Zakopane, Zamoyskiego 2, Browar Watra

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #16
    "Chodzą słuchy", że lokal otwarty będzie już na sezon zimowy. Słuchy nie wiedziały czy z browarem.

    Comment

    • kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

      #17
      Lokalsi mówili zaraz po pożarze dość jednoznacznie: albo sam podpalił albo go podpalili... mowa oczywiście o właścicielu... podobno w jego karierze biznesowej pożary nieruchomości występują dosyć często

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #18
        Jest teoria, że browar mu nie szedł i bardziej opłacało się spalić niż używać. Ja oczywiście w góralskie, pełne zawiści plotki nie wierzę ale poczekam co zostanie uruchomione

        Comment

        • grzeber
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2002.05
          • 2880

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
          Jest teoria, że browar mu nie szedł i bardziej opłacało się spalić niż używać. Ja oczywiście w góralskie, pełne zawiści plotki nie wierzę ale poczekam co zostanie uruchomione
          To musiał sobie spalić całą restaurację aby nie używać browaru?
          pozdrawiam
          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

          Comment

          • leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
            To musiał sobie spalić całą restaurację aby nie używać browaru?
            Nie wiem, nie znam się na ubezpieczeniach i reasekuracji

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9792

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
              Nie wiem, nie znam się na ubezpieczeniach i reasekuracji
              A ja - TAK. Hasło "reasekuracja" nie ma tu nic do rzeczy, ubezpieczenia w zasadzie też nie...

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #22
                W Watrze znowu warzą.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4482

                  #23
                  Jakieś bardziej precyzyjne wieści na ten temat?

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    #24
                    Dziś lub wczoraj uwarzyli Marcowe. Piwo powinno być w sprzedaży za 5 tygodni.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • Gringo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2007.07
                      • 2160

                      #25
                      Jest marcowe, jest już też Jasne, Pszeniczne i Miodowe.
                      Śladów i skutków pożaru - nie widać. Browar pracuje pełną parą, dosłownie, z unoszącym się w okolicy zapachem zacieru.

                      Comment

                      • Rzeszowiak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2009.04
                        • 1597

                        #27
                        W stałej ofercie helles ( wg opisu lager wiedeński), miodowe, marcowe i pszeniczne. Helles to puste zbyt wysycone piwo, natomiast pszeniczne i marcowe smaczne. Ceny - 9 zł / 0,5 l, 15 zł / litr. Dla kolekcjonerów jedynie kufle. Co wieczór muzyka na żywo, pomimo dużej sali, trudno o miejsce.

                        Co ciekawe bardzo dobra pizza, jedna z lepszych jakie jadłem w Polsce, klasyka gatunku rodem z Włoch - cienkie ciasto, spora ilość sosu pomidorowego, odpowiednia ilość składników, warto spróbować.

                        Comment

                        • pebejot
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2010.01
                          • 1566

                          #28
                          Browar odwiedzony w ostatnią niedzielę.
                          Rzeczywiście betonowy klocek i markizy z napisem "Tyskie" nie zachęcają do przekroczenia progu.
                          Wnętrze restauracji jednak bardzo sympatyczne. Na wejściu przyjemny widok grilla i przenikający zapach przyrządzanych tam smakołyków.
                          Piwo niestety ohydne, za to jedzenie bardzo dobre, rozbudowane menu, porcje słuszne.

                          W ofercie piwnej nic się nie zmieniło - jest pils, pszeniczne, marcowe i miodowe.
                          Zmieniły się za to ceny, wynoszą teraz odpowiednio: 7 / 10 / 16 zł za pojemności 0,25 / 0,5 / 1 litr.
                          Piwo podawane jest w firmowym szkle, podstawek nadal nie wyemitowano.
                          Do każdego piwa dają w cenie krakersy (my zrezygnowaliśmy).
                          Na wynos są wszystkie rodzaje w butelkach 0,33 z wygrawerowanym logo po 8 zł za sztukę, lub 30 zł za czteropak.
                          Na sprzedaż etykiety-nalepki w cenie 10 zł za komplet.

                          Z potraw wybrałem kwaśnicę na gęsinie (doskonała!), a następnie zamówiliśmy zestaw z grilla dla dwóch osób za 78 zł. Pomimo tego, że byliśmy tam w trójkę to najedliśmy się do syta.

                          Kilka zdjęć:






                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9792

                            #29
                            Co roku, będąc w Zakopanem, staram się zajrzeć przynajmniej raz do "Watry".
                            Za każdym razem fascynuje mnie ten lokal oraz (staram się być dyskretny...) obserwacja klienteli.
                            W zasadzie zawsze jest tam sporo gości, w wieczory dansingowo-koncertowe (dwa razy w tygodniu koncert "Baciarów", wejście PLN 30) nap....one, jak autobus.
                            Bywają tam goście w każdym wieku, kiedyś niechcący trafiłem na dansing (miałem ciężkie buty trekkingowe ) i obserwowałem pląsy osób w wieku 17-70+, o plączących się wszędzie przedszkolakach nie wspomnę.
                            Wybór dań spory, od jakiegoś czasu w karcie zagościła i jagnięcina/baranina, i dziczyzna, część dań "w obudowie" grzybów, w tym rydzów. Wszystko świeże, bardzo obfite, nieprzesadnie drogie i smaczne. Gastronomicznie mięsożercom polecam.
                            Piwo jest w asortymencie stałym, da się wypić, zwłaszcza pod jakąś miłą jagnięcinkę . O ile kojarzę, właściciel prowadzi kilka lokali w centrum Zakopanego, w części z nich jedzenie również smaczne, ale... nie ma tam żadnej informacji, że piwo jest lokalne, a poza tym w ofercie lechy, tyskie i inne g... .

                            Comment

                            • skandal
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1439

                              #30
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Co roku, będąc w Zakopanem, staram się zajrzeć przynajmniej raz do "Watry".
                              Za każdym razem fascynuje mnie ten lokal oraz (staram się być dyskretny...) obserwacja klienteli.
                              W zasadzie zawsze jest tam sporo gości, w wieczory dansingowo-koncertowe (dwa razy w tygodniu koncert "Baciarów", wejście PLN 30) nap....one, jak autobus.
                              Bywają tam goście w każdym wieku, kiedyś niechcący trafiłem na dansing (miałem ciężkie buty trekkingowe ) i obserwowałem pląsy osób w wieku 17-70+, o plączących się wszędzie przedszkolakach nie wspomnę.
                              Wybór dań spory, od jakiegoś czasu w karcie zagościła i jagnięcina/baranina, i dziczyzna, część dań "w obudowie" grzybów, w tym rydzów. Wszystko świeże, bardzo obfite, nieprzesadnie drogie i smaczne. Gastronomicznie mięsożercom polecam.
                              Piwo jest w asortymencie stałym, da się wypić, zwłaszcza pod jakąś miłą jagnięcinkę . O ile kojarzę, właściciel prowadzi kilka lokali w centrum Zakopanego, w części z nich jedzenie również smaczne, ale... nie ma tam żadnej informacji, że piwo jest lokalne, a poza tym w ofercie lechy, tyskie i inne g... .
                              O to miła informacja że maja tam baraninę i dania są jadalne.
                              Ale piwo dalej słabych lotów? Dziś tam przechodziłem i wstąpiłem zapytać co z piw. To samo co 2 lata temu niestety. A lokal spalił sie już 2 razy...

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X