Staromostowa 1, Punkt Docelowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gitban
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 16

Staromostowa 1, Punkt Docelowy

Miejscówka cały czas się rozwija. Pierwsza sala jest już w pełni ogarnięta i wygląda naprawdę przyzwoicie, w pozostałych 2 salach też nie jest źle, aczkolwiek panuje tam jeszcze zauważalny haos w wystroju. Lokal jest w trakcie rozbudowy o czwartą salę.

Znajduje się tu 8 kranów, z czego na czterech leje się piwo czeskie, a na pozostałych zawsze są podpięte beczki z Twiggiem i Tea Time'em.

Jest to ciekawe miejsce ze sporym potencjałem. Chyba pierwsze na Podgórzu z lanym piwem kraftowym.
    http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19304

Nie tu zmierzałem, ale miejsce niezłe. Choć od czasów kiedy wyjechałem z Krakowa powstało trochę fajnych miejscówekw Podgórzu.

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      Nadal działa. Choć dość późno otwierają. Okolica jest pełna ludzi i knajpek.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Kalwaryjska 9, Spoko
    e-prezes
    Odkąd wybudowano kładkę Bernatkę Podgórze rzeczywiście odżyło i okolicę rynku a szczególnie Staromostowej zapełniły się lokalami z międzynarodowym smakiem. Nie mogło i też zabraknąć piwnych klimatów. Zapewne sporo pamięta nieczynną już "Miejscówkę" czy dalej działający...
    2022-08-03, 10:58
  • darekd
    Erl Bräu, Erlkönig Extra Hell
    darekd
    Browar z miasteczka Geiselhöring w Dolnej Bawarii.

https://www.erl-braeu.de/

Eksportowy helles, 5,5% alk.

Aromat - słodowy z wyraźnym zbożowym ziarnem, po przelaniu minimalne owoce i odrobina chmielowej kwiatowości
    Piana - zdecydowanie wysoka, umiarkowanie...
    2025-01-21, 03:15
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Płoszczad Sołomianska 2b, Sołomianska Brovarnia.
    bastion
    Kiedy wejdzie się do lokalu koło południa, nieco zaskakuje tłumek nienagannie ubranych pań i panów ( o pozostałych 35 płciach nie wspominając) z zacięciem pałaszujących zawartości talerzy. To czas lunchu, gdzie pracownicy okolicznego Mordoru, posilają się przed kolejnymi godzinami wpatrywania...
    2020-01-07, 23:39
  • heckler
    Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 12:11
  • e-prezes
    Pinta, Portermass Amburana
    e-prezes
    Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
    2025-01-19, 16:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...