Zakopane, Zamoyskiego 2, Browar Watra

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Zakopane, Zamoyskiego 2, Browar Watra

    Browar dawno działa, a tematu nie ma?! No to zakładam, byście dzielili się swymi wrażeniami.


    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    A idze! Już myślałem, że ktoś w końcu opisał

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19258

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
      A idze! ...
      A to rodzinnie zakorzeniony zwrot? Jakoś mi bliski, z południa...

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        A to rodzinnie zakorzeniony zwrot? Jakoś mi bliski, z południa...
        Jestem element napływowy ale po 21 latach wypadałoby się nauczyć. Na pole nadal wychodzę plewić albo siać

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #5
          A może coś o piwie, albo chociaż walorach Zakopanego?

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

            #6
            Chcieliście, to macie...
            Browar "Watra" to brzydki jak kupa jeża budynek na wlocie do Krupówek.
            Przy wejściu po prawej cały szpej piwotwórczy, jeszcze więcej widać przez szybę, schodząc w dół do przyzwoitego kibelka.
            Obok kadzi grill w rozmiarze XXL oraz wystawa spożywczych produktów regionalnych, w tym mięch przygotowanych do obróbki cieplnej.
            W środku część "góralska", z drewnianymi ławami i baranimi futrzakami, na ścianie dziwny, psychodeliczny, "ognisty" pseudowitraż.
            W części restauracyjnej podest dla kapeli, ale raczej dansingowej, niż góralskiej, wykończenie sali także w drewnie.
            Na zewnątrz jest wąski ogródek wzdłuż budynku, z widokiem na rząd stojących na światłach samochodów...
            Menu typowo "podhalańskie", czyli ciężkie dania mięsne i mączne, oczywiście w tym nieśmiertelna w tym regionie pizza.
            Są jednak także potrawy sezonowe (teraz z kurkami i rydzami), baranina i dziczyzna. Piwa cztery rodzaje, jak zdegustuję, opiszę gdzie trzeba.
            Jedzenie całkiem smaczne, cenowo - za pizzę, filet z kurczaka z grulami z serem, bar sałatkowy, colę, wodę i 8 piw na wynos (po 7 zyla) zapłaciliśmy nieco ponad PLN 120.
            Tutaj także uwagę przykuwa bardzo miła pani kelnerka z uroczym pieprzykiem...

            Comment

            • Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
              Chcieliście, to macie...
              Browar "Watra" to brzydki jak kupa jeża budynek na wlocie do Krupówek.
              Przy wejściu po prawej cały szpej piwotwórczy, jeszcze więcej widać przez szybę, schodząc w dół do przyzwoitego kibelka.
              Obok kadzi grill w rozmiarze XXL oraz wystawa spożywczych produktów regionalnych, w tym mięch przygotowanych do obróbki cieplnej.
              W środku część "góralska", z drewnianymi ławami i baranimi futrzakami, na ścianie dziwny, psychodeliczny, "ognisty" pseudowitraż.
              W części restauracyjnej podest dla kapeli, ale raczej dansingowej, niż góralskiej, wykończenie sali także w drewnie.
              Na zewnątrz jest wąski ogródek wzdłuż budynku, z widokiem na rząd stojących na światłach samochodów...
              Menu typowo "podhalańskie", czyli ciężkie dania mięsne i mączne, oczywiście w tym nieśmiertelna w tym regionie pizza.
              Są jednak także potrawy sezonowe (teraz z kurkami i rydzami), baranina i dziczyzna. Piwa cztery rodzaje, jak zdegustuję, opiszę gdzie trzeba.
              Jedzenie całkiem smaczne, cenowo - za pizzę, filet z kurczaka z grulami z serem, bar sałatkowy, colę, wodę i 8 piw na wynos (po 7 zyla) zapłaciliśmy nieco ponad PLN 120.
              Tutaj także uwagę przykuwa bardzo miła pani kelnerka z uroczym pieprzykiem...
              Czytając opisy Twoich licznych wypraw (szacunek za wytrwałość!), dochodzę do wniosku, że wszędzie zabierasz "Młodego", żeby dziouszki podrywać. Chyba muszę spróbować z moim, skończył już przecież 11 lat Nada się?
              Last edited by Promil03; 2014-08-04, 18:18.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19258

                #8
                Znaczy się kolega nie poleca? Miałem plan tam wstąpić i się waham po tym wpisie.

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  Znaczy się kolega nie poleca? Miałem plan tam wstąpić i się waham po tym wpisie.
                  Mimo, że piwo jest podłe, warto wstąpić tam na dobre jadło.
                  Last edited by abernacka; 2014-08-04, 20:48.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9787

                    #10
                    Odpowiadam z przyjemnością na stek pytań:
                    1. Młodego trzeba roztrenowywać, m.in. po to go wziąłem na Wrocławski FDP w tym roku;
                    2. wizytę w Watrze generalnie polecam, to w końcu kolejny browar restauracyjny, warto wyrobić sobie własne zdanie;
                    3. jedzenie w Watrze jest naprawdę smaczne, wybór dań z pewnością wysoko powyżej średniej krajowej w kategorii bro-res, a piwa... jedne lepsze, inne trochę gorsze, tragedii nie ma - opiszę, gdzie trzeba.

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #11
                      Ten kto nie był w Watrze może nie będzie miał już okazji w niej być
                      : http://wiadomosci.onet.pl/podhale/za...dowanych/ljs1v
                      Last edited by abernacka; 2014-08-15, 06:25.
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

                        #12
                        Tutaj znajdziecie fotorelację z tej tragedii: http://www.tygodnikpodhalanski.pl/?m...&id=1712&str=1
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • robox
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.11
                          • 8188

                          #13
                          Od rana są relacje na tvn24 z miejsca pożaru.

                          Comment

                          • Jurandofil
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🍼
                            • 2007.10
                            • 977

                            #14
                            Na swojej stronie informują, że to było podpalenie, a pożar strawił linię browarniczą. Obiecują wznowić działalność. Trzymam kciuki!
                            Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                            Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                            Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9787

                              #15
                              Wychodzi na to, że byłem ostatnim forumersem, odwiedzającym "Watrę" przed pożarem...
                              Trochę wątpiłem w ochocze zapewnienia o rychłej odbudowie, ale biorąc pod uwagę, że ten sam właściciel prowadzi kilka innych restauracji w Zakopanem, nie jest to wykluczone.
                              Jest szansa, że odbudowa lokalu pozwoli nieco poprawić standard wzornictwa wnętrz, bo wybór i smak dań oraz akceptowalna jakość piwa nie zasłużyły na to, aby gościom od razu po wejściu robiło się mdło...

                              Poza tym, za rok również wybieram się w Tatry, więc...

                              Comment

                              Przetwarzanie...