Kolejny lokalik z długą historią... Był tu kiedyś lokal gastronomiczny z takim babcinym wystrojem, z wernisarzami artystów plastyków i muzyków. Piwnie była tragedia, bo lany Żywiec, ale z butelki bywały piwa z Piwojada. Podczas ostatniej wędrówki po mieście nogi mnie znów tu zaniosły. Zmieniło się sporo, ale lokal już pod obecną nazwą ma też przyciągający klimat. Nazwę wziąłęm z netu, bo oczywiście zapamiętać coś takiego trudno. Lokal turecki, z różnymi typowymi dla tego regionu daniami (kebab też jest), ale apetycznie prezentują się roślinne przekąski i napoje. Jest też piwo kraftowe. Bardziej pod damską klientelę, ale da się czegoś napić. Za rogiem Domówka Cafe, więc można się przesiąść, ale jedzenie dobre. No i w oficynie ogródek do posiedzenia po turecku.
Brzozowa 15, Muhabbet
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...-
Channel: Mołdawia
-
-
Dość nowe miejsce prawie na końcu świata, czyli gdzieś pomiędzy stacjami metra Wawrzyszew a Młociny.
Niezbyt duży lokal na parterze bloku (pardą, apartamentowca), jasny, trochę zbyt mocno oświetlony, przy stolikach miejsce dla ok. 25-30 osób.
Osiem nalewaków, aktualne...-
Channel: Warszawa
-
-
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Admin: wydzielono z
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...dalna-multitap
---------------------------------------
Zgadza się, lokal został przeniesiony na Staromiejską 9 i już działają. Zajmują...-
Channel: Śląskie
-
-
Malutki minibrowar na jednej z ulic dynamicznie rozwijającego się stołecznego miasta Tbilisi, które zdziera radziecką maskę i przybiera kształt nowoczesnej nowoczesnej światowej metropolii.
Lokal mieści się w kamienicy. Przychodzą tu kulturalni ludzie zarówno miejscowi jak i obcokrajowcy,...-
Channel: Gruzja
2024-07-01, 05:24 -
- Loading...
- Koniec listy.