Nie powiedziałem, przez kogo kochani.
Wilcza 29, Gorączka Złota
Collapse
X
-
Dla mnie nr 1 w Warszawie obecnie. Łączy ze sobą dobre piwo (rotacyjnie piwa z Ale Browaru i PINTY) z wystrojem i wnętrzem jakie lubię (półmrok, drewniane stoły). Plus lokalizacja w Centrum. Klasyczna piwiarnia. W planach trzeci nalewak i wtedy będą dwa dobre piwa plus Okocim dla stałych klientów którzy na razie powoli przekonują się do piw bardziej zróżnicowanych smakowo.
Konkurują z nią Butelki ale przegrywają brakiem intymności (jasno) oraz wystrojem (te bibelociki-krzesełka, jakieś kanapy) który kojarzy mi się raczej z kawiarnią niż piwiarnią.
Spiskowcy mają co prawda lepszą nawet lokalizację, zainstalaowali nalewaki ale mam te same uwagi co do wystroju który bardziej jest kawiarniany.
Bezkonkurencyjne mogłoby być Po Drugiej Stronie Lustra - też półmrok, tez stoły (chociaż nie ławy), dużo miejsca, ogromny wybór piwa (pod tym względem Butelki i Lustro są najlepsze) ale dla mnie jest po prostu nie po drodze.
Miejsca takie jak Pracovnia są bardziej klubem, a z kolei Pod Michałem czy Wilanowska oferują tylko portera lub Belfast jak Tawerna przy Pl. Zawiszy."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
...Pod Michałem..
.,
Że jest coś takiego jak Pod Michałem pierwszy raz słyszę.
Comment
-
-
Tak się zawsze od lat o tym lokalu mówiło - o Piwnicy, bo górę się nazywało zgodnie z rzeczywistą nazwą u Pana Michała."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA jakie tu są ceny tych polskich beczkowych? Albom ślepy albo informacja nie padła?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziNo to we wtorek (23 X) sprawdzam.
Myślę, że koło 19-20 będę, może ktoś dołączy?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziO 20:57 pociąg do Pragi. Raczej małe szanse...a wcześniej nie dasz rady?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedziZdecydowanie od Rowing Jack'a please
Przyjdę na kilka jeśli będzie na kranie.
Zapraszam
"Będzie Pan zadowolony"
Comment
-
Comment