Nie mogę tego czytać!
Kupa 3, Omerta
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Właśnie testujemy drugą warkę Ataku chmielu. A do tego:
Ciechan miodowy
Ciechan pszeniczny
Żywe
Koźlak
Wiśnia w piwie
Mastne niepasteryzowane
Orkiszowe
Odsiecz wiedeńska
70 szylingów
Kormoran jasny
Gościszewo ciemne
Zapraszamy
Comment
-
-
Od dzisiaj, przez kilka dni testujemy piwa na "azocie"
Comment
-
-
Kolejny raz mamy zaszczy zaprosić na wspólne warzenie piwa w Omercie.
Wtorek 28 czerwca 2011. Początek o 17.00
Tym razem, zainspirowani dziełem Pinty, zabierzemy się za American IPA.
Planujemy użyć:
- słód pale ale 5,5 kg
- słód monachijski ciemny 1 kg
- słód Carahell 0,4 kg
- chmiel Chinook 50 g (w 2 ratach: 60' i 1')
- chmiel Amarillo 45 g (w 2 ratach: 25' i 10')
- chmiel Cascade 30 g (1')
Pozostałe 25 g Chinook i Amarillo na cichą.
Drożdże US-05.
Warzenie będzie połączone z degustacją wita i portera z wcześniejszych pokazów.
Zapraszamy.
Comment
-
-
Na weekend w kranach:- Żywe
- Koźlak
- Złote lwy
- Orkiszowe
- Ciechan miodowy ( w kolejce miodne)
- Ciechan pszeniczny
- Atak chmielu
- Brackie
- Pyszne
- Odsiecz wiedeńska
- Jabłko w piwie
- Eire
Zapraszamy
Comment
-
Dzięki uprzejmości Browaru Restauracyjnego Pivovaria z Radomia wzbogaciliśmy się o trzy nowe piwa: Pils (ekstrakt 12%, 5% alkoholu) Bursztynowe (ekstr. 13%, 5,7 alkoholu) i Pszeniczne (ekstrakt 12,5%, 5,1% alkoholu). Zamówionego mamy również Koźlaka.
W tym momencie w nalewakach z Radomia mamy: Pszeniczne i Bursztynowe.
Oprócz tego lejemy:- Żywe
- Miodne
- Irish
- Atak Chmielu
- Pierwsza pomoc
- Brackie
- Wiśnia w Piwie
- Odsiecz Wiedeńska
- Noteckie Jasne
- Jasne Pełne z Zawiercia
W butelkach z nowości: Wiśniowe z Fortuny, Trzy Zboża z Jabłonowa, Magnus Black. Wróciło Viva Hel z Gościszewa z nową etykietą.
Zapraszamy
Comment
-
Na weekend w nalewakach:
*Pszeniczne z Radomia (Pivovaria)
*Ciechan Miodowy
*Żywe
*Brackie
*Zwierzyniec
*Atak chmielu
*Czarna dziura
*Pyszne
*Rześkie
*70 szylingów
*Irish
*Jasne pełne z Zawiercia
Zapraszamy
Comment
-
-
Zapraszamy na świeżo podpiętego Pilsa z browaru restauracyjnego Pivovaria w Radomiu.
A oprócz tego dzisiaj "lejemy" z kranów:
*Żywe
*Ciechan pszeniczny
*Brackie
*Orkiszowe
*Czarna Dziura
*Irish
*Pyszne
*Atak chmielu
*Jabłko w piwie
*Ciechan miodowy
*Zwierzyniec
Comment
-
-
- Żywe
- Pivovaria pszeniczne
- Mastne
- Orkiszowe
- Odsiecz wiedeńska
- Warmiak
- Pierwsza pomoc
- Atak chmielu
- Jabłko w piwie
- Pivovaria bursztynowe
- Zwierzyniec
- Ciechan miodowy
W kolejce Koźlak z Ambera, Wiśnia w piwie.
Zapraszamy
Comment
-
Dzisiaj w nalewakach:- Żywe
- Zwierzyniec
- Brackie
- Lubuskie
- Odsiecz wiedeńska
- Koźlak Pivovaria
- Czarna dziura
- Atak chmielu
- Wiśnia w piwie
- Bursztynowe Pivovaria
- Pszenica Pivovaria
- Ciechan miodowy
W kolejce czekają:- Raciborskie ciemne
- Pierwsza pomoc
- Jabłko w piwie
Zapraszamy
Comment
-
Rugby, a jest szansa nalać u was piwo do własnych butelek na wynos?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Jest, tylko zależy jakie butelki. Małe mają wąską szyjkę i część się będzie pienić. Ale zawsze można spróbować
Comment
-
Comment