Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • warzechow
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 354

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Absolutnie nie jest to cienkusz, jedna z lepszych 10-tek w Czechach, chociaż nie ścisła czołówka. Ale pewnie wielu amatorów nie znajdzie.
    No to jesteśmy umówieni na lekkie przyjemności jak puszczą lody.

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
      Jak to w niedziele warzyć i degustować??? W poniedziałek do pracy lud przecież idzie!!!!!
      Degustować a nie chlać

A warzyć będziemy... stouta owsianego.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        Sobota się nie nadaje na takie wydarzenia - za dużo ludzi z zewnątrz przychodzi. To ma być kurs warzenia, a picie przy okazji, a nie odwrotnie

A propos konia: prawdopodobnie w sobotę będę w Warszawie - może ktoś chętny do Wlazłkotka? Wizję lokalną chcę zrobić
        Ale która sobota bo się pogubiłem. Ta z PINTĄ czy ta przed warzeniem?
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Ta najbliższa
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Ta najbliższa
            To raz dwa wpisywać się w odpowiednim temacie i nabijać frekwencję
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
              Cześć.
              Wszystko jest już ustalone, więc mogę oficjalnie ogłosić.
              Centrum Piwowarstwa i Wlazłkotek zaprasza na pokaz warzenia piwa w niedzielę 4 marca. Mistrzem ceremonii będzie Mason. Zaczynamy ok. 12.00 Pokaz warzenia jest bezpłatny, a każdy z uczestników będzie mógł aktywnie włączyć się w ten proces. Ustaliśmy max. liczbę osób na 30 i tyleż materiałow szkoleniowych będzie przygotowane. Bardzo proszę o zgłaszanie chęci uczestnictwa na maila: warszawa@warzenie.pl .
              W trakcie warzenia zaplanowana jest degustacja domowych piw Masona, oraz odszpuntujemy raz jeszcze Alta z manufaktury.
              Jeść też damy, chyba, że przyjdzie Tapir, który swą niepojętą siłą wywala bepieczniki
              Zapraszam.
              Wlazłkotkowe warzenie zyskało swój wątek:
              Last edited by ART; 2012-02-23, 19:19.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Tapir
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.10
                • 730

W trakcie warzenia zaplanowana jest degustacja domowych piw Masona, oraz odszpuntujemy raz jeszcze Alta z manufaktury.
                Jeść też damy, chyba, że przyjdzie Tapir, który swą niepojętą siłą wywala bepieczniki
                Zapraszam.
                A pewnie że przyjdę, już wysłałem maila Mało tego, pewnie przyprowadzę jeszcze jedną gębę do wykarmienia.

Żałuję, że w ten weekend jestem poza stolicą bo chętnie znowu spróbowałbym PINTY z kija. Mam nadzieję, że regularnie będzie się zjawiać w waszych nalewakach.
                Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

Ale z mocarzami trafiłeś - na pewno są to piwa nadające się na piątki i soboty, więc będziamy je oferować rónolegle z czymś lżejszym np. pszeniczką. Taki wybór, aby zdążyć jeszcze z zimą, bo mi osobiście mocarze lepiej wchodzą o tej porze roku.
                  No to dwudziestka czwórka Primatora niedługo zagości na kranie. Ja się nie decyduję
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                    No to dwudziestka czwórka Primatora niedługo zagości na kranie. Ja się nie decyduję
                    Psie Sabo oraz Ty, Wlazł Kotku - nie idźcie tą drogą!

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                      Oj tam, jedno można spróbować. Podobno z beczki znacznie lepsze niż butelkowe
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• bayern71
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.06
                        • 1004

A w piątek co planujecie mieć z kranu?

Comment

• warzechow
                          • 2005.07
                          • 354

Cześc. Podsumowanie planów weekendowych.
                          Dzisaj na kranach standardy Primatora do wykonczenia - lager i pszenica. Na podpięcie czekają - Atak Chmielu i Svijany Knize 13. Na niedzielne warzenie zgodnie z planem Masonowy Alt.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                          Oj tam, jedno można spróbować. Podobno z beczki znacznie lepsze niż butelkowe
                          Też tak sadzę, zawsze mozna zrobić rżniete z lagerem.

W dalszej kolejce czekają Primator Exluziv 16 i Svijany Knezna.

Comment

• Tapir
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.10
                            • 730

Co jutro będzie w kranie poza Masońskim altem?
                            Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• warzechow
                              • 2005.07
                              • 354

Trudne pytanie przed zakonczeniem sobotniego wieczoru. Osobiście obstawiam koncówke Ataku, albo Svijany Knezna.

Comment

• warzechow
                                • 2005.07
                                • 354

Cześć,
                                jestesmy po pierwszym warszawskim warzeniu niedzielnym.
                                Oprócz wtopy z Altem, było moim zdaniem ok.
                                Więcej tu:

Najpewniej dzisiaj lub jutro zostanie podpięty podwójny ciemniak Primatora.
                                Zdania konesrów sa wprawdzie podzielone, ale jenorazowy eksperyment moim zdaniem winien być zrealizowany.
                                Na najbliższy weekend Svijany Knezna i Primator Exluziv 16.
                                Zapraszam, Sławek.

Comment

Przetwarzanie...
                                X