Podwale 6-7, C. K. Browar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Obecnie dostępne 4 piwa: jasne, ciemne, pszeniczne i wiedeńskie. Próbowałem pszeniczne i wiedeńskie. Pierwsze trzymające poziom, drugie smaczne, ale brakowało w nim goryczki.

Na Rynku w ogródku tylko jasne.
    Last edited by e-prezes; 2013-05-21, 16:56.

Comment

• toto
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.12
      • 949

Po wczorajszej wizycie mam te same uwagi co zawsze (hałas, za duże nagazowanie piwa, obecność Tyskiego, brak podkładek i szkła browarowego). Natomiast smakowo było bardzo dobrze. Piłem Wiedeńskie i Dunkela. Wiedeńskie (w dobrej cenie 7,90 zł/0,5 l) było bardzo stylowe, słodowe z akcentem opiekanym (ale nie słodkie), smaczne. Dunkel (8,90 zł/0,5 l) świetny - umiarkowana słodowość skontrowana lekką czekoladowością z minimalnym akcentem palonym. Dobrze zbalansowane, nie słodkie, wysoce pijalne.
      Lokal jako taki mimo fajnego wystroju pewnie nie zostanie moim ulubionym, ale w obecnej formie ich piwa warte są częstszego próbowania. W porównaniu do sytuacji sprzed paru lat poprawiła się też znacznie obsługa kelnerska - obecnie bez zarzutu.

Comment

• Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

Wizyta w CK

Wczoraj, z małżonką, idąc krakowskim rynkiem, postanowiliśmy sprawdzić jakość tego co leje obecnie CK Browar. Usiedliśmy pod parasolami filii CK Browaru na rynku. Zapytałem jakie piwo CK mają w tej chwili. Miła barmanka odpowiedziała, że jasne. Po chwili druga
        z barmanek przyniosła nam dwa piwa... pszeniczne. Już patrząc na nie podejrzewałem,
        że nie jest to jasne a po powąchaniu byłem pewien.
        Zapytałem barmankę czy jest pewna, że to piwo jasne, na co odpowiedziała, że oczywiście.
        Poprosiłem by skonsultowała się z resztą załogi. Po chwili podeszła mówiąc "kolega próbował tego piwa i okazało się, że faktycznie jest to pszeniczne..." Tłumaczyła, że beczka była źle opisana. Jako, że moja żona lubi pszeniczne, smakowało jej. Moim zdaniem było poprawne, pijalne, ale bez rewelacji (nie był to ten smak sprzed kilku lat za najlepszych czasów CK Browaru). Po wypiciu tych jasnych pszenicznych udałem się do głównej siedziby CK Browaru. Powiedziałem managerowi o tej zabawnej sytuacji, na to on "wzięli od nas nie tę beczkę co mieli" Degustowałem jasne (tym razem faktycznie było to jasne). Było smaczne, lekkie, bardzo mętne (pewnie ze względu na to, że nie miało czasu poleżakować z uwagi na sezon). Osobiście bardziej smakuje mi w takiej formie niż dłużej leżakowane.
        Oprócz jasnego dostępne są w tej chwili: ciemne, pszeniczne, imbirowe, no i nieszczęsne Tyskie. Ogródek czynny od ok.10:30.
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Antylop
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.10
          • 1415

Dziś już darowałem sobie rynek i ich jasne pszeniczne
          Wybrałem ogródek obok CK na Karmelickiej. Obsługa moim zdaniem bez zarzutu.
          Jasne CK na start piwnej sesji jest optymalne
          Zaraz ruszam dalej (Non Iron, Beer Gallery, a później Kazimierz).

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
            A później Kazimierz.
            Właśnie 5 minut temu wspominałem sobie Marchewkę z Groszkiem a dokładniej smakowity obiad. bo Brackie nie zachwycało.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.10
              • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Właśnie 5 minut temu wspominałem sobie Marchewkę z Groszkiem a dokładniej smakowity obiad. bo Brackie nie zachwycało.
              Wiesz, Brackiemu ciężko zachwycić wyrafinowane podniebienia...
              A ten bar z dobrymi obiadami gdzie dokładnie się znajduje?

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Mostowa 2. Rzut beretem od pl. Wolnicy.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.10
                  • 1415

Degustacja

Do CK Browaru mam sentyment gdyż było to moje pierwsze miejsce z dobrym piwem w Krakowie.
                  Niestety CK Browar, jeśli chodzi o jakość warzonego piwa, schodzi na psy.
                  Owszem miewają lepsze momenty (czasem ich "Jasne" bywa pijalne a nawet smaczne - głównie kiedy jest nieprzejrzyste). Dziś dostałem "Jasne" klarowne i zacząłem się bać... Po powąchaniu wiedziałem już że nie jest dobrze (nuty alkoholowo-ścierkowe). W smaku było już tylko gorzej... Zamówiłem jeszcze "Marcowe" - nieco lepsze ale ciągle niepijalne. Innych boję się degustować...
                  Szkoda, bo kiedyś było to moje ulubione miejsce "piwne".

Comment

• tomek35
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.02
                    • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                    Do CK Browaru mam sentyment gdyż było to moje pierwsze miejsce z dobrym piwem w Krakowie.
                    Niestety CK Browar, jeśli chodzi o jakość warzonego piwa, schodzi na psy.
                    Owszem miewają lepsze momenty (czasem ich "Jasne" bywa pijalne a nawet smaczne - głównie kiedy jest nieprzejrzyste). Dziś dostałem "Jasne" klarowne i zacząłem się bać... Po powąchaniu wiedziałem już że nie jest dobrze (nuty alkoholowo-ścierkowe). W smaku było już tylko gorzej... Zamówiłem jeszcze "Marcowe" - nieco lepsze ale ciągle niepijalne. Innych boję się degustować...
                    Szkoda, bo kiedyś było to moje ulubione miejsce "piwne".
                    Ja w tym samym czasie byłem w CK, co Ty, ale nic nie wiem o marcowym , kelnerka powiedziała, że dostępne są tylko: jasne, ciemne, miodowe i pszeniczne.
                    Piwa rzeczywiście przeciętne, ale i tak lepsze od piw ze Starej Zajezdni.

Comment

• Antylop
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.10
                      • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja w tym samym czasie byłem w CK, co Ty, ale nic nie wiem o marcowym , kelnerka powiedziała, że dostępne są tylko: jasne, ciemne, miodowe i pszeniczne.
                      Piwa rzeczywiście przeciętne, ale i tak lepsze od piw ze Starej Zajezdni.
                      Trzeba było spojrzeć na tablicę w lokalu z wykazem dostępnych piw.
                      Zarówno CK jak i Stara Zajezdnia według mnie oferują piwo niepijalne. Porównywanie wyrobów o smaku zbliżonym
                      do koncernowego nie na sensu.
                      Jest wiele miejsc w Krakowie oferujących smaczne piwo

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4464

Możecie zdecydowanie powiedzieć, że przy najbliższej wizycie w Krakowie (niedługo) zupełnie nie warto tam wdepnąć?

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                          Możecie zdecydowanie powiedzieć, że przy najbliższej wizycie w Krakowie (niedługo) zupełnie nie warto tam wdepnąć?
                          Jak lubisz loterie i niespodzianki to owszem warto. Może akurat będzie niezłe marcowe (jakoby bywa niezłe) czy jasne.

Jednak największy plus jest taki, że pod nosem będziesz miał przystanek 8 i 18, które dowiozą cię niemal pod drzwi Strefy Piwa czy T.E.A Time a do Omerty będziesz miał 3 minuty (jeśli nie zahaczysz o nowy Szynk)

Comment

• HokusProkus
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2013.09
                            • 70

No a jak tramwajem ktoś nie chce się tłuc, to w House of Beer na pewno coś smacznego się znajdzie a i klimat świetny.
                            W CK Browar to jedynie na fajne kelnerki można popatrzeć Minusem dla mnie w tym lokalu jest hałas, który dla mnie jest za duży.

Comment

• Prusak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 4464

Pytałem, bo byłem tylko raz, chyba trzy lata temu, potem opinie mnie odstręczały, może się skuszę, choć wolałbym, żeby tym lepszym było "podstawowe" piwo browaru.

Comment

• toto
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.12
                                • 949

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                                Co do CK to jest różnie - całkiem często (ale nie zawsze) oferują tam piwa przyzwoite, a czasem nawet dobre. Ewidentnie zepsutego tam nie piłem, ale wadliwe i niedobre - zdarzało się. Myślę, że można spróbować.
                                W Starej Zajezdni dawno nie byłem, ale dotychczasowe wizyty nie nastrajają optymistycznie (piwo często podkwaśniałe). Muszę się przemóc i wpaść kiedyś.

Comment

Przetwarzanie...
                                X