Targanice, Beskidzka 206, Karczma Kocierz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

Targanice, Beskidzka 206, Karczma Kocierz

Karczma + hotel + centrum konferencyjne położone na Przełęczy Kocierskiej, przy widokowo ciekawej drodze z Andrychowa do Żywca przez Beskid Mały. Lokal spory, w stylu góralskim (kelnerki w strojach "ludowych" prezentują się świetnie...). W ofercie piwnej lane z beczki: Porter Żywiecki (akurat nie było, w karcie chyba po 6 zł), Paulaner (9 zł/0,5 l) i Żywiec. Musiałem zadowolić się butelkowym Porterem (5zł/0,33 l). Jedzenie dobre. Ceny do wytrzymania.
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

Beczkowy Porter Żywiecki wyleciał z karty. Butelkowy się ostał w karcie, ale i tak go nie było. Skończyło się na lanym Paulanerze (9 zł/0,5 l, 7 zł/ 0,3 l), ale jakiś strasznie bananowy był... (spokojnie pijalny, ale bez rewelacji).

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2319

W tej chwili mają beczkowe Brackie (6 zł.), Żywiec (7 zł.) i Paulaner (11 zł.).
      Piłem Brackie, świeże i odpowiednio schłodzone- warto.
      Karczma czynna przez cały tydzień od 9:00 do 23:00.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
        heckler
        Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
        Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
        ...
        2023-03-22, 16:08
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • darekd
        Paulaner, Thurn und Taxis Pilsener
        darekd
        Piwo jest opisane tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...taxis-pilsener

ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
        2024-10-10, 23:33
      • dadek
        Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
        dadek
        Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
        2024-04-24, 00:15
      • wasyll
        Karpacz, Konstytucji 3 Maja 45A, Browar Sowiduch
        wasyll
        Browar ulokowany na pierwszym piętrze dość dużego budynku. Wejście jak do mieszkania (przynajmniej to którym my weszliśmy), jednak po przekroczeniu progu ukazuje się na prawdę fajne wnętrze, które w sumie nie odbiega mocno od typowego restauracyjnego klimatu, ot karczma.

Sama...
        2019-10-28, 18:38
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...