Podbrzezie 2, Szynk

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dontedra
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.06
    • 54

    #46
    Musze sie przyznać ( mój manager mnie za to zamorduje) że uwielbiam Szynk i tą jego atmosferę która po prostu nie pozwala zapomnieć tej knajpce a amber pyszniutki..... Muszę go mieć u siebie

    Comment

    • smakoszek
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.05
      • 62

      #47
      I znowu podjadłem, popiłem (tym razem pszeniczniaka z butelki czyli Corneliusa - jak zwykle wyśmienity) i wyszedłem ukontentowany.

      Comment

      • VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

        #48
        Lokal z fajnym wystrojem i pysznym piwem. Urzekło mnie ciemne Dark czyu jak to kiedyś Smocza Głowa Dark - akurat w tym przypadku upadek Relakspola i przeniesienie produkcji do Browaru na Jurze przyniósł korzyści. To piwo jest po prostu rewelacyjne i aż dziwię się po co Boner robi jakieś Tigery i inne nie wiadomo co, zamiast takich świetnych piw ale szerzej obecnych na rynku.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          #49
          Pojawił się szerszy wybór piw butelkowych. Do Corneliusa i Ciechana Miodowego dołączyły:
          z Ambera
          - Grand
          - Złote Lwy
          - Żywe
          z Witnicy
          - Koźlak

          Comment

          • toto
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.12
            • 949

            #50
            Wczoraj pojawiła się nowość z beczki - zapowiadane od jakiegoś czasu piwo miodowe z Browaru na Jurze. W smaku ciekawe, stosunkowo mało słodkie, z nienachalną miodowością, sugerującą, że jest to piwo specjalne (miód do fermentacji?), a nie aromatyzowane.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

              #51
              Rzeczywiście ciekawe to miodowe Przy tłoku i zadymieniu jakie panuje niepodzielnie w Omercie Szynk to oaza spokoju i idealne miejsce do odpoczynku przy dobrym piwie za rozsądną cenę.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23960

                #52
                Uwielbiam tu wracać, od pierwszej chwili wspaniały klimat. Do tego cały przekrój pyszności z Zawiercia - niezłe miodowe i jak zawsze wspaniałe czarne i bursztynowe. Palce lizać
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

                  #53
                  Szykowałem się na odwiedzenie Szynku ale srogo się zawiodłem.
                  Byłem w niedzielę koło południa - zamknięte. Ponownie koło 17 - zamknięte.
                  Na stronie internetowej zero informacji o godzinach otwarcia, na profilu na facebook również. Konsekwencja jest żelazna, bo na drzwiach lokalu takiej informacji również nie było.

                  Mocno się rozczarowałem ich podejściem do (potencjalnego) klienta.
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    #54
                    A wystarczyło prześledzić ten wątek przed wyjazdem - byłbyś wiedział, że w niedziele mają zamknięte.
                    A co do braku informacji (poza naszym forum) - tu masz rację.

                    Szkoda, że wzorem polskich piw, każdy opisany lokal nie ma u góry strony swojej "stopki" z podstawowymi danymi.
                    Tę niedogodność naprawia jednak (przynajmniej częściowo) moja mapka z polskimi pubami
                    Last edited by Pendragon; 2010-11-02, 12:40.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      A wystarczyło prześledzić ten wątek przed wyjazdem - byłbyś wiedział, że w niedziele mają zamknięte.
                      A co do braku informacji (poza naszym forum) - tu masz rację.
                      No cóż, post z ta informacją datowany jest na czerwiec ubiegłego roku. W naszej gastronomii to lata świetlne. W tym kontekście jeszcze bardziej dziwi brak takiego infa na ich stronach.
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19269

                        #56
                        Wiesz, jakbyś sam prowadził taki lokal to nie dziwiłoby Cię, że w niedzielę jest czas na odpoczynek.

                        Comment

                        • docent
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 5205

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wiesz, jakbyś sam prowadził taki lokal to nie dziwiłoby Cię, że w niedzielę jest czas na odpoczynek.
                          Mnie nie tyle dziwi, że w niedzielę jest zamknięte tylko że nie ma informacji na ten temat.
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19269

                            #58
                            Dla Krakusów była to tak oczywista rzecz, że nikt jej nie aktualizował.

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19269

                              #59
                              Dla mnie ciągle niezmiennie najlepszy lokal na Kazimerzu: dobre i niedrogie jedzenie oraz dobre i niedrogie piwo (Zawiercie Bursztynowe I Ciemne) dla przypomnienia po 7 zł. Pragniesz więcej? Pisz na Pw do mnie...

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19269

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dla mnie ciągle niezmiennie najlepszy lokal na Kazimerzu: dobre i niedrogie jedzenie oraz dobre i niedrogie piwo (Zawiercie Bursztynowe I Ciemne) dla przypomnienia po 7 zł. (...)
                                Są trzy zawierciańskie piwa poza wspomnianymi jest też miodowe i już po 8 zł (7 za małe).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X