Biskupia, Espresso (zamknięte)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cez
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1789

czyli lokal jak w morde strzelił
    Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
      czyli lokal jak w morde strzelił
      Chyba właśnie lokal jak w mordę nie strzelił
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Cez
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1789

W lokalu pojawiło się golden ale ze Starego Krakowa w wersji butelkowej. Poza tym z kija dalej smocza, tucher pilsner i weizen.
        BArman zdradził, że pojawi sie jeszcze dark ale w wersji lanej.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19291

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
          ...
          BArman zdradził, że pojawi sie jeszcze dark ale w wersji lanej.
          zgadza się, ale niezależnie od popytu będzie warzony sezonowo. następne lane będzie najpawdopodobniej jasne (golden ale).

Comment

• strzelczyk76
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.11
            • 823

Bardzo przyjemny ten wasz ulubiony lokal - dobrego piwa się można napić, spotkać kogoś znajomego, nawet bez umawiania,
            w godzinach, gdy w okolicach rynku wszędzie pełno - tam można spokojnie przyklapnąć w klimatycznej knajpce.

Tuchera tam macie głównie dzięki spiskowym działaniom Grzegorza, którego zapewne niektórzy pamiętają jako barmana w DN (który teraz jest przedstawicielem Tuchera) oraz jedo dziewczynie, która pracuje w Espresso za barem - pozdro dla "rudej"
            Tak więc poszedłem tam raz - i czułem się jak w domu - sami znajomi

Tuchery (oba) pyszne, smocza głowa (Amber Ale) - bardzo dobra, chociaż była ciut za zimna jak na Ale, jest też chytry plan podłączenia Dark Ale pod nalewak Tuchera (zamiast Dunkela) - ale o tym sza..., Dark z butelki niezbyt mi smakował - jednak lepszy jest lany.

Co tu dużo mówić - lokal do odwiedzenia obowiązkowo, podczas pobytu w Krakowie

PS. Chodzą też słuchy o jakiejś możliwej rozbudowie/przebudowie, w każdym razie w tej kamienicy coś się będzie działo - a jak na tym wyjdzie Espresso - zobaczymy!
            NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• Cez
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1789

Następnym razem daj znać, że przybywasz, to bedzie nas więcej
              Pewnie przyjdziemy tez po autografy

Comment

• solozzo
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.08
                • 87

przytulny lokal. W ciekawej okolicy W Oliwie w takich stronach o zmierzchu to tylko tubylcy moga chodzic. Nie znam realiów krakowskich. W każdym razie bardzo miło wspominam pobyt tam. Na pewno odwiedze jak zawitam znowu do Krakowa.
                vere sede vacante est

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19291

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
                  ...
                  PS. Chodzą też słuchy o jakiejś możliwej rozbudowie/przebudowie, w każdym razie w tej kamienicy coś się będzie działo - a jak na tym wyjdzie Espresso - zobaczymy!
                  rozbudowa trochę nie do końca pewna, ale w bliskich planach do zrealizowania.
                  Dark Ale zagościł na słałe a współpraca norymbersko-krakowska w najlepszym wydaniu.
                  Ze zmian: jest dwu nowych barmanów, jednego już dla nas znamy (dla lajboCKów), drugi akurat będzie na spotkaniu pogiełdowym. "Ruda" czasem za barem i pamięta o znajomych z DN.

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

po giełdzie w Krakowie

W lokalu ciepła atmosfera lecz trochę ciasno, schodzisz prawie do piwnicy ( wielkości małej kiełbasy krakowskiej lub kiszki )
                    a tam piorunujący wybór piw beczkowych w dobrych cenach ( jak na Kraków ) i ... Tyskie oraz tyskie szkło !
                    Szybka obsługa i znowu po piwie do dna.

Ale dokladnie już nie pamiętam co to były za piwa i w jakiej cenie, może ktoś uzupełni ?
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ZIOMEK2; 2007-03-08, 20:55.

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19291

W ten dzień specjalnie dla Was 3.5 PLN Smocze Głowy, 5 PLN Tucher. Normalnie dla stałych klientów 4 PLN Smocze Głowy, 5.5 PLN Tucher, 4 PLN Tyskie. Cena z lady: 4.5 PLN Smocze Głowy, 6 PLN Tucher i 4.5 PLN Tyskie.

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

na Tobie zawsze można polegać jak na Zygwrydzie z Brzegu - dziękuje !

Comment

• babalumek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.02
                          • 1207

Znowu wpadłem z krótką weekendową wizytą do Krakowa i mimo napiętego imprezowo - spotkaniowego programu, postawiłem sprawę jasno że do Espresso muszę zajrzeć, tym bardziej że to w centrum w sumie. Troszkę poszukiwań było, ale w końcu znaleźliśmy no i naprawdę było warto. Lokalik mały, ale ludzi prawie nie ma, ot kilka osób. I wszyscy klepali po angielsku, jedynie jakaś ekipa miejscowa wpadła chyba przez przypadek pod koniec pobytu. Ja tam wypiłem oczywiście 3 piwa, bo z tego co kojarzę zagraniczny Tucher był dość drogi a czas miałem ograniczony. Tak więc wypróbowałem 3 rodzaje piwa z browaru Stary Kraków i wszystkie mi bardzo smakowały, sporo lepsze chociażby od tych w CK browar. Fajna knajpa na wypady w celu popicia sobie dobrego piwka.
                          MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19291

Dziś Tuchera nie było, tylko z butelki, a o 13 ruch jak nigdy wieczorem. Piwo po 4.5 zł, to tak dla przypomnienia. Może by się tam na jutro zmówić?

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19291

Tucher wycofuje się z Polski stąd nie ma już w ogóle lanego w lokalach (tak słyszałem). W Espresso ostatnie sztuki z butelki (pani wie jak nalać ). Niestety lokal zamyka swoje podwoje od 27 sierpnia do połowy października z powodu remontu - lokal się powiększa. Jak zapewniła mnie p. Piskorska jako drugie lane będzie również coś specjalnego.
                              Do niedzieli promocyjne ceny na alkohole, w tym piwo.

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19291

Lokal zmienia się gruntownie. Uruchomienie nowych podwoi już niedługo, ale na giełdę nie zdążą na 99%. Zmieni się nazwa, zmieni wystrój i przeznaczenie - teraz to będzie także restauracja. Będzie na pewno Tucher lany. Nowych relakspoli na bank nie będzie. Tyle na dziś. Może za tydzień będę miał coś więcej...

Comment