Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
Wyświetlenie odpowiedzi
Podwale 6-7, C. K. Browar
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedziKwasiżurów nie lubię, ale w 2012 i 2013 bywało w CK całkiem fajnie (patrz moje wpisy w tym temacie), więc co jakiś czas daję im szansę. Generalnie bywam tam jakieś 3 razy na rok (pomijając zmienną formę piw - nie ta atmosfera).
Było to moje pierwsze piwne miejsce w Krakowie (rok 2009)
i mam do niego sentyment.
Zawsze dawałem im szanse, jednak obecnie
(po trzech pod rząd nieudanych wizytach)
uważam że jest małe prawdopodobieństwo poprawy...Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Wieki całe tu nie byłem...
Sobotni upalny wieczór, gwarno, ale tłumu nie ma. Kelnerki rozkojarzone... Wnętrze wiadomo, dość klimatyczne. Oferta restauracyjna spora, ale nie korzystaliśmy.
Wziąłem zestaw degustacyjny - pięć piw po 125 ml. Jasne lekko goryczkowe, całkiem niezłe. Weizen wodnisty, bezpłciowy. Ingwer na szczęście mało imbirowy, zaskakująco sympatyczny. Dunkel również daje radę, ale ma jakiś podpalany posmaczek, który mi przeszkadza. Miodowe - czuć miód, chyba nawet za bardzo, lekko słodkawe - najbardziej podeszło Młodemu... .
Chleb ze smalcem na poziomie "pijany Anglosas zeżre wszystko"...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziRewolucja zawitała do C.K. Od dzisiaj, jakoby, ma być lana "ajpa".
Zawitam do CK dziś lub jutro.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Wbrew wszystkim kontrowersjom wizyta była udana. Wystrój typowej piwiarni niemieckiej w formie hali, lubię to. Dzieciom smakował rosół (ogólnie dobre ceny na obiady), nam smakowała deska piw - najlepszy Ingwer i Miodowe. Miejsce na fajną biesiadę (są wieże piwne, duże drewniane stoły, atmosfera biesiady). Gdyby jeszcze zmieniono muzykę"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Nie polecam tego miejsca. Kilka pierwszych lat było ok. teraz to zwykła masówa, ze słabym piwem , kelnerkami oszustkami i muzyką aby nie można się było porozumieć. Wstyd mi że w moim mieście takie coś funkcjonuje jako browar restauracyjny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holycrap Wyświetlenie odpowiedziNie polecam tego miejsca. Kilka pierwszych lat było ok. teraz to zwykła masówa, ze słabym piwem , kelnerkami oszustkami i muzyką aby nie można się było porozumieć. Wstyd mi że w moim mieście takie coś funkcjonuje jako browar restauracyjny.
Może z wyjątkiem kelnerek - dla mnie zawsze były miłe i uprzejmePiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
CK Browar
Żeby nie wyglądało to na trollowanie to w CK polecam część restauracyjną a tam dobre jedzenie a jak już ktoś musi to imbirowe i weizen w ostateczności. Gdybym miał komuś polecać w Krakowie kolejność minibrowarów to 1 miejsce Stara Zajezdnia, potem Browar Lubicz a jak ktoś jest kompletnie zagubiony to CK. Dalej z knajp to bardzo znane Strefa Piwa na Józefa i Non Iron na Marka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika holycrap Wyświetlenie odpowiedziŻeby nie wyglądało to na trollowanie to w CK polecam część restauracyjną a tam dobre jedzenie a jak już ktoś musi to imbirowe i weizen w ostateczności. Gdybym miał komuś polecać w Krakowie kolejność minibrowarów to 1 miejsce Stara Zajezdnia, potem Browar Lubicz a jak ktoś jest kompletnie zagubiony to CK. Dalej z knajp to bardzo znane Strefa Piwa na Józefa i Non Iron na Marka.
Zapomniałeś o TEA Time, moim zdaniem krakowski pewniak.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA to w Zajezdni bywa piwo?
Zapomniałeś o TEA Time, moim zdaniem krakowski pewniak.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziOd kiedy?
Comment
-
Comment