W kuchni może jakąś ciekawostką mogła by być np zupa paprykowa. Może też jakaś zupa rybna, z owoców morza, albo jakaś ostra z kuchni arabskiej typu Harira lub/i pomidorowa z pastą harissa. Jakieś sałatki. Z dań głównych jakieś dania z ryb, z owoców morza. Spotkałem się z takim pomysłem w jednej restauracji, który mi się spodobał, na talerzu zestaw 5-iu przekąsek(które funkcjonują w karcie też oddzielnie) typu hummus, jakieś dwie różne sałatki plus inne tego typu przekąski. Wszystko na jednym talerzu i pełni rolę urozmaiconego jednego dania.
Aleja Jana Pawła II 45A, Chmielarnia [zamknięte - nigdy nie otwarte]
Collapse
X
-
Popieram pomysł VanPurRza - sery jako przekąski, a na ciepło - będzie to jak sądzę raczej pub niz restauracja, więc np prażony syr, jakies zestawy ze schabowym o będzie ok
czekam z niecierpliwością!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziAle ja miałem na myśli takie w stylu litewskim, wędzone ale nie suszone. Trochę chrupie chrząstka, ale je się je raczej szybko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedziPrzeczucie masz dobre, chcemy się przemieścić w bardziej dostępne komunikacyjnie miejsce.
I od razu szybka sonda - co chcecie jeść do piwa ?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
A ja w kwestii przekąskowej podtrzymuję pomysł na obecność morskich suszonych świństewek. Jakieś kalmary, krewetki, rybki etc. Aby tylko były pikantne jak cholera ale jednocześnie nie wypalały kieszeniRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziW takim razie kluczowe pytanie - do kiedy działa WlazłKotek?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziA ja w kwestii przekąskowej podtrzymuję pomysł na obecność morskich suszonych świństewek. Jakieś kalmary, krewetki, rybki etc. Aby tylko były pikantne jak cholera ale jednocześnie nie wypalały kieszeni
Całkiem sporo sie tego importuje zza wschodniej granicy i z dostawami nie powinno być problemu.
A z rzeczy bardziej skomplikowanych głosuję na kuchnię bałkańską!Last edited by Qruq; 2012-04-24, 07:35.Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!
бухло победит зло!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziMega temat o niczymLast edited by wpadzio; 2015-06-19, 15:00.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment