Krakowska 27, Restauracja Nolio (d. Migawka / Lokator)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19304

Po zmianach wrócił Tucher, czego nikt nie odnotował poza Ergie'm.

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19304

Lokal pod nazwą "Nolio" funkcjonuje od 2015 roku i moim zdaniem najlepiej wpasował się w klimat tego miejsca. Zarówno "Migawka" jak i "Lokator" nie miały tego czegoś (nawet pomijając piwo) co by tam kogoś przyciągało. "Nolio" nawiązuje (umownie) do dobrych czasów Norymberskiej, z czasów kiedy tam bywaliśmy często popijając za 6 zł pyszną pszenicę od Tuchera (wtedy był tylko słaby Paulaner w Krakowie). Czasem coś jedząc.
      Na tym kończą się niestety plusy. Kuchnia jest smaczna, neapolitańska (bynajmniej nie tylko pizza), ale ceny znacząco podskoczyły. Nawet piwa. Obecnie to 12 zł za pół litra Tuchera pszenicznego. Jasne za 10 zł. A z obiadem ciężko się zmieścić w 50 zł.
      Jest jednak coś co będzie mnie tam zawsze przyciągało. Wspomnienia! Te z Norymberskiej i te z łasiczkami Otmara Hörla (nasza podróż poślubna).
      Na pewno wrócę...

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19304

I jeszcze fotka łasic w ich pierwotnym miejscu A skarga grzmi z kolumny...
        Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 12:26
        • pebejot
          Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
          pebejot
          Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
          Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
          Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
          2025-01-04, 12:17
        • ART
          Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
          ART
          Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
          2024-03-24, 14:22
        • ART
          Łódź, Piotrkowska/Roosevelta, Ramki Restauracja
          ART
          Jeśli przypadkiem jesteś w Łodzi na Piotrkowskiej i ok. 11 i przyciśnie Cię chęć na łódzkie śniadanie w akompaniamencie piwa z browaru księży młyn to z można polecić Ramki restauracja - co prawda tylko butelka, ale jest pils pszeniczne i belgijska żytnia ipa (zacna!).

...
          2025-03-23, 10:34
        • Jacek_C
          2021.07.10 - Rzeszów - 7 Rzeszowska Giełda Birofiliów
          Jacek_C
          Podkarpacki Klub Birofilów zaprasza wszystkich serdecznie na 7 Rzeszowską Giełdę Birofiliów!

Kiedy? 10 lipca 2021
          Gdzie? Restauracja Oro Ristorante (dawne Per Tutti), ul. Krakowska 11C, Rzeszów
          W godzinach od 9:00 do 13:00

Z okazji giełdy planujemy wydanie okolicznościowych...
          2021-06-12, 14:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...