Szczyrzyc, Szczyrzyc 195, Browar Marysia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

O dojeździe do Szczyrzyca dużo jest tu: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=115
    Strona przewoźnika: http://www.michalus.pl/rozklad.html
    Szukaj takiej dużej czerwonej litery M jak widać na stronie.

PS - to teraz ruszają z Kleparza? Ten placyk dotychczasowy poszedł pod młotek w końcu?
    Last edited by Pendragon; 2011-06-13, 09:19.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ucho
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.05
      • 500

W sobotę 4.06 było miodowe i "14". To drugie smaczniejsze.

Comment

• maaniek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.11
        • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        PS - to teraz ruszają z Kleparza? Ten placyk dotychczasowy poszedł pod młotek w końcu?
        Dalej jeżdżą z Ogrodowej, na przeciwko Galerii Krakowskiej(przez Aleje, Mateczny, Wieliczkę i Dobczyce). Bus docelowo jedzie do Dobrej lub do Szczyrzyca(patrz rozkład jazdy).
        Piwko dobre, parasole na zewnątrz, nie ma sensu jechać na 2h

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaniek Wyświetlenie odpowiedzi
          Bus docelowo jedzie do Dobrej lub do Szczyrzyca(patrz rozkład jazdy).
          No to akurat nie jest problem. Gorzej gdy wsiądzie się do kursu oznaczonego literą R

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• danhaj
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 619

O dojeździe do Szczyrzyca dużo jest tu: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=115
            Strona przewoźnika: http://www.michalus.pl/rozklad.html
            Szukaj takiej dużej czerwonej litery M jak widać na stronie.

Dzięki. Chyba jednak z naprzeciw Galerii Krakowskiej. Nigdy jeszcze nie jechałem poza Kraków busem i zasugerowałem się wypowiedzią bastiona o tym Kleparzu. Do Marysi niedaleko, więc zamiast samochodem lepiej busem i napić się będzie można na miejscu. Może akurat uwarzą pszenice, co ponoć na Żywiec miała być przygotowana.
            Last edited by danhaj; 2011-06-13, 12:25.
            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Ale bastion napisał, że tylko wysiadał na Kleparzu Zresztą wsiąść tam chyba też można, ale głowy nie dam. Za to na pewno zatrzymuje się też przy Cracovii i koło Tesco na Wielickiej. Tych przystanków jest więcej, ale mimo wszystko lepiej wsiaść na początkowym, zwłaszcza za pierwszym razem. I tutaj uwaga - nie wiem jak teraz, ale gdy jechałem poprzednio, to w zwyczaju było ruszanie 2-3 minuty przed czasem!
              Last edited by Pendragon; 2011-06-13, 13:09.

Comment

• danhaj
                • 2010.04
                • 619

Dotarłem w sobotę, ostatecznie samochodem, podczas powrotu z Niedzicy. Okolica piękna, w pobliżu klasztor. Dostępne piwa to: Pils 12 Pils 14 Piwo miodowe - piwa smaczne, świeże, przypominające mi nieco produkty z czeskiego browaru restauracyjnego Hukvaldy. Piwa można wziąć na wynos (pet, 0,5 l, kaucja 1 zł).
                W porze obiadowej ruch spory, całą salę obsługiwała tylko jedna kelnerka, która uwijała się jak w ukropie, ale obsłużeni zostaliśmy miło i szybko. Jedzenie smaczne, chociaż jak dla mnie nieco za tłuste (filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, surówki - 15 zł).

Świetne piwa, tanio, dobre jedzenie, piękna okolica - czego chcieć więcej - no może, by Marysia była tak blisko jak C.K.
                Last edited by danhaj; 2011-06-26, 20:41.

www.czechforum.pl

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Kaucja na peta?? Kiedyś było w szkle.

Comment

• danhaj
                    • 2010.04
                    • 619

Kaucja na peta?? Kiedyś było w szkle.
                    Dzięki za czujność. Oczywiście piwo jest w szkle. Nie wiem skąd mi ten pet przyszedł do głowy.

www.czechforum.pl

Comment

• dryx
                      † 1966-2017 Piwosz w Raju
                      • 2002.04
                      • 1735

Kaucja 1 zł ? Wcześniej było 5 zł.

Comment

• danhaj
                        • 2010.04
                        • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kaucja 1 zł ? Wcześniej było 5 zł.
                        5 zł jest za butelkę z krachlą. W sobotę i tak ich nie mieli.
                        Last edited by danhaj; 2011-06-26, 21:53.

www.czechforum.pl

Comment

• MINIAKos
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.02
                          • 151

Podczas mojego pobytu w lutym zarówno kelner jak i piwowar mówili, że raczej krachle nie wrócą z prostej przyczyny --> Praktycznie nie były oddawane

Comment

• dreads
                            • 2009.09
                            • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MINIAKos Wyświetlenie odpowiedzi
                            Podczas mojego pobytu w lutym zarówno kelner jak i piwowar mówili, że raczej krachle nie wrócą z prostej przyczyny --> Praktycznie nie były oddawane
                            Nie dziwi mnie to zupełnie, jakoś z Gdańska mi nie po drodze nawet biorąc pod uwagę fakt, że kilka tych butelek mam Myślę, że mój przypadek nie jest odosobniony

Comment

• Maykel
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2010.01
                              • 49

Wieści z niedzieli. Obecnie dostępne 12, 14 i miodowe. Mi najbardziej podeszła czternastka. Na wynos mieli w butelkach tylko 14 (butelki zwykłe i krachle, zwykłe 6 zł a krachle 11 zł z kaucją). Piwo lane na miejscu też 6 zł. Jedzenie smaczne, tak jak ktoś już pisał max 20 zł za danie. Z tego co opowiadał jakiś miejscowy, budynki starego browaru po odnowieniu mają być adaptowane częściowo na hotel, częściowo na muzeum browaru no i oczywiście ma być coś warzone. Kiedy to wszystko nie był w stanie powiedzieć, ale z zewnątrz wygląda wszystko na zrobione.

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19261

Tę obietnicę słyszałem 2 lata temu. Nadal nic w tej materii nie zrobiono?

Comment

Przetwarzanie...
                                X