Nowy Świat 22/28 - pawilon 31, 17:15 [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Komar_Pafnucy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.08
    • 1114

    Nowy Świat 22/28 - pawilon 31, 17:15 [zamknięte]

    O nazwę lokalu pytałem wychodząc gdy byłem już trochę zawiany więc możliwe, że będzie do poprawki. Szyldu nigdzie nie widziałem. Adres podaję na zasadzie analogii do Windigo bo to ten sam rząd pawilonów. Wcześniej w tym miejscu był inny lokal którego nazwy nie pamiętam. W każdym razie zaraz za nim jest "Kociarnia". Opisywany lokal został otwarty w piątek.

    Do rzeczy, z nalewaka dwa Tuchery - Pils i Pszeniczne oraz Mazowieckie i Dawne z Konstancina. Niezły wybór butelkowy. Piwa z beczki po 8 zł. Była jakaś promocja polegająca na tym, że dwa piwa kosztowały 15 zł. Wystrój jak wystrój - pawilonowy.

    Multitap Crawl
    Multitap Crawl na Facebook

    "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
  • olie
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2011.06
    • 777

    #2
    Codziennie do godziny 19:00 wszystkie lane piwa są po 6 zł, więc chyba warto się wybrać. Piwa jak wyżej, z Tuchera pszenica ciemna.

    Comment

    • tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1311

      #3
      lokal jeszcze nie zyskał popularności. w piątkowy wieczór spokojnie można było usiąść. do wiedzy o promocjach dodam jeszcze, że półtoralitrowy dzban kosztuje 21 zeta, czyli jeszcze korzystniej to wypada. tak że warto tam zajrzeć, ale nie zawaham się także skrytykować. pani za barem, skądinąd sympatyczna, zaczęła wywijać przy mnie łyżką. upomniałem ją grzecznie i wytłumaczyłem, co i jak. niestety, podczas nalewania drugiego piwa historia się powtórzyła. widocznie byłem zbyt grzeczny i jeszcze jeden kwiatek. do tucherowego nalewaka podpięty był pils i ciemne, które barmanka nazwała pszenicznym. niestety, w smaku dominowała kola i, moim zdaniem, napój ten to było nic innego jak tucher cola weizen. niemniej, nie zraziłem się do ponownych odwiedzin. aha, wypytałem też obsługę, co wie o planach zaorania knajpianego zagłębia i okazało się, że umowa dzierżawy nie jest terminowa ani nic nie wskazuje na to, by te lokaliki miały wkrótce dokonać żywota.
      veni, emi, bibi

      Comment

      • AgMa
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.05
        • 42

        #4
        17:15, Nowy Świat 22/28 pawilon 31, Warszawa (Pawilony na tyłach Nowego Światu)

        Zapraszamy do nowo otwartego zagłębia piwnego na mapie warszawy.

        Znajdujemy się na tyłach Nowego Światu w Pawilonach

        co u Nas znajdziecie??

        Z KIJA:

        TUCHER

        -Tucher Pilsener (4.9% alk.)

        Piwo Tucher Pilsener jest piwem dolnej fermentacji o jasnym, przejrzystym kolorze i wyrazistym zapachu. Powstaje przy wykorzystaniu specjalnej metody pilzneńskiej. Warzy się je przy użyciu jasnego słodu jęczmiennego i najlepszej jakości chmielu. Ma zatem mocny chmielowy aromat oraz subtelny posmak goryczy.

        -Tucher Dunkles Hefe Weizen (5.2% alk.)

        Piwo Tucher Dunkles Hefe Weizen jest specjalnym bawarskim piwem drożdżowym z górnej fermentacji. Charakteryzuje się mocnym smakiem i ciemnym kolorem. Powstaje ze specjalnej mieszanki jasnego słodu pszenicznego oraz ciemnego słodu jęczmiennego. A ciemna barwa jest wynikiem typowego zaciemnienia drożdżowego. Ma wyjątkowo delikatny i pełny aromat słodu. Dobrze wyważony smak doskonale komponuje się z tradycyjnymi daniami bawarskimi.

        BROWAR KONSTANCIN

        -Dawne
        -
        Mazowieckie


        W butelkach znajdziecie między innymi:
        - Primator
        - Skalak
        - Podskalak
        - Obołon
        - Tucher
        - Ciechan
        - Cerna Hora


        Zapraszamy Serdecznie
        Attached Files
        http://www.facebook.com/pub17.15 zapraszamy

        Comment

        • AgMa
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.05
          • 42

          #5
          Aktualne PROMOCJE:

          Dzbanek 1,5 litra (16:00- 19:00) -17zł po 19:00 -21zł

          Piwa butelkowe (16:00- 19:00) - 6 zł po 19:00 1piwo 0,5 =8 zł, 2piwa=15zł


          Teraz jeszcze dodatkowo trwa akcja zapytaj Barmana/Barmankę o piwo za 5 zł może znajdziesz coś ciekawego....


          Zapraszamy
          http://www.facebook.com/pub17.15 zapraszamy

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AgMa Wyświetlenie odpowiedzi
            Aktualne PROMOCJE:

            Dzbanek 1,5 litra (16:00- 19:00) -17zł po 19:00 -21zł

            Piwa butelkowe (16:00- 19:00) - 6 zł po 19:00 1piwo 0,5 =8 zł, 2piwa=15zł
            Czy to oznacza, że już nie ma promocji na lane piwo za 6 pln?
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • AgMa
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.05
              • 42

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              Czy to oznacza, że już nie ma promocji na lane piwo za 6 pln?
              Przepraszam zapomniałam napisać oczywiście że jest.

              PIWO LANE (16:00-19:00)-6 zł po 19:00 1piwo 0,5= 8, 2piwa 0,5= 15, piwko 0,33= 6zł


              Last edited by AgMa; 2012-03-05, 19:18. Powód: dopisek
              http://www.facebook.com/pub17.15 zapraszamy

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                #8
                No i fajnie. Temat spotkaniowy już założony tutaj.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • Ahumba
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.05
                  • 9081

                  #9
                  Szkoda tylko, że na otwarciu tego miejsca ucierpiał sklep na Bemowie
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                  Comment

                  • funky83
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.07
                    • 136

                    #10
                    Też stestowałem lokal w weekend i muszę przyznać, że zrobiło pozytywne wrażenie. Konstancin lany w dobrej formie. Mam tylko jedną uwagę - proszę dolewać zawsze do kreski. Z 6 zakupionych 3 były wyraźnie pod nią

                    Comment

                    • Konrad65
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.03
                      • 1

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
                      lokal jeszcze nie zyskał popularności. w piątkowy wieczór spokojnie można było usiąść. do wiedzy o promocjach dodam jeszcze, że półtoralitrowy dzban kosztuje 21 zeta, czyli jeszcze korzystniej to wypada. tak że warto tam zajrzeć, ale nie zawaham się także skrytykować. pani za barem, skądinąd sympatyczna, zaczęła wywijać przy mnie łyżką. upomniałem ją grzecznie i wytłumaczyłem, co i jak. niestety, podczas nalewania drugiego piwa historia się powtórzyła. widocznie byłem zbyt grzeczny i jeszcze jeden kwiatek. do tucherowego nalewaka podpięty był pils i ciemne, które barmanka nazwała pszenicznym. niestety, w smaku dominowała kola i, moim zdaniem, napój ten to było nic innego jak tucher cola weizen. niemniej, nie zraziłem się do ponownych odwiedzin. aha, wypytałem też obsługę, co wie o planach zaorania knajpianego zagłębia i okazało się, że umowa dzierżawy nie jest terminowa ani nic nie wskazuje na to, by te lokaliki miały wkrótce dokonać żywota.
                      tfur Nie zgodzę się z tobą jeśli chodzi o Tuchera. To był i nadal jest ciemny przeniczny a nie Cola Weizen.
                      Znam Tuchera od lat np z nieistniejącego już lokalu RazzMatazz na pl. Konstytucji więc nie ma mowy bym pomylił jedno z drugim. Cola Weizen smakuje zupełnie inaczej.

                      Pomijając kwestie porównywania smaku Cola Weizen nie występuje w formie z kija (informacja sprawdzona osobiście dzwoniłem do polskiego importera Tuchera)



                      A co do wymachiwania łyżką to zapewne zapewne zamówiłeś któregoś Konstancina a one są niepasteryzowane więc się mocno pienią. Czy naprawdę sądzisz, że barmanka w piątkowy wieczór ma czas czekać aż piana opadnie żeby mogła Ci dolać do pełna? A poza tym czy na prawdę lubisz piwo które nie ma gazu? Ja osobiście wole piwo które ma w sobie gaz, a przecież czekając, aż piana opadnie piwo się rozgazowuje.

                      Pozdrawiam

                      Comment

                      • VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

                        #12
                        Wyczuwam związek z lokalem Przepraszam ale bredzisz co do nalewania piwa. Łyżeczkowanie i przegazowanie to główne grzechy polskiego nalewania piwa.
                        Co do czekania, to może niech klient decyduje ile poczeka na piwo?
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                        Comment

                        • Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Konrad65 Wyświetlenie odpowiedzi
                          A co do wymachiwania łyżką to zapewne zapewne zamówiłeś któregoś Konstancina a one są niepasteryzowane więc się mocno pienią. Czy naprawdę sądzisz, że barmanka w piątkowy wieczór ma czas czekać aż piana opadnie żeby mogła Ci dolać do pełna? A poza tym czy na prawdę lubisz piwo które nie ma gazu? Ja osobiście wole piwo które ma w sobie gaz, a przecież czekając, aż piana opadnie piwo się rozgazowuje.
                          A ma w ogóle czas nalać mi piwo? Bo może nie będę przeszkadzał i pójdę gdzie indziej...

                          Wygadywanie bzdur nie usprawiedliwi braku kultury podawania piwa więc lepiej już w to nie brnij.

                          Multitap Crawl
                          Multitap Crawl na Facebook

                          "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

                          Comment

                          • pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

                            #14
                            A co ma w ogóle brak pasteryzacji Konstancina do jego pienistości? W całych Czechach nie spotkałem się nigdy z przypadkiem aby barman/barmanka nie mogł nalać poprawnie piwa i musiał posiłkować się łychą. A nalewanie na raty ma właśnie ten urok, że gaz straci na sile i piwo znacznie zyskuje na pijalności.

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              A co ma w ogóle brak pasteryzacji Konstancina do jego pienistości? W całych Czechach nie spotkałem się nigdy z przypadkiem aby barman/barmanka nie mogł nalać poprawnie piwa i musiał posiłkować się łychą. A nalewanie na raty ma właśnie ten urok, że gaz straci na sile i piwo znacznie zyskuje na pijalności.
                              a piwa czeskie z reguły mają wyższą pienistość niż polskie. Nie wiem w czym w sumie problem - wystarczy zapytać klienta - chce ma mieć dobrze nalane piwo i poczekać czy jest pan zwolennikiem łyżeczkowania (jajo o jajo )
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X