Szczyrzyc, Szczyrzyc 195, Browar Marysia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

    #31
    Kurde-balans... Chciałem za tydzień, bądąc z nart powracającym, zajrzeć i zdegustować, a raczej nalać i wywieźć do domowej degustacji "marysine" piwa.
    Zadzwoniłem... Pani była bardzo miła, ale... Kicha... Nie będzie niczego, jak obiecywał onegdaj pewien kolo we wzorzystym swetrze... .

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
      Kurde-balans... Chciałem za tydzień, bądąc z nart powracającym, zajrzeć i zdegustować, a raczej nalać i wywieźć do domowej degustacji "marysine" piwa.
      Zadzwoniłem... Pani była bardzo miła, ale... Kicha... Nie będzie niczego, jak obiecywał onegdaj pewien kolo we wzorzystym swetrze... .
      Przestali warzyć ?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Przestali warzyć ?
        Na szczęście nie. Warzo . Ale piwo uwarzone będzie w sprzedaży najwcześniej za dwa tygodnie... Szlag! Biednemu zawsze piana w oczy .

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          #34
          A trzy tygodnie temu piwowar mówił, że będzie za 20 dni.
          Obsuw?

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

            #35
            Oooo, to albo mają większy zbyt, albo mieli przestój technologiczny. Oby to pierwsze.

            Comment

            • leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Oooo, to albo mają większy zbyt, albo mieli przestój technologiczny. Oby to pierwsze.
              Hm, dokładnego cytatu nie pamiętam ale w przybliżeniu było to mniej więcej tak:
              "Tylko turyści piją to piwo"
              Co wobec faktu, że turystów w zimie jak na lekarstwo to moim zdaniem był przestój

              Comment

              • VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

                #37
                Jest to zbyt mała miejscowość aby utrzymał się tam browar. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest otworzenie firmowego lokalu w Krakowie.
                Z trzech czterech turystycznych miesięcy może być ciężko przeżyć.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                Comment

                • Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

                  #38
                  Hmmm... Zythum - powiało liberalizmem - nie poznaję Kolegi...

                  Comment

                  • VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

                    #39
                    A co to ma wspólnego z liberalizmem???????
                    PW jak chcesz mi wyjasnić
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jest to zbyt mała miejscowość aby utrzymał się tam browar. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest otworzenie firmowego lokalu w Krakowie.
                      Z trzech czterech turystycznych miesięcy może być ciężko przeżyć.
                      Z tego co wiem jeden z krakowskich lokali chciał/rozważał włączenie szczyrzyckiego piwa do oferty. Jak dotąd w nalewakach nie zagościło.

                      PS: czy taki mikrobrowar może sprzedawać swoje piwo innym knajpom?

                      Comment

                      • toto
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2006.12
                        • 949

                        #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        Z tego co wiem jeden z krakowskich lokali chciał/rozważał włączenie szczyrzyckiego piwa do oferty. Jak dotąd w nalewakach nie zagościło.

                        PS: czy taki mikrobrowar może sprzedawać swoje piwo innym knajpom?
                        Może, pod warunkiem, że wykupi odpowiednią koncesję. Koszt: kilka tysięcy rocznie.

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

                          #42
                          Zaraz po uruchomieniu miałem info od 2 lokali krakowskich o sprawdzenie takiej możliwości. Zapewne pozostałe specjalistyczne też by się dołączyły jeśli by tylko była taka okazja. Nie wspominając o sklepach specjalistycznych w całej Polsce. Wiem, że są rozważane takie formy poszerzenia sprzedaży, ale to tylko plany.

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Na szczęście nie. Warzo . Ale piwo uwarzone będzie w sprzedaży najwcześniej za dwa tygodnie... Szlag! Biednemu zawsze piana w oczy .
                            I co, jest już w sprzedaży? Bo chcę tam być w przyszłym tygodniu.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • pawelharfa
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.08
                              • 7

                              #44
                              jest dostępne miodowe 14 i niedługo 12-stk

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

                                #45
                                Ech, zatęskniłem...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X