Górczewska 228, Wlazł Kotek [zamknięte]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • duncon
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.01
    • 6

Zapraszamy na po premierową degustacje AleBroWaru
    Z kranów lejemy Rowing jacka i Ladu blanche
    Zapraszamy
    Wlazł Kotek

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      Stratny Ahumba który wyszedł na minutę przed podpięciem IPA

A tam stratny. Dziś te piwa są już po 8 zeta za 0,3 l.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

To 0,5l jest w jakiej cenie?
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Leją tylko w 0,3. NIezbyt fajna polityka dodatkowego naciągania podczas debiutu.
          Last edited by VanPurRz; 2012-05-07, 14:19.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
            Leją tylko w 0,3. NIezbyt fajna polityka dodatkowego naciągania podczas debiutu.
            A czym to ograniczenie jest spowodowane? Smacznego piwka chciałbym wypić conajmniej kufelek 0.5l. Czemu lokal mi tego nie może umożliwić jedynie nakazuje np zamawiać X x 0,3l? Dla mnie wydaje się normą, że klient chce albo duże albo małe piwo.
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• bayern71
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.06
              • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              A czym to ograniczenie jest spowodowane? Smacznego piwka chciałbym wypić conajmniej kufelek 0.5l. Czemu lokal mi tego nie może umożliwić jedynie nakazuje np zamawiać X x 0,3l? Dla mnie wydaje się normą, że klient chce albo duże albo małe piwo.
              No bo leją tylko w dedykowane szkło a ono jest mniejsze.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

No jak to? Jednolite miało być - 0,4.
                Kazali już je oddać po premierze w zamian dając wersję 0.3? A może klienci już wszystkimi 0,4 się zaopiekowali?
                Last edited by Pendragon; 2012-05-07, 14:48.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  No jak to? Jednolite miało być - 0,4.
                  Kazali już je oddać po premierze w zamian dając wersję 0.3? A może klienci już wszystkimi 0,4 się zaopiekowali?
                  Miało być 0,4 ale wyszło 0,3. Podobno właściciele lokali zostali poinformowani o stosowaniu pojemności 0,3. Wynika to wyłącznie z objętości szkła.
                  Last edited by docent; 2012-05-07, 14:59.
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                    Miało być 0,4 ale wyszło 0,3. Podobno właściciele lokali zostali poinformowani o stosowaniu pojemności 0,3. Wynika to wyłącznie z objętości szkła.
                    To ja mam gdzieś picie piwa w lilipucich dawkach. Wolę kupić w sklepie i wypić normalnie pół litra na raz, a drugim się raczyć. Wybierałem się tam na beczkowego ale'a, ale widzę, że lepiej zostać w domu.
                    Kolejny "udany" marketing, brawo

Comment

• bosonogi
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2011.05
                      • 87

Niech ktoś napisze po ile było piwo z Alebrowaru w dniu premiery jak i dniach nastepnych.

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

W dniu premiery kosztowało 10 złotych za 0,3. Jak było później nie wiem.
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• warzechow
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.07
                          • 354

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tylko podobno, Docencie, tylko podobno.
                          Szkło miało być 0,4 i tak było opisane na opakowaniach. Mocno rozbudowana w naszej firmie komórka badawczo-doświadczalna ochoczo wykoanała dokładne ( wręcz aptekarskie ) pomiary. Wnioski - nie da się nalać 0,4 do sklanki Alebrowaru, gdyż ich piwa nie chcą sie utrzymać powyżej górnej granicy szklanki. Opracowana przez Macieja technika nalewania pozwala zmieścić i donieść do ust 0,35, na które zapraszamy po 8 pln.

Comment

• purc
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.02
                            • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tylko podobno, Docencie, tylko podobno.
                            Szkło miało być 0,4 i tak było opisane na opakowaniach. Mocno rozbudowana w naszej firmie komórka badawczo-doświadczalna ochoczo wykoanała dokładne ( wręcz aptekarskie ) pomiary. Wnioski - nie da się nalać 0,4 do sklanki Alebrowaru, gdyż ich piwa nie chcą sie utrzymać powyżej górnej granicy szklanki. Opracowana przez Macieja technika nalewania pozwala zmieścić i donieść do ust 0,35, na które zapraszamy po 8 pln.
                            Przykro mi, ale to bajka. Oba piwa nalewane są /byłem we wtorek/ ok. 1,5cm poniżej krawędzi wliczając w to pianę.Tak więc piwa jest 0,3l w najlepszym przypadku. Wychodzi po 13.35 zł za 0.5l. Ta cena i ta pojemność chyba nie znajdą wielu nabywców. Dla porównania - w Omercie Atak Chmielu 9zł za 0,5l i to z pompy, a ok.13 zł za 0,5l kosztują najlepsze piwa z importu /Yeti, Westmalle etc./.

Comment

• emes
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 4275

Ja płaciłem za 0,3l 10 zł, piwo świetne, ale faktycznie w stosunku do innych piw, nawet zagranicznych, to cena trochę z sufitu. Szczególnie jeśli chodzi o witbiera, to raczej niedrogie w produkcji piwo, niewymagające kilku odmian sprowadzanych z USA gatunków chmielu itd. Do lokalu nie można mieć żadnych pretensji, bo to AleBrowar tak się ceni, znacznie wyżej niż Pinta i dorównuje cenowo ofercie niezłym zagranicznym browarom. Z drugiej strony, to że AleBrowar ma takie ceny, to wcale nie znaczy, że na tym zarabia. Jest przecież tylko pośrednikiem , a nie wytwórcą, nie ma swojej dystrybucji, produkcja ilościowo znikoma, droga, niszowa manufaktura, z dobrym piwem, ale i z wysoką ceną. Z kontynuacją sprzedażową następnych warek w takich cenach może być następnym razem dużo gorzej niż w przypadku premiery nowości piwnych.

Comment

• abelincoln
                                Porucznik Browarny Tester
                                🥛🥛🥛
                                • 2010.01
                                • 295

Czego można się spodziewać z nalewaków w sobotę/niedzielę?

Comment

Przetwarzanie...
                                X