Smakowało mi Mazowieckie, było lepsze od Dawnego. Promocja promocją, ale się trochę zasiedzieliśmy i raczej połowę piw kupowałem po normalnej cenie Sympatyczny lokal w tym zagłębiu lokalowym na Nowym Świecie. Nie jest to niestety zagłębie piwne, bo większość lokali opiera się na Tyskim itp.
Miejsce w porządku, oferta również, choć mam nadzieję, że Tucher Urfränkisch Dunkel zostanie zastąpiony jasnym pszenicznym. Aha, i nie palcie już tych śmierdzących kadzidełek. Szkło strasznie przechodzi tym zapachem i psuje walory piwa.
Dajcie spokój z tym pszenicznym. Tucher pszeniczny, Konstancin pszeniczny. Wlazł kotek ma krany już zablokowane przez pszenicznego Primatora, teraz do kolejnego lokalu (i to w dobrej lokalizacji) nie będzie za chwilę po co chodzić.
Wlazł kotek ma krany już zablokowane przez pszenicznego Primatora, teraz do kolejnego lokalu (i to w dobrej lokalizacji) nie będzie za chwilę po co chodzić.
Nieźle się uśmiałem. Blokada kranu przez piwo Nie myślisz chyba, że pszenica Konstancina pojawi się w KEGu?
Trudno powiedzieć, że coś jest zablokowane skoro ostatnio zamiast pszenicznego był lany Tucher Urfränkisch Dunkel. Jedna pszenica na cztery nalewaki to chyba nie jest przesada A Konstancin Pszeniczny spokojnie wystarczy jak będzie w butelkach.
Nieźle się uśmiałem. Blokada kranu przez piwo Nie myślisz chyba, że pszenica Konstancina pojawi się w KEGu?
A ja się wcale nie śmieję. Jeszcze niedawno pszeniczne było w odwrocie (a "lud pragnął pszenicy"), ale teraz to się zrobiła paranoja, każdy browar musi mieć w ofercie pszeniczne. Ja akurat nie używam praktycznie wcale tego typu piwa (dlatego dla mnie kran jest zablokowany - równie dobrze mógłby się tam być kompot śliwkowy). W związku z powyższym mam nadzieję, że Konstancin nie pojawi się w kegach, a przynajmniej nie w tym lokalu.
Tucher Dunkel i Pils po 6 zł, a na deser Bajuvator też za 6 - takich cen nie ma w Warszawie. Bardzo miła obsługa. Będę zawsze w wpadał w drodze do Cz B.
Comment