IRISH ARMS Jedna z lepszych knajpek w Krakowie piwo w cenie "rynkowej" 6 zl ale za to można się napić GUINESSA dla mnie baaaardzo liczy Polecam a pub znajduje się na ul. Poselskiej (przecznica od Grodzkiej)
Poselska 18, Irish Arms [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKaGuinnes, Killkeny 14 PLN.
-
-
I w tym pubie nasz prezes został pomazańcem Patryka spotkawszy córy harfy. Został pomazany na policzkach w pomarańczowo biało zielone barwy. A wielki kapelusz Guinnesa (nagroda z loterii) dopełniał całości. Szkoda, że aparatu nie miałem. Ale mam światka, Publiusa
Faktycznie chyba tu był najlepszy St. Patrick's Day w 2007r . Z prezesem oprócz Bulla sprawdzaliśmy jeszcze Pod Papugami. Równie fajnie mogło być tylko w Starym Porcie, gdzie nie zaglądaliśmy. Potwierdzam słowa prezesa, że atmosfera była super.
Jeśli chodzi o sam pub, to jest w klasycznym wyspiarskim wystroju i przytulny bardzo. To zaledwie 2 sale, niewielkie. Bar jest w drugiej sali w głębi. W pierwszej tylko stoliki. Latem mają też jakiś ogródek od podwórka. Pod sufitem jest TV i pewnie są transmisje meczy. Urocze i sympatyczne miejsce, tylko jak tu chodzić częściej skoro Guinness i Kilkenny są po 14zł, a jedynym piwem w (ciężko) akceptowalnej cenie jest Żywiec.
Dawnymi czasy ten lokal, chyba, (trochę inny wystrój miał) nazywał się Old Pub.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment