Wczoraj podpięli moje ulubione piwo Lubuskie! Znakomite. W nalewakach na miejsce Koźlaka wróciło Irlandzkie z Krajana i Ciechan pszeniczny znowu się leje.
Dziś dwie nowości w butelkach. Orkiszowe z miodem z Kormorana i nowy porter z Ciechanowa. Zapraszamy
Wpadnę napewno Zastanawiam mnie tylko jedna sprawa, czy to u was nowość, że nie można zarezerwować stolika?! Przychodzę ze znajomymi, do was na piwo już prawie od półtora roku, nigdy nie miałem problemów z rezerwacją stolika, a teraz dowiedziałem się, że się nie da
Zawsze się da zarezerwować stolik, tylko odpowiednio wcześniej. Jeżeli dzwoni Pan w piątek i chce zarezerwować stolik na piątek, to jako stały klient powinien Pan wiedzieć, ze będzie kłopot, bo jest zawsze gęsto od klientów. Jeżeli zadzwoniłby Pan we wtorek, może nawet w środę, to szanse są większe.
Jeżeli są wolne miejsca, zawsze robimy rezerwacje, na kanapy i sofy. Na stoliki na środku rezerwacji nie robimy, żeby inni też mogli usiąść, kiedy zbłądzą po uliczkach Kazimierza i zajrzą do nas po raz pierwszy.
A Ciechan Porter naprawdę warty spróbowania. Zupełnie inny niż stary, zwyczajnie lepszy
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Zawsze się da zarezerwować stolik, tylko odpowiednio wcześniej. Jeżeli dzwoni Pan w piątek i chce zarezerwować stolik na piątek, to jako stały klient powinien Pan wiedzieć, ze będzie kłopot, bo jest zawsze gęsto od klientów. Jeżeli zadzwoniłby Pan we wtorek, może nawet w środę, to szanse są większe.
Jeżeli są wolne miejsca, zawsze robimy rezerwacje, na kanapy i sofy. Na stoliki na środku rezerwacji nie robimy, żeby inni też mogli usiąść, kiedy zbłądzą po uliczkach Kazimierza i zajrzą do nas po raz pierwszy.
A Ciechan Porter naprawdę warty spróbowania. Zupełnie inny niż stary, zwyczajnie lepszy
Jako stały klient oczywiście o tym wiem, ale dzwoniłem dzisiaj i dowiedziałem się od pani (niestety nie znam imienia i nazwiska), że stoliki są wolne i nikt nie dokonał rezerwacji, ale ona nie może zarezerwować mi stolika na 5 osób, a sofy to rzeczywiście trudno u was upolować :P Duży plus za "Ciechana Portera", a "Remusa" to skąd dorwaliście?? Nie mówcie, że z Pomorza dowozicie
W nalewakach: Irlandzkie, Żywe, Perła, Ciechan Miodowy, Jagiełło, Nakielskie Jasne. W kolejce Złote Lwy, Rześkie z Kormorana i Grybów Niepasteryzowany. W butelkach nowosci Mastne, Celtyckie z Witnicy i Łomża Niepasteryzowana. Zapraszamy
Omerta Pub & more...
W nalewakach Żywe, Miód i Pszenica z Ciechanowa, Jagiełło, Rześkie z Kormorana.
Po długich oczekiwaniach w czwartek wieczorem zapraszamy na premierę Lwówka Śląskiego (na razie z butelki).
Omerta Pub & more...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol 6%, ekstrakt 15,5, IBU 52. Piwo mętne całkowicie, nie przejrzyste, brązowo-bursztynowo-pomarańczowe. W połączeniu z zapachem wydawało się AIPĄ. Piana średnio gruba, ogromna i bardzo trwała. Rewelacja. Zapach intensywny. Zdecydowanie chmielowy....
Przyjeżdżam do Krakowa na weekend, gdyby ktoś miał wolną niedzielę to zapraszam, pub Omerta na Kazimierzu, godz 20. Ale ostrzegam, wegetarianie będą
Jakby co zostawiam tel: 505037942
Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Alkohol?, ekstrakt? Kolor schwarz. Pod światło, a niewiele go się przebija, rubinowe. Mętne. Piana średniej wielkości, beżowo kawowa, drobniutka, trwała. Zapach średnio silny. Dominują palone nuty. W smaku także palone, dość wytrawne, lekko drożdżowe....
Comment