Bractwo Piwne poleca na swych stronach ową knajpkę mieszczącą się na rogu Bocheńskiej i Gazowej. Piszą prawdę? Lany Namysłów? Czy to już nieaktualne?
Bocheńska 9, Pub Miriam
Collapse
X
-
obadamy, ale jest to możliwe, bo namysłów zwykle pojawia się w knajpach na obrzeżach ścisłego centrum. czy dalej aktualne? słabo, bo gdziebym był to np. rok temu był okocim, albo coś z fajnego a teraz Żywiec. szlag mnie trafia, bo nigdy nie ukończę strony o knajpach krakowskichLast edited by e-prezes; 2005-03-09, 14:37.
-
-
To informacja sprzed 3 lat. Mimo, że nie jestem z Krakowa, pozwolę sobie na opis dzisiejszy knajpy, która chyba trochę inaczej się nazywa niż podaje to Bractwo Piwne - Mirjan. http://www.kazimierz.com/index.php?t...acje&t2=Mirjan
Comment
-
-
Jest tam telefon, można się bezpośrednio dowiedzieć co tam leją. Sam serwis nie wiem czy ma trzy lata, ale jest chyba raczej prężnie prowadzony przez miejscowych pasjonatów kultury , historii i klimatu Krakowa ze szczególnym ukierunkowaniem na dzielnicę Kazimierz.
Wiem, bo znam jednego ze współtwórców i współprowadzących ten serwis, kiedyś oprowadzał mnie i moich znajomych po najciekawszych knajpach, pubach i restauracjach krakowskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezestylko na ile dokładna jest ta baza? pod pozycją 31 stoi napisane, że mają Gold Fassl, a lanego to już ze 3 lata nie widziałem.
Albo Pod Brunatnym Niedźwiedziem - lany Grybów?
Comment
-
-
Dajcie sobie spokój. Ani lanego Grybowa ani Gold Fassla w Krakowie nie ma, Namysłowa nie widziałem dawno i też wątpię w jego istnienie, bo kilka knajp ma szyldy Namysłowa, a już go dawno nie leją. Są to według mnie stare informacje, a informacja o Domu Norymberskim też pochodzi chyba sprzed kilku lat, więc nie ma obaw.=bahtol=
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bahtolDajcie sobie spokój. Ani lanego Grybowa ani Gold Fassla w Krakowie nie ma, .
Nie rozumiem jak można pisać coś i nawet palcem nie kiwnąć, żeby sprawdzić jak jest naprawdę.Last edited by emes; 2005-03-09, 17:27.
Comment
-
-
Mirjan to flagowa knajpka Krakowskiego Kręgu Bractwa Piwnego, spotykają się tam co jakiś czas.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
3 lata minęły od ostatniego wpisu. Co teraz tam leją?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To czemu Bractwo Piwne poleca ten lokal? Z przyzwyczajenia?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment