Aleja Jana Pawła II 45A, Chmielarnia [zamknięte - nigdy nie otwarte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

    #16
    W kuchni może jakąś ciekawostką mogła by być np zupa paprykowa. Może też jakaś zupa rybna, z owoców morza, albo jakaś ostra z kuchni arabskiej typu Harira lub/i pomidorowa z pastą harissa. Jakieś sałatki. Z dań głównych jakieś dania z ryb, z owoców morza. Spotkałem się z takim pomysłem w jednej restauracji, który mi się spodobał, na talerzu zestaw 5-iu przekąsek(które funkcjonują w karcie też oddzielnie) typu hummus, jakieś dwie różne sałatki plus inne tego typu przekąski. Wszystko na jednym talerzu i pełni rolę urozmaiconego jednego dania.

    Comment

    • Piecia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 3312

      #17
      Popieram pomysł VanPurRza - sery jako przekąski, a na ciepło - będzie to jak sądzę raczej pub niz restauracja, więc np prażony syr, jakies zestawy ze schabowym o będzie ok

      czekam z niecierpliwością!
      Koniec i bomba,
      Kto nie pije ten trąba !!!
      __________________________
      piję bo lubię!

      Comment

      • Livres
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.04
        • 324

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
        Ale ja miałem na myśli takie w stylu litewskim, wędzone ale nie suszone. Trochę chrupie chrząstka, ale je się je raczej szybko
        W litewskim stylu doskonałym pomysłem byłby smażony chleb z czosnkiem i serem.

        Comment

        • docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
          Przeczucie masz dobre, chcemy się przemieścić w bardziej dostępne komunikacyjnie miejsce.
          I od razu szybka sonda - co chcecie jeść do piwa ?
          W takim razie kluczowe pytanie - do kiedy działa WlazłKotek?
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

          Comment

          • wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2654

            #20
            A ja w kwestii przekąskowej podtrzymuję pomysł na obecność morskich suszonych świństewek. Jakieś kalmary, krewetki, rybki etc. Aby tylko były pikantne jak cholera ale jednocześnie nie wypalały kieszeni
            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
            Serviatus status brevis est
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

            Comment

            • warzechow
              Porucznik Browarny Tester
              • 2005.07
              • 354

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              W takim razie kluczowe pytanie - do kiedy działa WlazłKotek?
              Do momentu otwarcia Chmielarni Kotek będzie działał, żadnej przerwy w nalewaniu piwa nie planujemy. Przeprowadzka na początku czerwca, ale róznie z takimi obietnicami bywa.

              Comment

              • Qruq
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.10
                • 138

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
                A ja w kwestii przekąskowej podtrzymuję pomysł na obecność morskich suszonych świństewek. Jakieś kalmary, krewetki, rybki etc. Aby tylko były pikantne jak cholera ale jednocześnie nie wypalały kieszeni
                Podpieram
                Całkiem sporo sie tego importuje zza wschodniej granicy i z dostawami nie powinno być problemu.

                A z rzeczy bardziej skomplikowanych głosuję na kuchnię bałkańską!
                Last edited by Qruq; 2012-04-24, 07:35.
                Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

                бухло победит зло!

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19261

                  #23
                  Mega temat o niczym

                  Comment

                  • wpadzio
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2011.06
                    • 2654

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mega temat o niczym
                    No... Jeszcze ponad dwa lata po powstaniu wzbudza emocje
                    Last edited by wpadzio; 2015-06-19, 15:00.
                    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                    Serviatus status brevis est
                    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

                    Comment

                    • Sim666
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2015.01
                      • 153

                      #25
                      Ale w tych pawilonach jest jakiś monopol z kranikami i całkiem nienajgorszym wyborem kraftu. Całodobowy, więc dziś wyruszę, bo już Piwomaniaka zamkną, a pić trza

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X