Podwale 6-7, C. K. Browar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rzeszowiak
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2009.04
    • 1597

Hmmm, faktycznie gorszące sytuacje. Przyznam, że ja w tym lokalu na takie nie trafiałem. Kwestia szczęścia, ja np. kilka razy spotkałem się niemiłą obsługa w Omercie.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Czy ktoś może mi racjonalnie wytłumaczyć bardzo przychylny tekst dotyczący C.K Browaru zamieszczony w ostatnim Piwowarze? Niemal ochy i achy a rzeczywistość zdecydowanie skrzeczy.

Comment

• sienioo
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.12
        • 177

Stronniczość jakieś osoby? Może jakieś wpływy? Kto to wie... Zawsze trzeba mieć własne zdanie i opinie, bo obecnie wszystko się kręci wokół manipulacji i mydlenia oczu.

Comment

• delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

A kto jest autorem?
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
            A kto jest autorem?
            Zdrój

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Bez przesady. Zdrój napisał, że warto tam wpaść na Dunkela. Reszta artykułu przychylna ale ja tam żadnych super nieobiektywnych zachwytów nie widzę.
              Zresztą ja akurat lubię CK i za piwo i za miejsce (oczywiście nie podoba mi się głośność muzyki czy cześć konsumentów ale generalnie oceniam pozytywnie CK).
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Oczywiście tekst jest w 90 % jubileuszową informacją o browarze ale te 10% rzeczywistej treści dotyczącej piwa jest dla mnie zadziwiająca.
                Są w zasadzie dwie informacje o piwie. Pierwsza: cyt. "Tymczasem od 3 czy 4 lat przynajmniej jedna rzecz została solidnie poprawiona - jakość serwowanego piwa". Druga dotycząca Dunkla, który autorowi niezmiernie smakuje. Tutaj podeprę się browar.bizem - Dunkel ma średnią ocen 3,2 ale trzeba przyznać, że jest rzadko oceniany.

Ciekawi mnie tylko, dlaczego nikt z osób odróżniających pilsa od stouta nie umawia się ze mną na piwo w CK tylko woli po raz czterdziesty wychylić Primatora w Non Ironie albo Zawiercie w Szybku?

Jeśli autor lub ktoś inny czułby się urażony moim szukaniem dziury w całym to zobowiązuję się do pokutnej pielgrzymki do CK Browaru w najbliższym czasie.

Comment

• sienioo
                  • 2008.12
                  • 177

Leona powiem Ci, że coś w Twoich słowach jest... Ja mam podobnie, już od dobrych kilku lat nie jedno piwo wychyliłem, zazwyczaj pada słuszny wybór, do tego mieszkam w Krakowie i jakoś w C.K. Browarze się nie spotykam na piwie. Pierwszy raz byłem w nim 5 lat temu, nie wiedziałem wtedy, że tam w ogóle jest mini browar (nawet jakby)! Od tamtej pory mam negatywne skojarzenia, choć potem byłem w CK by piwka spróbować, trzeba rzec tylko spróbować...
                  A co do artykułu fakt faktem, ale nie ma w nim super pozytywnych argumentów za CK, tylko pochwała dunkielki.

Comment

• maaniek
                    • 2010.11
                    • 118

"Tymczasem od 3 czy 4 lat przynajmniej jedna rzecz została solidnie poprawiona - jakość serwowanego piwa".
                    4 lata temu tam nie chodziłem, ale nie chcę wiedzieć jak smakowało wtedy piwo, jeżeli teraz jakość się poprawiła

Nie widzę sensu chodzenie do C.K. i degustowanie czegoś takiego, chyba żeby sobie tanki pooglądać , ale tak to wygląda jak jest jeden browar restauracyjny w mieście i zero konkurencji. Kto się nie zna za bardzo to pójdzie i wypije, a oni będą dalej to "piwo" warzyć.

Oczywiście, że lepiej pójść do Irona, Omerty lub Pierwszego Lokalu i dlatego będę znajomych namawiał by C.K. omijali szerokim łukiem, może kiedyś ktoś się ocknie, tylko żeby wtedy nie było za póżno.

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19261

Kiedy jeszcze mieszkałem w Krakowie z kronikarskiego obowiązku raz na ruski rok szedłem, by ocenić pracę piwowara - pani Krystyny. Cóż nie zawsze było 100 % pijalnie, ale to nie prawda, że należy omijać ten lokal. O jego wystroju i atmosferze nie będę się wypowiadał, tego nie da się ominąć, ale jak tylko mogę wpadam do CK po zestaw próbek piw i wybieram sobie to, którego się napiję. Nie zdarzyło mi się, bym wyszedł po zdegustowaniu 'sampli'.

Comment

• docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        O jego wystroju i atmosferze nie będę się wypowiadał, tego nie da się ominąć, ale jak tylko mogę wpadam do CK po zestaw próbek piw i wybieram sobie to, którego się napiję. Nie zdarzyło mi się, bym wyszedł po zdegustowaniu 'sampli'.
                        Z tego co się orientuję, CK nie ma w oficjalnej ofercie "próbek" mniejszych niż 300 ml?
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

Mnie się już dwa razy udało tak zamówić. Nalewali w 50 ml do wódki, ale wystarczyło by ocenić czy pić czy nie. Kosztowało (za 4 próbki) jak za małe piwo, więc i tak zarobili

Comment

• toto
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2006.12
                            • 949

Wczoraj wypadła moja okresowa wizyta w CK Browarze (chciałem napisać doroczna, ale bywam tam tak za 2 razy w roku).
                            Jest niewielka poprawa:
                            - panie kelnerki uwijały się jak nigdy
                            - piwo z CK wreszcie nie lano do szklanek z logo Tyskiego (tylko gołych)
                            - piwa nie były przegazowane.
                            Lokal barowy wieczorem zajęty tak w połowie, muzyka głośna, ale nie urywająca uszu. Poruszył mnie jedynie widok nalewaków Tyskiego i bateria butelkowych produktów KP za barem.
                            Z produktów miejscowych obecne były Jasne (6,50/0,5 l), Ingwer i Pszeniczne (8,90/0,5 l). Jasne było bardzo przeciętne, o nieciekawym, jakby lekko kiszonkowym zapachu i smaku słodowo-mineralnym, niezbyt treściwe. Zdecydowanie lepszy Ingwer, ciemny, o dominującym palonym posmaku - solidny, trochę przypominający schwarzbiera. Nie doszukałem się w nim smaku imbiru. Pszenicznego nie piłem.
                            Podsumowując - od czasu do czasu można wpaść, bo widać niewielki postęp, ale jako całokształt to dalej niskie strefy stanów średnich.

Comment

• danhaj
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.04
                              • 619

Może ta poprawa to będzie stała tendencja w świetle pojawiających się pierwszych informacji o prawdopodobnym powstaniu drugiego minibrowaru w Krakowie? (Sukiennice).
                              Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• forra6
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2008.11
                                • 413

W ubiegły wtorek zawitaliśmy do CK. Dostępne było Jasne, Ingwer, Jasne i Ciemne Pszeniczne oraz Dunkel, więc całkiem spory zestaw. Ciemna Pszenica niestety okrutna, zupełnie wygazowana, niczym sok z Tymbarku, bardzo goryczkowa, generalnie wg. mnie niesmaczna. Dobrze że wzięliśmy tylko rurę 3.3 l (54zł). Jasne przyzwoite, znacznie lepszy gaz, piana prawie zerowa ale i tak po poprzedniku smakowało. Rura 5l - 59 zł. Reszty nie spróbowaliśmy. Ludzi nie za dużo, częsta rotacja, muzyka raczej głośna, ale chwilami była bardziej ściszana więc spokojnie można było pogadać, ekrany/tv zupełnie wyłączone.

Reasumując po raz kolejny bez większego zaskoczenia, można za dłuuższą chwilę znów odwiedzić.
                                Don't trust nobody, It will cost you much too much
                                Beware of the dagger, It caress you at first touch
                                O, all small creatures, It is the twilight if the gods

Comment

Przetwarzanie...
                                X