Biecz, Rynek 2, U Becza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

Biecz, Rynek 2, U Becza

Polecam wizytę w Bieczu (niedaleko Gorlic), a tam polecam lokal „U Becza”, znajdujący się w rynku miasteczka. Super atmosfera. Wnętrze stylizowane na średniowiecze – kominek, ławy, menu oprawione w deski.
    Dwa lata temu lali tam EB, Tyskie, Żywca – ceny bardziej niż umiarkowane. Żarło też prawie za darmo.
    A, Biecz w pewnym momencie historii miał szanse zostać stolicą zamiast Krakowa. Bardzo ciekawe muzeum aptekarstwa. W ogóle badzo świetne miejsce.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Biecz, Rynek 2, Restauracja i Kawiarnia "U Becza"
    Prusak
    "Firmowy" lokal nowo powstalego browaru Stodoła. Istniejący zresztą od dawna.

W wystroju bez żadnego cudowania, jest pewien mininalizm i czysto. Może to nie jest "miejsce" piwne, ale stare sklepienia dają lepszą atmosferę niż w niejednym nowinkarskim lokalu....
    2019-09-30, 15:25
  • Prusak
    Biecz, Rynek 9, Pizzeria
    Prusak
    Pizzeria bez żadnej innej nazwy, warta wspomnienia wyłącznie ze względu na to, że mają cały zestaw piwa grybowskiego (Góralskie, Lach, Pilsweiser "zwykły", Exclusive, smakowe, etc), które można spożyć z widokiem na zabytkowy rynek.
    Co do jedzenia: nie próbowałem, ale...
    2015-09-21, 18:06
  • Tomko
    Średniowiecze
    Tomko
    Jakie piwo pito w sredniowieczu, szczególnie wczesnym??
    Czy można gdzies takowe kupic??
    2004-09-28, 18:50
  • otvirak
    Grybów Pilsweizer, Gorlickie
    otvirak
    Piwo okolicznościowe - przygotowane dla miasta Gorlice. Chmiele: marynka, lubelski i magnum, 5,7% alk., pasteryzowane. Orzeźwiające, pełne, dyskretna goryczka. Ciekawa etykieta i kontra, nawiązujące do architektury Gorlic (miasteczko oddalone ok. 20 km od Siołkowej, gdzie mieści się browar) ...
    2016-06-25, 17:11
  • Patryk_Mroku
    Cześć wszystkim!
    Patryk_Mroku
    Witajcie piwo maniacy Nazywam się Patryk, jednak częściej zwracają się do mnie per Mroku Urodziłem się i mieszkam w Szczecinie. Z zawodu jak i z pasji jestem kucharzem. Piwo uwielbiam od dawna, jednak świat piwa kraftowego poznałem dość niedawno, bo jakieś 2 lata temu. Jeśli chodzi...
    2015-08-02, 17:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...