I jucha z palca - a piwo ciepłe - wszystko w warszawskiej tradycji
Wilcza 29, Gorączka Złota
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
-
-
Za informacją z FB:
Będą lane:
Paulaner Oktoberfest
Spaten Oktoberfest
Lowenbrau Oktoberfest,
oraz butelkowe:
Hacker-Pschorr Oktoberfest Marzen
Spaten Oktoberfest
Lowenbrau Oktoberfest
HB Munchen OktoberfestPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziZa informacją z FB:
Będą lane:
Paulaner Oktoberfest
Spaten Oktoberfest
Lowenbrau Oktoberfest,
oraz butelkowe:
Hacker-Pschorr Oktoberfest Marzen
Spaten Oktoberfest
Lowenbrau Oktoberfest
HB Munchen Oktoberfest
"Jako specjalny dodatek będziemy polewać butelkowe: Lowenbrau Doppelbock Triumphator oraz Schneiderweisse Doppelbock Aventinus... najmocniejszy pszeniczny koźlaczek 25 % ekstraktu na 12 % alk. "
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi"...Schneiderweisse Doppelbock Aventinus... najmocniejszy pszeniczny koźlaczek 25 % ekstraktu na 12 % alk. "
Comment
-
-
W knajpie są 2 krany i aktualnie (tzn. wczoraj) są do nich podpięte:
Paulaner Oktoberfest i Lowenbrau Oktoberfest. Beczka Spaten Oktoberfest czeka w kolejce.
Natomiast jeżeli chodzi o koźlaki, to...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziAventinus ma 18,5% eks. i 8,2% alk.
Ale jest jeszcze Aventinus Eisbock, który ma 28% eks. i 12% alk. Pewnie o to im chodziło.Ostatnia zmiana dokonana przez abelincoln; 2012-09-24, 10:44.
Comment
-
-
I co Van Purz smakowało?
Napój z lowenbrau to nawet koło marcowego nie stał - obrzydliwy nagazowany sikacz/chyba helles/,
Spaten miał trochę słodowego marzenowego posmaku , ale i tak nędza. Marzen z Bierhalle to przy tych wypocinach ekstraklasa.15 zł za ten snobizm?Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2012-09-26, 10:56.
Comment
-
-
Na siłę chcesz udowodnić "tezę" i kompletnie nie masz racji. A wrażenia z opisu po pobycie wraz z żoną opisałem wyżej. A właściwie na pewno opisywałem ale teraz nie widzę i nie wiem co się stało (może w temacie spotkaniowym).
Mnie się podobało i wpadnę tam jeszcze raz jak spłynie pensja.Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2012-09-26, 11:07."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Nie chcę niczego dowodzić - może tyle, że piwa na Oktoberfest to nędza i bardzo sie na nich zawiodłem. A może tego, że nazwa niektórym smakuje lepiej niz zawartość. Anyway, lepiej już pij tego genialnego Aventinusa przy nastepnej wizycie / a może będzie eisbock.../Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2012-09-26, 11:22.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziPodłączone jest obecnie Angielskie Śniadanie Pinty. W przyszłości ma być m.in. Rowling Jack AleBrowaru.
dziś podpięta jest beczka Sweet Cow Alebrowaru,
jutro podepniemy Rowling Jack Alebrowaru
Comment
-
Comment