Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
Wyświetlenie odpowiedzi
Wilcza 29, Gorączka Złota
Collapse
X
-
nieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Postarzeje się, to będzie nosił i termometr, i tabletki, i może nawet kroplówkę. Ta uwaga nie jest złośliwością w stronę Purca, którego termometr dodaje klimatu warszawskim piwiarniom, choć muszę tu przyznać, że nigdy go (termometru, nie Purca) w akcji nie widziałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Chcę też wyróżnić Gorączkę Złota jako jedyny znany mi pub /nie tylko w Warszawie/ , w którym NIE PODAJE SIĘ PIWA BEZ SZKLANKI. Inne puby lekceważą to, bo ważniejszy jest dla nich zysk niż szerzenie kultury piwnej. Brawo GZ!!!
Nota bene w tymże lokalu miałem okazję widzieć purcowe pomiary temperatury. Bardzo dobry pomysł bo czyni namacalnym dramat picia np. risa w temperaturze 7-8C.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marubozu Wyświetlenie odpowiedziAle to nie od wieku zależy Klient z termometrem, to konsument świadomy. Świadomy czego, ktoś by zapytał ? Robienia Nas w bambuko Panie i Panowie ! Niestety piwiarnie na ogół nie posiadają rozbudowanych, profesjonalnie wyposażonych coolroom'ów, gdzie piwa są chłodzone indywidualnie. U nas wszystko zazwyczaj idzie przez jedną schładzarkę i rezultatem tego są takie kwiatki jak porter serwowany w temperaturze 4C Na szczęście scena warszawska się zmienia i jest światełko w tunelu. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak wyglada profesjonalnie wyposażony coolroom, to polecam odwiedzić stronę mojego ulubionego pubu w Baltimore, gdzie znajduje się 140 nalewaków !! http://www.maxs.com/index.php Proszę kliknąć zakładkę Tour i popatrzeć sobie dookoła. Miłego oglądania życzę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziHmm Marubozu kogoś mi przypominaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ciekawe ile kroków zaliczy do bana.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziCiekawe ile kroków zaliczy do bana.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marubozu Wyświetlenie odpowiedzi(...) Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak wyglada profesjonalnie wyposażony coolroom, to polecam odwiedzić stronę mojego ulubionego pubu w Baltimore, gdzie znajduje się 140 nalewaków !! http://www.maxs.com/index.php Proszę kliknąć zakładkę Tour i popatrzeć sobie dookoła. Miłego oglądania życzę
Czy każda beczka ma gdzieś swoją schładzarkę/"opieplarkę"?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Trzeba zdegustować bo to jeden z moich ulubionych stylów piwnych."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Witam,
w czwartek 30.05 pub nieczynny,
w piątek 31.05 i sobotę 01.06 zapraszam od godziny 17.00.
lista piw beczkowych które czekają na podpięcie;
Ortodox Stout
Sweet Cow
Rowing Jack
Black Hope
Oto Mata IPA
Piernik Toruński
Śmietanka Torunska
Gruit Kopernikowski.
ZAPRASZAM
Comment
-