Młyńska Boczna, Fuks

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Młyńska Boczna, Fuks

Po wejściu w Młyńską Boczną (od strony Młyńskiej) trzeba przejść ok. 50m i skręcić w lewo (w pierwszą w lewo alejkę) i przejść jakieś 40m.
    Typowa osiedlowa knajpka w takim malutkim budyneczku. 4 stoliki, w lecie ogródek, TV. Zadymiona z miejscową klientelą. Nie ma jedzenia. Ubikacja malutka, ale czysta. Z piw leją Żywca, Tyskie (3,8) i Namysłów (3), oczywiście w butelkach koncernowe piwa. Irlandera już nie ma i nie będzie, bo się nie sprzedawał . Wisi jeszcze na drzwiach od WC plakat promocyjny: Irlandek 2 zł, za zakup 2 piw, trzecie za darmo! Dlaczego nas tam nie było .
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
    ... Dlaczego nas tam nie było .
    nie możemy być wszędzie i spędzać całego życia w knajpach! spodziewałem się takiego skutku. potem namysłów przestanie warzyć piwo... no bo się nie sprzedawało. a jak ma się w temu podobnych lokalach sprzedawać??

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 05:14
    • dadek
      Czechy, Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
      dadek
      Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
      2022-09-29, 01:56
    • dadek
      Czechy, Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
      dadek
      To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
      2022-09-08, 02:08
    • bastion
      Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
      bastion
      Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
      Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
      2022-02-01, 22:22
    • dadek
      Ukraina, Charków, Geroiv Praci 14 B, AltBier
      dadek
      Aż dziwne, że nikt z browarbizowiczów do tej pory nie dotarł do Charkowa. A to 1,5 milionowe miasto może się pochwalić dziesięcioma browarami (jeśli liczyć koncernowy Rogań to jest ich nawet 11).
      Powstały w 2012 roku browar restauracyjny AltBier mieści się w niezbyt pięknym, pokrytym...
      2020-03-18, 02:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...