Simon 11 zł. Blanche de Namur kosztował 13 zł, i Lublin to Dublin 14 zł.
Floriańska 13, Viva la PINTA
Collapse
X
-
Comment
-
Kilka lat temu w krakowskim przybytku "Baroque" przy ul. św. Jana zasiadłem w całkiem niebrzydkim ogródku. Kelnerka miała do zaproponowanie jedynie Żubra i Peroni (albo Heinekena...coś w ten deseń), wziąłem więc Żubra - jak syf to wolę swojski. Jakiż byłem zachwycony, gdy wychodząc z lokalu za dwa Żuberki w butli przyszło mi uiścić 24 zł. Nie chcę nawet myśleć, po ile były wykwity zagraniczne.Comment
-
Trochę nie bardzo czuję ekscytacji tym lokalem. Widać, że nie jest to typowy tap z piwem. Przyjemnie mieć i dobre jedzenie i piwo. To widać po cenniku. Przykro mi to mówić, ale personelowi trochę brakuje doświadczenia piwnego. Szkoda, bo to miał być główny atut tego miejsca.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-08-18, 21:04.Comment
-
oprócz PINTY, na kranach Rowing Jack, Pacyfik, IPA (m.in. Kazbek) Artezan,
ja sie skusiłem na ImperiumAtakuje pół litra za 11 złComment
-
Co do cen, to jak dla mnie są bardzo przyzwoite. Średnia cena ichnich piw w sklepach to pi razy oko jakieś 7 złotych - więc przebicie "kranowe" nie jest nawet dwukrotne. Natomiast na rynku i w jego okolicach piwa koncernowe (które w sklepie kosztują przeciętnie w okolicach 2,50-3,00 zł), potrafią być dwu, trzy krotnie (i więcej!) droższe. Samemu zdarzyło mi się pić Tyskie Klasyczne za bodajże 7,50 - a nie była to ulica floriańska (ani żadna inna z głównych, "kultowych" ulic rynku), tylko jakaś tam boczna uliczka, której nazwy nawet nie pamiętam.Comment
-
Poza produktami Pinty w weekend dostępne też następujące zagraniczniaki: Collaboration Carnage IPA z Buxton/To Øl, Black Ball z To Øl oraz O'Haras's Irish Stout. No i jeszcze krajowy rodzynek z poza Pinty: Artezan IPA. Jeżeli chodzi i polskie piwa to małego w zasadzie nie opłaca się brać zupełnie (różnica zazwyczaj 1 PLN). I moim zdaniem w tej kwestii byłoby fajnie coś zmienić. Przy zagranicznych wychodzi to już lepiej. Jest też możliwość zjedzenia na ciepło: burgery w cenie 20 PLN - nie próbowałem, więc wstrzymam się oceną. Przestrzeni trochę jest, fajnie zagospodarowana, może ewentualnie by się łazienek więcej przydało. Obsługa jak na mój gust sprawiała pozytywne wrażenie, jeżeli chodzi o wiedzę piwną to się obronili.Comment
-
Ostatnio wybierając lokal z dobrym piwem w większym wyborze i ogródkiem uświadomiłem sobie, że w Krakowie właściwie tylko Viva i Strefa spełniają taki wymóg.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Będzie ostro i ambiwalentnie. Postaram się odrzucić uprzedzenia i ocenić lokal jakbym nie miał pewnej sytuacji w niedzielną noc. Wystrój jak lubię, stoły, trochę ponuro-ciemno, jest klimacik mordowni, ogródek. Co do oferty, też ambiwalencja - z jednej strony hit w postaci Oharas, a z drugiej liczyłem na pełny przegląd PINTY z beczki, a tak nie było.
Miejsce w którym można wesoło spedzić wieczór gdyby nie............no właśnie gdyby nie nachalne pedały które odwiedzają ten lokal. W niedzielę musiałem jednego mocniej przetargać na zewnętrzu, bo nie dość , ze nie odpuścił w lokalu, to jeszcze wyszedł za mną i nadal był nachalny.
Dla mnie samo zjawisko jest odpychające, ale generalnie jestem tolerancyjny i uważam, że jak ktoś chce to niech sobie w domu robi co chce ale właśnie w domu. Do tego jeżeli dostaje się jasne NIE, to kurwa nie.
Nie wiem czy lokal jest stałym punktem spotkań pedziów, nie chciałem jednak sprawdzać więc nie powtórzyłem wizyty"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment