą zewnętrzną powierzchnię szkła z piany.

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

(...)właściciel na tym zarabia to dwa,(...) że właściciel na tym zarabia to jego sprawa, mi nic do tego.
                                Sorry, ale nie mogłam się powstrzymać Właścicielu! Jak możesz być takim wyzyskiwaczem! Zarabiasz na sprzedaży piwa - o żesz
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X