Lokal po "Opium", które nie miało dobrego piwa. Ekipa z Weźże Krafta po zamknięciu Dolnych Młynów i pandemicznych problemach knajpiarzy znalazła tu miejscówkę oprócz tej na Dajworze. Lokalizacja nadzywczaj klimatyczna. Fajny, obluszczowiony dziedziniec oraz taras z widokiem na cmentarz Remuh do rozmyślań nad przemijaniem życia. Na kranach 12 nalewaków z piwami oraz co chyba nowe w Krakowie 12 nalewaków z cydrami i winami. Tych drugich więcej, aby móc ten smutek i refleksje rozładować. Mnie się podobało, a refleksje jakoś przełknąłem...
Jakuba 19, Szklanki
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć wszystkim,
Znalazłem swoja starą pompkę do wyszynku piwa z beczki keg. Leżała blisko 12 lat w piwnicy. Gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto serwisuje takie rzeczy? Z racji wieku trzeba ją zapewne wyczyścić oraz pewnie wymienić uszczelki, przesmarować. Za każde...-
Channel: Sprzęt
2020-07-16, 13:43 -
-
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...-
Channel: Austria
-
-
Jeśli ktoś chce odpocząć od kraftowo-nowofalowej atmosfery, a jednocześnie wypić dobre piwo to jest miejsce dla niego. Około 15 minut pieszo od łuku tryumfalnego, na uboczu turystycznych szlaków mieści się lokalna piwiarnia z dobrym wyborem mołdawskich piw.
Z zewnątrz dosyć...-
Channel: Mołdawia
2024-12-23, 19:13 -
-
Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry....-
Channel: Mołdawia
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.