Siudkowie od jakiegoś czasu dobrze "operują" na rynku nieruchomości, więc mnie to nie dziwi. Piwiarnia pewnie nie zapewni im dochodów na tyle wysokich co opłaty z najmu. W większości krakowskich deptakowych arterii ciekawe lokale wykupywane są przez banki. Lokal po sklepie, w którym pracowałem na Długiej też od przyszłego roku trafi do nowego właściciela.
Kalwaryjska 66, Piwiarnia Relakspol (zamknięte)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKaWczoraj kumpel (pracuje niedaleko w sklepie) powiedział mi, że lokalu już nie ma! Wisi kartka, że remont, ale podobno kamienicę odzyskał właściciel i w miejsce Piwiarni ma być bank (jak go poinformował miejscowy, częsty gość).
Dla mnie ten lokal i zamknięty z 3 lata temu „Pod Beczułkami” na Dietla były wzorcowymi mordowniami i legendarnymi, znali je wszyscy. Czy jest jeszcze jakaś?
RIPOstatnia zmiana dokonana przez earl_grey; 2007-01-12, 23:36.Comment
Related Topics
Collapse
-
Odkąd wybudowano kładkę Bernatkę Podgórze rzeczywiście odżyło i okolicę rynku a szczególnie Staromostowej zapełniły się lokalami z międzynarodowym smakiem. Nie mogło i też zabraknąć piwnych klimatów. Zapewne sporo pamięta nieczynną już "Miejscówkę" czy dalej działający...
-
Channel: Kraków
2022-08-03, 09:58 -
-
Zdecydowanie obecnie najlepsze miejsce w Wiśle. I tu odetchniemy lokalną atmosferą, mało turystów. Wystrój klasyczny z lat 80/90. Po zejściu ze szlaku można napić się pysznego Brackiego z beczki.
-
Channel: Śląskie
2020-02-27, 11:57 -
-
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...-
Channel: Austria
-
-
Pierwsze wzmianki o browarze Tupadly pochodzą z 1735 rok, a część zabudowań przetrwała do dnia dzisiejszego. Obecnie całość jest pięknie wyremontowana, a od lipca 2020 roku w browarze na nowo warzy się piwo. W skład owego kompleksu, oprócz browaru wchodzi hotel, spa, piwne łaźnie, restauracja,...5 Photos
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment