A coś więcej nt. kulinariów? Będę na przełomie lipca i sierpnia w Krakowie, wolałbym zjeść miłą piwną (browarową) kolację gdzieś indziej, niż w CK czy innej Tramwajowni...
Dietla 1, TEA Time Brewpub
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA coś więcej nt. kulinariów? Będę na przełomie lipca i sierpnia w Krakowie, wolałbym zjeść miłą piwną (browarową) kolację gdzieś indziej, niż w CK czy innej Tramwajowni...
Ale w okolicy coś dobrego do jedzenia da się znaleźć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DeexPL Wyświetlenie odpowiedzi...jedynie ciasta są.
Wiedziałem, że krakusy są specyficzni, ale żeby aż tak...?
Comment
-
-
-
Z dobrych rzeczy mają tu angielskiego portera oraz gratisowe paluchy z kminkiem lub cheddarem. Na plus ceny - brytyjska pinta (568 ml) kosztuje 8-9 zł, a mniejsze pojemności sprzedawane są w proporcjonalnie niższej cenie (jak np. w Chmielarni). Reszta piw na razie słodkawa i z wyczuwalnym alkoholem ale to początki, więc może będzie lepiej. W każdym razie na portera warto zajrzeć.
Foty z wizyty do obejrzenia na Polskich Minibrowarach.Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2014-05-07, 14:14.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Lokal bardzo fajny. Do tego bardzo przyzwoite ceny i możliwość zamówienia mniejszych ilości w proporcjonalnie niższej cenie. To zdecydowanie na plus.
Piwa niestety pozostawiają jeszcze wiele do życzenia. Piszę - jeszcze, bo mam nadzieję, że pójdzie to w dobrym kierunku.
W weekend dostępne były trzy. Najlepszy był porter. Natomiast golden ale praktycznie niepijalny.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziNatomiast golden ale praktycznie niepijalny.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziA ja sobie chwalę ... pierwszy raz przekonałem się co to apteka i stare bandaże ...
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ja zaliczyłem 3 wizyty w tym lokalu. Po umówieniu się przez telefon, miałem przyjemność bycia oprowadzonym po browarze przez jednego z właścicieli za co bardzo dziękuję .
Może faktycznie piwa dupy nie urywają, ale także nie jest tak ze ich się wypić nie da. A jak widać chociaż po porterze, mają potencjał do robienia dobrych piw.
Mnie ogromnie cieszy że nie jest to lokal z jasnym , ciemnym i miodowym do wyboru.
Warto także zwrócić uwagę że można tam "odetchnąć" od amerykańskiego chmielenia, a słyszałem jak niektóży się żalą że zaczynają mieć z tym problem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziNo ja niestety nie pierwszy. Te fenole były wyczuwalne z odległości pół metra od szklanki.
Comment
-
-
Pora wybrać się i skopać Jackowi tyłek
A tak serio to szkoda, że to zakażenie się rozlazło na kilka warek, bo już na mieście, poza środowiskiem piwnych szajbusów słyszałem uwagi np.: to jasne to smakowało jak twoja pszenica, ta trzaśnięta
Comment
-
Comment