Że nic, to nie powiedziałbym, dwa lata temu budynek był we wstępnej fazie remontu, teraz wydaje się być już bardzo dobrze ogarnięty (wnętrza nie widzieliśmy z Marcinką).
Szczyrzyc, Szczyrzyc 195, Browar Marysia
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2011-11-29, 14:06.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BAKUbakowo Wyświetlenie odpowiedziWitam!
Czy ktoś ma namiar na jakiś nocleg w Szczyrzycu jak najbliżej restauracji-browaru?
Myślę odwiedzić tą miejscowość niebawem i zbadać czy piwo się nie zepsuło...
Pozdrawiam BAKU
Koziarnia, z tego co pamiętam, chyba Becik też tam nocował.
Bardzo sympatycznie wspominam to miejsce. Oddalone od browaru około 1000m, choć pamięć może mnie zawodzić, w lesie, w ciszy, a gospodarze mili i sympatyczni. Z tego co pamiętam 40zł za noc, ale można negocjować.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziJa spałem tu:
Koziarnia, z tego co pamiętam, chyba Becik też tam nocował.
Bardzo sympatycznie wspominam to miejsce. Oddalone od browaru około 1000m, choć pamięć może mnie zawodzić, w lesie, w ciszy, a gospodarze mili i sympatyczni. Z tego co pamiętam 40zł za noc, ale można negocjować.Last edited by e-prezes; 2012-01-03, 23:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJest to trochę więcej niż 1 km (2-3 km), ale miejscówka niezła. Też z ray tam spaliśmy i na piechotę szliśmy do browarkuPoszukuję
Comment
-
-
Troszkę się zmieniło jeśli chodzi o dojazd do Szczyrzyca. W soboty jest dużo lepszy dojazd.
Rozkład jazdy firmy Michalus wygląda teraz tak:
KRAKÓW - SZCZYRZYC
poniedziałek - piątek:
5:45, 6:25 J, 10:48, 11:50 J, 14:20, 16:10 J, 17:15, 18:50, 20:20 J
sobota:
5:45, 7:45 J, 9:10, 12:00, 14:20, 15:25 J, 18:10, 20:00 J
niedziela:
8:50 J, 12:40 J, 16:55 J, 20:45 J
SZCZYRZYC - KRAKÓW
poniedziałek - piątek:
4:50 J, 6:05, 7:05, 9:10 J, 12:15, 14:05 J, 15:45, 18:40 J
sobota:
6:10 J, 7:35, 10:10 J, 11:05, 13:40, 16:40, 18:00 J
niedziela:
7:05 J, 11:10 J, 15:10 J, 19:15 J
(J - kurs do/z Jurkowa, przez Szczyrzyc, pozostałe kończą/zaczynają w w Szczyrzycu)
Gdyby bus do Krakowa się nie pojawił, to są jeszcze busy na trasie Skrzydlna - Szczyrzyc - Dobrczyce (skąd można łapać kolejny transport) firmy Poznański.
Busy kursują od poniedziałku do soboty:
6:31, 8:16, 10:01, 11:16, 12:56, 15:06, 16:41,
w dni robocze są jeszcze dwa kursy: 18:16, 19:51
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Gdzie ty teraz rolnika z krową znajdziesz? Dostaje forsę za "niemanie" krowy i jest szczęśliwy...
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jak ktoś nie lubi jeździć długo ciasnym busem jest też możliwość dojazdu PKSem do Mszany Dolnej i następnie busikiem do Szczyrzyc. Odjazdy z Mszany Dolnej:
SZCZYRZYC przez KASINĘ WIELKĄ (Szymony), SKRZYDLNĄ przewoźnik: STANISŁAW DUDZIK
Pon.-Pt. 6.30 B, 7.30, 9.30, 11.10, 12.45 C, 15.50
Sob. 7.30, 10.20
B - dojeżdza do Skrzydlnej C - dojeżdza do Jodłownika
Comment
-
-
No to kurs oznaczony B odpada, ale i tak o tej godzinie to nas mało obchodzi.
Nie wiem co z kursem do Jodłownika - jedzie przez Szczyrzyc, czy odbija w bok wcześniej?
A co z kursami powrotnymi?
Poza tym, strona skąd (jak się domyślam) skopiowałeś ten rozkład nie była aktualizowana prawie 2 lata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to kurs oznaczony B odpada, ale i tak o tej godzinie to nas mało obchodzi.
Nie wiem co z kursem do Jodłownika - jedzie przez Szczyrzyc, czy odbija w bok wcześniej?
A co z kursami powrotnymi?
Poza tym, strona skąd (jak się domyślam) skopiowałeś ten rozkład nie była aktualizowana prawie 2 lata.
Comment
-
-
Podpowiedzcie mi proszę, OD której godziny, w sobotę jest otwarty lokal?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPodpowiedzcie mi proszę, OD której godziny, w sobotę jest otwarty lokal?
Lokal w soboty jest czynny od 9 do 23.
Comment
-
Comment