Jadłem kilka razy w CK i bardzo smakowało, jeśli lubisz dużo zjeść to mają Wiener Schnitzel na cały talerz i pyszny a jak już zjesz to na piwo do Starej Zajezdni. Prawda jest banalna CK z piwem schodzi na psy a Lubicz jeszcze nie wytworzył nic ekscytującego. Jeszcze nie jadłem w St. Zaj. ale znajomi chwalili a piwo najlepsze z wymienionej trójki.
W Lubiczu jeszcze mnie nie było, ale w Starej Zajezdni odradzam jedzenie oraz picie. Tam można w zasadzie z toalety skorzystać...
W CK Browarze na jedzenie jakoś nigdy nie narzekałem (ale nie bywałem tam jakoś szczególnie często...). Na piwo idź do tego "angielskiego mikrusa"...
Jeśli preferujesz tradycyjną kuchnię, to na jedzenie proponuję wybrać Marchewkę z Groszkiem na Kazimierzu. W okolicy piwa ci nie zabraknie.
A tak w ogóle to odchodzimy od tematu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
Chaczapuri nie ma nic wspólnego z porządną gruzińska kuchnią. I jeszcze te surówki od grześkowiaka
Mogę śmiało potwierdzić, jedzenie to badziewie które obok prawdziwej kuchni gruzińskiej to nawet nie stało.
Co do piwa to niestety w ani jednym restauracyjnym krakowskim browarze piwo nie powala.
Jeszcze raz chciałem podkreślić, że interesowały mnie opinie o jedzeniu w CK Browar (pośrednio w Lubiczu i Starej Zajezdni). Podwójnie podkreślam - o jedzeniu! - nie piciu.
A opinie o Chaczapuri itp są mi już totalnie zbędne .
Aczkolwiek koniec końców śmiesznie wyszło, bo zaraz się okaże, że najlepsze w Krakowie jest praktycznie niekrakowskie Bierhalle. Im jeszcze nikt nie pojechał
Ostatnia zmiana dokonana przez k_k_s; 2016-02-19, 15:32.
Cuda w CK. Przechodząc obok Bagateli zauważyłem, że mają swoje nowe naprawdę ładne szklanki. Cud, po tylu latach Tyskiego browar dorobił się własnego szkła!
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Browar Neuhaus an der Pegnitz (Środkowa Frankonia) ma obok różnych produkcji gamę produktów dla marketów. Takie jest to piwo, które szło głównie na rynek rosyjski.
Ich ambitniejsza linia to Veldensteiner, Kaiser bardziej masowa, różne pozostałe nazwy idą natomiast w różne strony...
Comment