Ząb, Ząb 48, Karczma U Zapotocznego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pudlarz
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.01
    • 650

Ząb, Ząb 48, Karczma U Zapotocznego

Przed Zakopanem - w Poroninie, skręcamy na Ząb (w prawo). Na szczycie, po prawej stronie "Karcma u Zapotocznego" - polecam. Urządzona w stylu góralskim, góralska muzyka, smaczne jedzenie, piwo tyskie. Najwyżej położona wieś w Polsce (1013 m)
    Dobre piwo nigdy nie jest złe
    http://www.janczech.stary.sacz.pl
    (galeria ekslibrisów)

Related Topics

Collapse

• dadek
    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
    dadek
    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
    2024-04-24, 00:15
  • heckler
    Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
    heckler
    Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
    Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
    ...
    2023-03-22, 16:08
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Shedao
    Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
    Shedao
    Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
    2025-01-07, 14:02
  • bastion
    Słowacja, Detva, Partizanska 82, Podpoliansky Pivovar Dobronay.
    bastion
    Miasteczko Detva leżące na środku Słowacji, nie zrobiło na mnie jakiegoś większego wrażenia. Ot takie sobie, którego zabudowa ciągnie się wzdłuż głównej drogi kilka kilometrów. Brak mi tam jakiegoś centralnego punktu jak rynek. Owszem kilka placów jest, ale jakoś nie są zbytnio eksponowane....
    2022-02-11, 21:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...