Zgodnie z zapowiedziami startujemy z drugim barem i większą ilością miejsc do siedzenia i stania Nie wszystko jest jeszcze dopięte na ostatni guzik, będziemy "dokładać" coś każdego dnia do osiągnięcia pełnego zadowolenia wszystkich zainteresowanych
Nie wszystkie nasze plany dotyczące piw beczkowych na otwarcie się powiodły więc trochę będziemy improwizowali. Wieczorem podamy listę co pójdzie na pierwszy ogień na nalewaki.
Pozdrawiamy i zapraszamy już jutro jak zwykle od 16.00
Omerta Pub & more...
Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3
Pytanie retoryczne - czy doczekamy się w Warszawie lokalu chociażby z 3-4 nalewakami ?
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Pytanie retoryczne - czy doczekamy się w Warszawie lokalu chociażby z 3-4 nalewakami ?
Chłopie, Odessa ma 4 nalewaki więc pytanie nie na miejscu. Ja naprawdę już nie czekam na tego typu lokal w śródmieściu wawy - ceny z Krakowa już są odpowiednio wysokie
13, 5 za dużego Amerykańca to wręcz skandalicznie dobra cena! Aczkolwiek przy takim wyborze i tak bym zbankrutował mieszkając w Krakowie. Jak tak patrzę sobie na listę i myślę, co bym wypił , to gdybym chciał zrobić to podczas jednego posiedzenia, to z Omerty wychodziłbym na kolanach
Oby, oby Pendragonie, tylko kiedy? ja niestety rodzinki nie mam, muszę w takim razie znaleźć jakieś ciekawe góry na wakacje, coby droga w nie prowadziła przez Kraków
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Jaroměřice to średniej wielkości wioska leząca w kraju Pardubickim. W 2016 roku na jej obrzeżach dwaj panowie Vítězslav Vinkler, oraz Zdeněk Hrdina założyli browar VIcHR i rozpoczęli domowe warzenie piwa. Najwidoczniej warzone przez nich piwo okolicznym mieszkańcom zasmakowało i dla tego...
Piwo otrzymane w Omercie na warzeniu. Butelka 0,5l. Moc 7%, ekstrakt 19,5. Piwo koloru ciemno brązowego, prawie czarnego. Pod światło słabiutkie rubinowe przebłyski. Mętne. Piana kawowa, drobna, gdzieniegdzie durze banieczki. Duża, dość szybko opada do średniej. Dalej już powolutku się redukuje....
Przyjeżdżam do Krakowa na weekend, gdyby ktoś miał wolną niedzielę to zapraszam, pub Omerta na Kazimierzu, godz 20. Ale ostrzegam, wegetarianie będą
Jakby co zostawiam tel: 505037942
Comment