czyli lokal jak w morde strzelił
Biskupia, Espresso (zamknięte)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cezczyli lokal jak w morde strzeliłŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez...
BArman zdradził, że pojawi sie jeszcze dark ale w wersji lanej.
Comment
-
-
Bardzo przyjemny ten wasz ulubiony lokal - dobrego piwa się można napić, spotkać kogoś znajomego, nawet bez umawiania,
w godzinach, gdy w okolicach rynku wszędzie pełno - tam można spokojnie przyklapnąć w klimatycznej knajpce.
Tuchera tam macie głównie dzięki spiskowym działaniom Grzegorza, którego zapewne niektórzy pamiętają jako barmana w DN (który teraz jest przedstawicielem Tuchera) oraz jedo dziewczynie, która pracuje w Espresso za barem - pozdro dla "rudej"
Tak więc poszedłem tam raz - i czułem się jak w domu - sami znajomi
Tuchery (oba) pyszne, smocza głowa (Amber Ale) - bardzo dobra, chociaż była ciut za zimna jak na Ale, jest też chytry plan podłączenia Dark Ale pod nalewak Tuchera (zamiast Dunkela) - ale o tym sza..., Dark z butelki niezbyt mi smakował - jednak lepszy jest lany.
Co tu dużo mówić - lokal do odwiedzenia obowiązkowo, podczas pobytu w Krakowie
PS. Chodzą też słuchy o jakiejś możliwej rozbudowie/przebudowie, w każdym razie w tej kamienicy coś się będzie działo - a jak na tym wyjdzie Espresso - zobaczymy!NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
przytulny lokal. W ciekawej okolicy W Oliwie w takich stronach o zmierzchu to tylko tubylcy moga chodzic. Nie znam realiów krakowskich. W każdym razie bardzo miło wspominam pobyt tam. Na pewno odwiedze jak zawitam znowu do Krakowa.vere sede vacante est
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76...
PS. Chodzą też słuchy o jakiejś możliwej rozbudowie/przebudowie, w każdym razie w tej kamienicy coś się będzie działo - a jak na tym wyjdzie Espresso - zobaczymy!
Dark Ale zagościł na słałe a współpraca norymbersko-krakowska w najlepszym wydaniu.
Ze zmian: jest dwu nowych barmanów, jednego już dla nas znamy (dla lajboCKów), drugi akurat będzie na spotkaniu pogiełdowym. "Ruda" czasem za barem i pamięta o znajomych z DN.
Comment
-
-
po giełdzie w Krakowie
W lokalu ciepła atmosfera lecz trochę ciasno, schodzisz prawie do piwnicy ( wielkości małej kiełbasy krakowskiej lub kiszki )
a tam piorunujący wybór piw beczkowych w dobrych cenach ( jak na Kraków ) i ... Tyskie oraz tyskie szkło !
Szybka obsługa i znowu po piwie do dna.
Ale dokladnie już nie pamiętam co to były za piwa i w jakiej cenie, może ktoś uzupełni ?Last edited by ZIOMEK2; 2007-03-08, 20:55.
Comment
-
-
Znowu wpadłem z krótką weekendową wizytą do Krakowa i mimo napiętego imprezowo - spotkaniowego programu, postawiłem sprawę jasno że do Espresso muszę zajrzeć, tym bardziej że to w centrum w sumie. Troszkę poszukiwań było, ale w końcu znaleźliśmy no i naprawdę było warto. Lokalik mały, ale ludzi prawie nie ma, ot kilka osób. I wszyscy klepali po angielsku, jedynie jakaś ekipa miejscowa wpadła chyba przez przypadek pod koniec pobytu. Ja tam wypiłem oczywiście 3 piwa, bo z tego co kojarzę zagraniczny Tucher był dość drogi a czas miałem ograniczony. Tak więc wypróbowałem 3 rodzaje piwa z browaru Stary Kraków i wszystkie mi bardzo smakowały, sporo lepsze chociażby od tych w CK browar. Fajna knajpa na wypady w celu popicia sobie dobrego piwka.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Tucher wycofuje się z Polski stąd nie ma już w ogóle lanego w lokalach (tak słyszałem). W Espresso ostatnie sztuki z butelki (pani wie jak nalać ). Niestety lokal zamyka swoje podwoje od 27 sierpnia do połowy października z powodu remontu - lokal się powiększa. Jak zapewniła mnie p. Piskorska jako drugie lane będzie również coś specjalnego.
Do niedzieli promocyjne ceny na alkohole, w tym piwo.
Comment
-
-
Lokal zmienia się gruntownie. Uruchomienie nowych podwoi już niedługo, ale na giełdę nie zdążą na 99%. Zmieni się nazwa, zmieni wystrój i przeznaczenie - teraz to będzie także restauracja. Będzie na pewno Tucher lany. Nowych relakspoli na bank nie będzie. Tyle na dziś. Może za tydzień będę miał coś więcej...
Comment
-
Comment