Wadowice, M.B. Fatimskiej / Cicha, Bar Bachus

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

    #1

    Wadowice, M.B. Fatimskiej / Cicha, Bar Bachus

    Lokalizacja: róg ul. M.B. Fatimskiej i ul. Cichej.
    Czynne: pon-pią 08.00-19.00, weekendy 08.00-15.00.
    Knajpa z piwani tyskimi. Leją tylko Gronie za 3 zł za pół litra, w butelkach dodatkowo Dębowe i Książęce. Są też obecne wódeczki oraz zimne zakąski i ciepłe dania barowe typu żurek czy fasolka po bretońsku.
    Ten przybytek pamiętam jak to się mówi "od zawsze". Po schodkach wchodzi się na wysoki parter do wnętrza gdzie mieszają sie style ostatniego 30-lecia. Zatem mamy tu pomalowane na seledynowo ściany i boazerie z pilśni, kiczowata fototapetę na głównej ścianie, "socjalistyczne" okrągłe stoliki i żelazno-skajowe krzesła. O starości wystroju niech też świadczy nalepka na szybie reklamująca tyskie piwo Jan III Sobieski. Nowe czasy to telewizor i kilka automatów do gry. Zamiast przebojów z CD słucha się tu radia. Przy stolikach zasiada dość dorosła już klientela, która albo już dogorywa, albo jeszcze zażarcie dyskutuje. Komu tęskno do dawnych klimatów nie będzie rozczarowany.
    Pepek

    Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!


    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • Pepek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1500

    #2
    Ach, przepraszam, zapomniałem napisać, że lokal się zwie Bar Bachus
    Pepek

    Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!


    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • woosaa
      Przyspieszona cicha
      woosaa
      Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
      2025-01-09, 16:18
    • Charlie44
      Pierwsze zlewanie na cichą.
      Charlie44
      Cześć wszystkim,

      Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:

      1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...
      2018-10-22, 11:08
    • fligiert
      Drożdże na cichą?
      fligiert
      Witam
      Robiłem stouta i spieprzyłem wysładzania o wyszedł mi baling 20. Po 2 tygodniach mam 9, oddzieliłem od gęstwy i przerzuciłem na cichą, i się zastanawiam czy nie dodać drożdży bo strasznie dużo cukru zostało, czy tak można robić?
      Pozdrawiam

      Sent from my...
      2019-06-24, 18:34
    • kaczka116
      ReCraft, [Za Miastem] Cicha Noc
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-02-08, 08:32
    • m2200
      Płatki dębowe na cichą.
      m2200
      Cześć,

      uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.

      Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...
      2019-08-22, 17:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...