Olkusz, Mickiewicza 18, Victoria

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Olkusz, Mickiewicza 18, Victoria

Całkiem niespodziewanie i przypadkowo znalazłem się w tym miejscu.
    Restauracja w motelu, jeśli chodzi o samo piwo, ciekawostek nie ma, przegląd butelkowych piw grupy Żywiec w cenie 5 zł za 0,5l i 4 zł za 0,33l, beczkowy tylko Żywiec w cenach analogicznych.
    Nie opisywałbym tego lokalu ze względu na piwo bo w sumie nic ciekawego ale lokal wart odwiedzin bo kucharza mają doskonałego i tylko dlatego rekomenduję lokal. Wszystko co tam jadłem super, a i ceny umiarkowane. Doskonałe placki ziemniaczane z pieczarkami, pierożki ruskie wg. własnych upodobań na życzenie, swietnie przyrządzona polędwiczka. Wędlinka własnej produkcji. Obsluga bardzo miła i konkretna.

W sumie w Olkuszu poza tym miejscem widziałem tylko ogródek piwny z tyskim na rynku. Wypatrywałem sklepu z czymś ciekawym ale nic takiego nie znalazłem.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• darekd
    Victoria, Victoria Málaga
    darekd
    Pancernik w 2010 r. kiedyś podobne piwo.

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-damm-victoria

Nie zgadzała mi się jednak zawartość alko i i producent (tam była Damm, który tu widnieje tylko jako eksporter tego piwa).
    Okazuje się,...
    2021-10-31, 22:01
  • telek
    Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
    telek
    Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
    2023-08-28, 18:07
  • Warzywo
    Skoczów, Adama Mickiewicza 29, Bar Pianka
    Warzywo
    Tu mi się najbardziej podobało w Skoczowie, Klimat jak z lat 80, wystrój z lat 90, w zasadzie sami miejscowi. Trafiłem na konkurs skoków więc jeszcze emocje sportowe były. Do picia, przepyszny, naprawdę przepyszny, tak dobrego piwa dawno nie piłem - Racibórz, podany w firmowej, ciężkiej,...
    2022-02-16, 16:15
  • bastion
    Ukraina, Równe, Mickiewicza 32, Tri Slonia.
    bastion
    Ten mały browar w czasie swojej krótkiej historii istnienia, ma już drugą lokalizacje w Równym.
    Został uruchomiony w 2013 roku na adresie- Hruszewskoho 77.
    Tam działał przez dwa lata, by w 2015 roku, przenieść się na aktualne miejsce. Co ciekawe na tym pierwszym działa obecnie...
    2020-05-17, 21:55
  • kosher
    Krościenko nad Dunajcem, Mickiewicza 12, Miza Bar
    kosher
    Klasyczny bar z lat 90-tych z domowymi, prostymi, smacznymi daniami, ciekawa zupa serowa z grzankami i serkiem topionym
    Spory wybór grybowskich butelkowych piw (ponad dziesięć rodzajów) między 6.50 za Góralskie do 9.00 za Bocka.
    2020-01-07, 20:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...