"Chodzą słuchy", że lokal otwarty będzie już na sezon zimowy. Słuchy nie wiedziały czy z browarem.
Zakopane, Zamoyskiego 2, Browar Watra
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJest teoria, że browar mu nie szedł i bardziej opłacało się spalić niż używać. Ja oczywiście w góralskie, pełne zawiści plotki nie wierzę ale poczekam co zostanie uruchomionepozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziTo musiał sobie spalić całą restaurację aby nie używać browaru?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, nie znam się na ubezpieczeniach i reasekuracji
Comment
-
-
W Watrze znowu warzą.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dziś lub wczoraj uwarzyli Marcowe. Piwo powinno być w sprzedaży za 5 tygodni.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kilka zdjęć jeszcze sprzed pożaru:
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
W stałej ofercie helles ( wg opisu lager wiedeński), miodowe, marcowe i pszeniczne. Helles to puste zbyt wysycone piwo, natomiast pszeniczne i marcowe smaczne. Ceny - 9 zł / 0,5 l, 15 zł / litr. Dla kolekcjonerów jedynie kufle. Co wieczór muzyka na żywo, pomimo dużej sali, trudno o miejsce.
Co ciekawe bardzo dobra pizza, jedna z lepszych jakie jadłem w Polsce, klasyka gatunku rodem z Włoch - cienkie ciasto, spora ilość sosu pomidorowego, odpowiednia ilość składników, warto spróbować.
Comment
-
-
Browar odwiedzony w ostatnią niedzielę.
Rzeczywiście betonowy klocek i markizy z napisem "Tyskie" nie zachęcają do przekroczenia progu.
Wnętrze restauracji jednak bardzo sympatyczne. Na wejściu przyjemny widok grilla i przenikający zapach przyrządzanych tam smakołyków.
Piwo niestety ohydne, za to jedzenie bardzo dobre, rozbudowane menu, porcje słuszne.
W ofercie piwnej nic się nie zmieniło - jest pils, pszeniczne, marcowe i miodowe.
Zmieniły się za to ceny, wynoszą teraz odpowiednio: 7 / 10 / 16 zł za pojemności 0,25 / 0,5 / 1 litr.
Piwo podawane jest w firmowym szkle, podstawek nadal nie wyemitowano.
Do każdego piwa dają w cenie krakersy (my zrezygnowaliśmy).
Na wynos są wszystkie rodzaje w butelkach 0,33 z wygrawerowanym logo po 8 zł za sztukę, lub 30 zł za czteropak.
Na sprzedaż etykiety-nalepki w cenie 10 zł za komplet.
Z potraw wybrałem kwaśnicę na gęsinie (doskonała!), a następnie zamówiliśmy zestaw z grilla dla dwóch osób za 78 zł. Pomimo tego, że byliśmy tam w trójkę to najedliśmy się do syta.
Kilka zdjęć:
Comment
-
-
Co roku, będąc w Zakopanem, staram się zajrzeć przynajmniej raz do "Watry".
Za każdym razem fascynuje mnie ten lokal oraz (staram się być dyskretny...) obserwacja klienteli.
W zasadzie zawsze jest tam sporo gości, w wieczory dansingowo-koncertowe (dwa razy w tygodniu koncert "Baciarów", wejście PLN 30) nap....one, jak autobus.
Bywają tam goście w każdym wieku, kiedyś niechcący trafiłem na dansing (miałem ciężkie buty trekkingowe ) i obserwowałem pląsy osób w wieku 17-70+, o plączących się wszędzie przedszkolakach nie wspomnę.
Wybór dań spory, od jakiegoś czasu w karcie zagościła i jagnięcina/baranina, i dziczyzna, część dań "w obudowie" grzybów, w tym rydzów. Wszystko świeże, bardzo obfite, nieprzesadnie drogie i smaczne. Gastronomicznie mięsożercom polecam.
Piwo jest w asortymencie stałym, da się wypić, zwłaszcza pod jakąś miłą jagnięcinkę . O ile kojarzę, właściciel prowadzi kilka lokali w centrum Zakopanego, w części z nich jedzenie również smaczne, ale... nie ma tam żadnej informacji, że piwo jest lokalne, a poza tym w ofercie lechy, tyskie i inne g... .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziCo roku, będąc w Zakopanem, staram się zajrzeć przynajmniej raz do "Watry".
Za każdym razem fascynuje mnie ten lokal oraz (staram się być dyskretny...) obserwacja klienteli.
W zasadzie zawsze jest tam sporo gości, w wieczory dansingowo-koncertowe (dwa razy w tygodniu koncert "Baciarów", wejście PLN 30) nap....one, jak autobus.
Bywają tam goście w każdym wieku, kiedyś niechcący trafiłem na dansing (miałem ciężkie buty trekkingowe ) i obserwowałem pląsy osób w wieku 17-70+, o plączących się wszędzie przedszkolakach nie wspomnę.
Wybór dań spory, od jakiegoś czasu w karcie zagościła i jagnięcina/baranina, i dziczyzna, część dań "w obudowie" grzybów, w tym rydzów. Wszystko świeże, bardzo obfite, nieprzesadnie drogie i smaczne. Gastronomicznie mięsożercom polecam.
Piwo jest w asortymencie stałym, da się wypić, zwłaszcza pod jakąś miłą jagnięcinkę . O ile kojarzę, właściciel prowadzi kilka lokali w centrum Zakopanego, w części z nich jedzenie również smaczne, ale... nie ma tam żadnej informacji, że piwo jest lokalne, a poza tym w ofercie lechy, tyskie i inne g... .
Ale piwo dalej słabych lotów? Dziś tam przechodziłem i wstąpiłem zapytać co z piw. To samo co 2 lata temu niestety. A lokal spalił sie już 2 razy...
Comment
-
Comment