Część informacji o tej knajpie można zasięgnąć w temacie o Odessie, bo dokładnie w tym miejscu ta knajpa plus sklep z winami powstała. Lubiłem Odessę, więc trochę niechętnie patrzyłem na nowy lokal w tym miejscu, a najciekawszą rzeczą jest to, że lokal kopiuje to co robiła Odessa, nie w 100 %, ale znacznie. Atrakcyjność oferty piwnej wygląda gorzej niż w Odessie, ale na razie cały czas jest w ofercie piwo z Raciborza. Pojawiła się w ogródku wędzarnia dająca wspaniałe zapachy. Denerwujące dla mnie jest w ogródku TV nastawione na TVN24, a w niej oczywiście non stop żerowanie na katastrofach, nieszczęściach itd. Oprócz piwa z Raciborza są dwa piwa koncernowe, ale patrząc na wystrój, koncern coś dał, to wymaga. A i lud pewnie ma też takie, a nie inne gusty.
Surowieckiego 10c, Restauracja Spiżarnia - sklep z winami (d. Odessa)
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-07-25, 19:30 -
-
Browar rzemieślniczy Dva Pivovara działa już od 2017 roku. Niestety usytuowany jest na totalnym końcu Odessy, dosłownie już na wsi. Nie zdecydowałem się na wizytę tam, gdyż przekraczało to moje możliwości transportowe.
Jednakże mają swój sklep firmowy w północnej dzielnicy Odessy,...1 Photo-
2022-07-01, 20:35 -
-
Wizyta tam, to wynik takiego śledztwa w sprawie browaru BeerMood, który jak ktoś zasygnalizował zakończył swoją działalność.
Jednak później dowiedziałem się, że BeerMood działa, ale na innym adresie. Dlatego też tam pojechałem będąc w Odessie.
Dotarcie na miejsce, mimo...3 Photos-
-
-
Ten browar rzemieślniczy jest owocem pasji. Pasji dwóch młodych piwowarów domowych, którzy wprowadzili słowo w czyn, czyli zainwestowali w piwny biznes tak sercem jak i aktywami.
Niełatwo mi było znaleźć miejsce warzenia, Jakiś budynek z czasów radzieckich, w którym mieszczą się...3 Photos-
-
-
Czas na kolejny mikrus, który mieści się w północnej części Odessy. Restauracja wraz z browarem jest częścią gastronomicznej firmy Alpina, która ma w mieście kilka swoich punktów. Własne piwo jest dystrybuowane również do nich. Budynek z browarkiem mieści się tuż obok bardzo ruchliwej...3 Photos
-
-
- Loading...
- Koniec listy.