Na dzisiejszy wieczór planujemy Żywe niefiltrowane. Mam nadzieję, ze uda nam się podpiąć również Magnusa, jak się zwolni nalewak. W tej chwili podpięte: Złoty Strong z Krajana, Zwierzyniec i Irlandzkie. Po godzinie 20 będzie żywe
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Małe zmiany w nalewakach. Zwierzyniec już podpięty. Do niego dołączył Złoty Strong z Krajana. Oczywiście Żywe i Irlandzkie jak zwykle. Na weekend niespodzianka Kto zgadnie?
Omerta Pub & more...
Na weekend szykujemy kolejny rarytas, jeszcze nie podawane u nas z beczki piwko DAWNE z browaru Konstancin. W drodze jest również Janów Lubelski, a tradycyjnie w nalewakach Żywe i Irlandzkie Mocne. Zapraszamy.
Omerta Pub & more...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
Piwo otrzymane w Omercie na warzeniu. Butelka 0,5l. Moc 7%, ekstrakt 19,5. Piwo koloru ciemno brązowego, prawie czarnego. Pod światło słabiutkie rubinowe przebłyski. Mętne. Piana kawowa, drobna, gdzieniegdzie durze banieczki. Duża, dość szybko opada do średniej. Dalej już powolutku się redukuje....
Nowo otwarty lokal, przy rogu Warszauera i Jakuba. Miejsce odwiedziłem pierwszy raz, więc jeszcze cen nie zapamiętałem. Miejsce pozostawiło bardzo miłe wrażenie, a zwłaszcza antresola, na której można bardzo miło spędzić czas.
Comment