Szczyrzyc, Szczyrzyc 195, Browar Marysia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Że nic, to nie powiedziałbym, dwa lata temu budynek był we wstępnej fazie remontu, teraz wydaje się być już bardzo dobrze ogarnięty (wnętrza nie widzieliśmy z Marcinką).
    Last edited by ART; 2011-11-29, 14:06.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• BAKUbakowo
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.11
      • 14

Zapytanie o nocleg

Witam!
      Czy ktoś ma namiar na jakiś nocleg w Szczyrzycu jak najbliżej restauracji-browaru?
      Myślę odwiedzić tą miejscowość niebawem i zbadać czy piwo się nie zepsuło...

Pozdrawiam BAKU

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BAKUbakowo Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam!
        Czy ktoś ma namiar na jakiś nocleg w Szczyrzycu jak najbliżej restauracji-browaru?
        Myślę odwiedzić tą miejscowość niebawem i zbadać czy piwo się nie zepsuło...

Pozdrawiam BAKU
        Ja spałem tu:
        Rodzinne gospodarstwo agroturystyczne zaprasza na niezapomniany wypoczynek.

Koziarnia, z tego co pamiętam, chyba Becik też tam nocował.
        Bardzo sympatycznie wspominam to miejsce. Oddalone od browaru około 1000m, choć pamięć może mnie zawodzić, w lesie, w ciszy, a gospodarze mili i sympatyczni. Z tego co pamiętam 40zł za noc, ale można negocjować.
        Poszukuję

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja spałem tu:
          Rodzinne gospodarstwo agroturystyczne zaprasza na niezapomniany wypoczynek.

Koziarnia, z tego co pamiętam, chyba Becik też tam nocował.
          Bardzo sympatycznie wspominam to miejsce. Oddalone od browaru około 1000m, choć pamięć może mnie zawodzić, w lesie, w ciszy, a gospodarze mili i sympatyczni. Z tego co pamiętam 40zł za noc, ale można negocjować.
          Jest to trochę więcej niż 1 km (2-3 km), ale miejscówka niezła. Też z ray tam spaliśmy i na piechotę szliśmy do browarku. Najlepiej zadzwonić do Centrum Turystycznego Ziemi Szczyrzyckiej i zapytać o noclegi. Jeśli polecą "Koziarnię" to wcale się nie zdziwię, ale może jest coś bliżej. W sezonie to mogą być jeszcze kwatery prywatne, ale poza to raczej nie ma.
          Last edited by e-prezes; 2012-01-03, 23:51.

Comment

• Bombadil13
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Jest to trochę więcej niż 1 km (2-3 km), ale miejscówka niezła. Też z ray tam spaliśmy i na piechotę szliśmy do browarku
            Okolica przeurocza, więc 20 minutowy spacerek nawet nocą nikomu nie zaszkodzi (ach ta pamięć)
            Poszukuję

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Troszkę się zmieniło jeśli chodzi o dojazd do Szczyrzyca. W soboty jest dużo lepszy dojazd.
              Rozkład jazdy firmy Michalus wygląda teraz tak:

KRAKÓW - SZCZYRZYC
              poniedziałek - piątek:
              5:45, 6:25 J, 10:48, 11:50 J, 14:20, 16:10 J, 17:15, 18:50, 20:20 J
              sobota:
              5:45, 7:45 J, 9:10, 12:00, 14:20, 15:25 J, 18:10, 20:00 J
              niedziela:
              8:50 J, 12:40 J, 16:55 J, 20:45 J

SZCZYRZYC - KRAKÓW
              poniedziałek - piątek:
              4:50 J, 6:05, 7:05, 9:10 J, 12:15, 14:05 J, 15:45, 18:40 J
              sobota:
              6:10 J, 7:35, 10:10 J, 11:05, 13:40, 16:40, 18:00 J
              niedziela:
              7:05 J, 11:10 J, 15:10 J, 19:15 J

(J - kurs do/z Jurkowa, przez Szczyrzyc, pozostałe kończą/zaczynają w w Szczyrzycu)

Gdyby bus do Krakowa się nie pojawił, to są jeszcze busy na trasie Skrzydlna - Szczyrzyc - Dobrczyce (skąd można łapać kolejny transport) firmy Poznański.

Busy kursują od poniedziałku do soboty:
              6:31, 8:16, 10:01, 11:16, 12:56, 15:06, 16:41,
              w dni robocze są jeszcze dwa kursy: 18:16, 19:51

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Nie lepiej iść jeden przystanek do mleczarni? Przecież mleko ma najszybszy transport, inaczej się zsiada .

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Gdzie ty teraz rolnika z krową znajdziesz? Dostaje forsę za "niemanie" krowy i jest szczęśliwy...

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9787

Rolnik siedzi w "Marysi", łoi browara, a Krasula marznie zaparkowana na zewnątrz .

Comment

• sienioo
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.12
                      • 177

Jak ktoś nie lubi jeździć długo ciasnym busem jest też możliwość dojazdu PKSem do Mszany Dolnej i następnie busikiem do Szczyrzyc. Odjazdy z Mszany Dolnej:

SZCZYRZYC przez KASINĘ WIELKĄ (Szymony), SKRZYDLNĄ przewoźnik: STANISŁAW DUDZIK
                      Pon.-Pt. 6.30 B, 7.30, 9.30, 11.10, 12.45 C, 15.50
                      Sob. 7.30, 10.20

B - dojeżdza do Skrzydlnej C - dojeżdza do Jodłownika

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

No to kurs oznaczony B odpada, ale i tak o tej godzinie to nas mało obchodzi.
                        Nie wiem co z kursem do Jodłownika - jedzie przez Szczyrzyc, czy odbija w bok wcześniej?
                        A co z kursami powrotnymi?
                        Poza tym, strona skąd (jak się domyślam) skopiowałeś ten rozkład nie była aktualizowana prawie 2 lata.

Comment

• sienioo
                          • 2008.12
                          • 177

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          No to kurs oznaczony B odpada, ale i tak o tej godzinie to nas mało obchodzi.
                          Nie wiem co z kursem do Jodłownika - jedzie przez Szczyrzyc, czy odbija w bok wcześniej?
                          A co z kursami powrotnymi?
                          Poza tym, strona skąd (jak się domyślam) skopiowałeś ten rozkład nie była aktualizowana prawie 2 lata.
                          Kurs do Jodłownika jedzie do Szczyrzyc. Co do rozkładu to jest ze strony Mszany Dolnej, fakt nie była aktualizowana przez 2 lata, ale byłem w grudniu w Mszanie i patrzyłem na rozkład na dworcu i chyba nic się nie zmieniło w tej kwestii (może mi pamięć zawodzi).

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Podpowiedzcie mi proszę, OD której godziny, w sobotę jest otwarty lokal?
                            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Podpowiedzcie mi proszę, OD której godziny, w sobotę jest otwarty lokal?
                              Sam sobie odpowiem na zadane pytanie.
                              Lokal w soboty jest czynny od 9 do 23.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• karabach
                                • 2011.09
                                • 163

jutro zahacze o Szczyrzyc.moze uwarzyli coś nowego wszak byłem tam w okresie swiatecznym ale było zamkniete.
                                Rzeczpospolita Krakowska
                                jak wychodze to tylko na pole

Comment

Przetwarzanie...
                                X