Nowa knajpka na Wawrzyszewie, niedaleko bazarku na Wolumenie.W dolnej cząści kompleksu z Domem Kultury i Biedronką.Z kija co prawda Carlsberg ale pełna oferta Konstancina z butelki. Od 6( mazowieckie past i niepast) do 9 zł. (żytnie) jakieś Sulimary i Ciechany.Ogólnie miłe miejsce choć lekko stołówkowy klimat.
Goldoniego 1, Dialog Cafe
Collapse
X
-
Dwa dni temu odkryłem to sympatyczne miejsce.
Dobra lokalizacja, bardzo blisko metra Wawrzyszew. Dosłownie 5min na piechotę i jesteśmy na miejscu. Lokal duży, serwujący głównie dania domowe, robione codziennie przez szefa Pana Maćka. Wspaniałe pierogi cieszą się tu wielkim wzięciem od wielu lat. Z piw lanych jest w tej chwili tylko Dawne z Konstancina, ale właściciel jest otwarty na piwa z małych browarów typu AleBrowar, Atrtezan czy Manufaktura Piwna itp. Jest miejsce na dodatkowe nalewaki. Dawne, które piłem było znakomite, świeżuteńkie, odpowiednio schłodzone i podane w oryginalnej szklanicy browaru. Poza tym ta cena 6zł za 0.5L jest chyba najniższą w Warszawie.
Z piw butelkowych znajdziemy tu Konstanciny, Skalaki z Rohozca plus Primatora i Staroprameny.
Miejsce jak dla mnie świetne, z ogródkiem na zewnątrz i co najważniejsze z właścicielami, którzy są otwarci na nowe pomysły. Uważam, że można tu spokojnie urządzić premierę nowych piw z browarów regionalnych. Jeszcze jedna rzecz, może nie najważniejsza.....wręcz luksusowy WC. Sam chciałbym mieć taką toaletę !
Dzięki uprzejmości szefostwa, zamieszczam poniżej fotki tych piw. Ceny, jeśli dobrze pamiętam, oscylują w przedziale 6-9zł. Piwa oczywiście trzymane w lodówkach.
Comment
-
-
Zapomniałem o tej knajpeczce - trzeba wysiąść z metra raz o stacje wcześniej"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedziWspaniałe pierogi cieszą się tu wielkim wzięciem od wielu lat.
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Czynne w zimę - pon./pt. 11-19. W lato trochę dłużej.
Niezłe Dawne z beczki za dobrą cenę (6 zł). Wystrój to raczej stołówka niż piwiarnia ale idea tego lokalu to raczej bistro w ciągu dnia (pierogi i szybkie piwko) niż posiadówki przy piwie.
Biorąc pod uwagę godziny otwarcia raczej rzadko będę mógł bywać ale na bielańskim bezrybiu dobre i to."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment