Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
św. Marka 27, Non Iron
Collapse
X
-
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
-
-
E-prezesie - jak to jest z tą Smoczą? Niedawno pisałeś, że jak ktoś pierwszy raz ją pił na zlocie, to był to jednocześnie jego ostatni raz. Teraz czytam, że jednak nie jest tak źle?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
E-prezesie odpowiedz w wątku dotyczącym Smoczej, ale odpowiedz, bo też już zaczynam się gubić.Last edited by Maggyk; 2007-10-04, 14:03. Powód: :( napisałam do tyczącym - trzeba się dziś piwa napićŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziprzecież na Kelt Stouta nie ma co liczyć.
...ale nawet wtedy jest mnóstwo itd...Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Z interesujących piw beczkowych obecne są: Velkopopovický Kozel ciemny i jasny, Budweiser, Radegast, Gambrinus oraz kiepski relakspolowy Dark Ale. Lekko kwaskowy z zauważalnymi nutkami krowio-maślanymi. W pobliskim Imbirze Dark smakuje nieco lepiej. Z całego "towarzystwa" najsmaczniejszy wydawał się być jasny Kozel."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Relakspolowego Darka dziś nie było więc nie poprobowałem. Za to na końcówkę Ambera się załapałem i nie powiem, ciut więcej niż dobry. Wyraźnie słodowy, spore wysycenie, powrót do wersji bitter smaczny, zacny ejl. Pojawiło się łyżeczkowanie, ale wybaczalne, bo to jakoś w połowie II seta było. Na nalewakach pojawiło się coś strasznego w postaci owalnych logo Darka i Ambera. Graficzny koszmarek w stylu "rysować kredkami każdy moze, jeden lepiej, drugi gorzej...". Czarny Kozel zrobił się smaczniejszy niż ostatnim razem. Wersja jasna wyszła. Budweiser nadal jest w tym lokalu najsmaczniejszym pilsem."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Relakspolowe ejle w komplecie. Trzymają jak na borkowski browar niezły poziom. Dark smakuje dobrze nawet jak na dobre stany ciemnej SG. Nie jest kwaskowy, a słaba siudkowa maślana nuta chowa się dyskretnie w całości pozytywnych doznań. Amber jakiś lekko wodnisty, ale w sumie ok. Pojawił się Branik. Niestety kosztem Budweisera, a nie np. PU, Żywca czy Tyskacza. Bardzo lekki, obstawiałbym coś ok. dziewiątki. Piwo niezłe. Lekkie, nieco wodniste, przyzwoicie nachmielone, z szokująco kremową pianą. Jak na napój, który za naszą południową granicą jest tanim koncernowym piwem wrażenia pozytywne. Przy mocno pieniącym się Amberze zaobserwowano "łyżeczkowanie".Last edited by delvish; 2008-01-29, 22:32."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
Comment
-
-
A nie chodzi ci przypadkiem o Non Iron?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPodobno próbna beczka została już rozlana.
Akurat w tym kontekście zamiast słowa „rozlana” wolę "napełniona""You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
Comment
-
-
Chcesz i masz - podobno napelnione beczki wyjechaly od dostawcy z Wroclawia w calej palecie barw /jasne-polciemne-ciemne/ i smakow /od 11% do 13%/ juz w sobote. Tak mi powiedziano w 101piw.pl mam nadzieje,ze tym razem moge zyczyc milego napelniania
Comment
-
Comment