Co było nowego się skończyło. Obecnie w nalewakach Irlandzkie Mocne, Żywe, Ciechan miodowy i Perła. Na weekend planowana jest duża niespodzianka. Zainteresowanych zapraszamy.
Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
-
Jedna z niespodzianek już jest znana: Mocne Janów Lubelski w butelce - premiera w czwartek
Comment
-
-
Obiecana premiera, dzisiaj około 20.00 podpinamy Mazowieckie Niepasteryzowane (możliwe że będzie niefiltrowane ale to się okaże jak "wylejemy" pierwszy kufel).
Zapraszamy
Comment
-
-
W Omercie rozsmakowałam się w piwach niekoncernowych. Od obsługi (wspaniałej) i klientów (zapalonych smakoszy piwa i gaduł niesamowitych) dowiedziałam się, że są piwa górnej i dolnej fermentacji i że piwo ciemne to niekoniecznie porter I że stout jest pyszny Mazowieckie piłam z butelki i bardzo mi smakowało, więc na 100% spróbuję lanego.
Comment
-
-
Zwabiony zapowiedziami udałem się do Omerty i wczoraj ok. 21 napoczęłem beczkę Mazowieckiego n/p (pierwszy kufel coś za szybko mi poszedł). Jest (było?) wyraźnie inne i wyraźnie lepsze niż wersja butelkowa - łagodne w smaku, słodowe, z orzeźwiającą kwaskowością w tle, nie całkiem klarowne. Bez posmaków (skrobiowo-ścierkowo-kartonowych) czasem obecnych w wersji butelkowej. Jak ktoś nie próbował to może się jeszcze załapie dzisiaj po otwarciu, bo wieczora to na nalewaku chyba nie doczeka.
Comment
-
-
Tak jak Toto pisał, Mazowieckie jest już przeszłością. Obecnie w nalewakach jak zawsze Żywe i Irlandzkie Mocne, a dodatkowo Zwierzyniec z Perły i Złoty Strong z Krajana.
Pod koniec tygodnia będzie Dawne.
pozdrawiamy wszystkich bywalców
Comment
-
-
Obecnie w nalewakach:
Irlandzkie Mocne z Krajana, Dawne z Konstancina oraz Nakielskie Jasne z Krajana.
W weekend powinno ponownie pojawić się Mazowieckie.
Comment
-
-
Mazowieckiego niestety nie będzie, ale jest szansa na Koźlaka z Ambera
Comment
-
-
Pojawiły się w butelkach:
Acan, Bosman Niepasteryzowany, Łaskie i Mocne z Koreba, Kasztelan Niepasteryzowany, Jagiełło Light i Jagiełło Mocny. Dla smakoszy jutro wjedzie parę butelek z Edi'ego.
Zapraszamy.
Comment
-
-
W nalewaku Ciechan Miodowy.
Comment
-
-
dzisiaj wieczorem podpinamy Irish beer z Kormorana.zapraszamy
Comment
-
Comment