Kurniki 3, R’lyeh Cafe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19294

Kurniki 3, R’lyeh Cafe

Lokal dość specyficzny, więc choćby z tego powodu warty odnotowania. Dość późno się otwiera (po 17) i jest w takim miejscu, że zwykle już się wraca, a nie zaczyna imprezę. Ale po kolei...

Lokal po dawnym "Tabu". Ktoś wpadł na pomysł wykorzystania dość mrocznego wnętrza (podziemia) na lokal o dość tematycznym zacięciu - RPG i fantasy. Miejsce mroczne i klaustrofobiczne, bo wąskie salki połączone korytarzykiem z innymi ciasnymi zakamarkami świetnie pasuje. Spotyka się tam grupa modelarzy figurek RPG/fantasy, miłośnicy gier planszowych i karcianych z tego uniwersum i z czasem oferta piwna wzbogacała się o ciekawsze piwa. Początkowo dużo nie z kranu, ale obecnie jest kilka nalewaków i poza czeskimi samograjami kilka kraftów. Ok 11-12 za czeskie, 18-20 za krafty. Raczej dla zapalonych wielbicieli, bo zdecydowanie taniej jest za rogiem w Korbie, ale tam nie ma klimatu i Perła to nie kraft.

Related Topics

Collapse

• rohozecky
    Mokotów, Al.Niepodległości 19, Piwna Beczka
    rohozecky
    Lokal położony w pawilonie osiedlowym na wysokości mniej więcej stacji metra Wilanowska, wystrój jak na obecne trendy dość bezpretensjonalny. 6 do 10 (chyba) nalewaków, oferta rotacyjna kraftowa, wczoraj m.in. lager,i żytnia ipa z browaru Zaścianki, był jakiś stout, dziesiątka i jakieś...
    2024-04-10, 13:59
  • pebejot
    Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
    pebejot
    Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
    Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
    Z dworca kolejowego...
    2024-09-07, 15:07
  • elbinger
    Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
    elbinger
    Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
    Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
    Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
    ...
    2022-02-27, 09:06
  • elbinger
    Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
    elbinger
    Dzień dobry.
    Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
    Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
    Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
    Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
    Nie...
    2022-02-05, 15:24
  • Prusak
    Estonia Tallinn, Ankru 10, Tuletorn Brewing
    Prusak
    Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
    2024-05-09, 14:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...